For snart to år siden etablerte Try og Pearl Group selskapet Try Pearl som skulle utvikle IT-løsninger og kreativ markedsføring for e-handel. Try gikk inn med 51 prosent av aksjene. Nå kjøper de ut Pearl Group, som har hatt 49 prosent.

- Da vi startet Try Pearl for knappe to år siden, var det fordi vi mente at våre kunder hadde behov for et tverrfaglig rådgivermiljø som kunne rådgi på teknologi, plattform, markedsføring og digitale tjenester i sammenheng. Det har vi lykkes med. Samtidig har de siste to årene også medført store endringer på eiersiden hos begge eierselskaper. Det er derfor riktig å reorganisere vårt felles partnerskap, sier Geir Thoresen, administrerende direktør i Pearl Group og Kjetil Try, administrerende direktør i Try, i en pressemelding.

For et drøyt år siden kom investeringsselskapet Norvestor på eiersiden i Pearl Group og i fjor høst ble det kjent at Ferd overtar 60 prosent av aksjene i Try-konsernet.

- Try Pearl har på kort tid blitt en vesentlig aktør i markedet innen digital tjenesteutvikling, kundereiser, bruk av data og digital markedsføring. Partnerskapet med Pearl Group har gjort at vi har kunne tilby et bredere og dypere set up for våre kunder. Det skal vi fortsette med, sier Kjetil Try.

Try fortsetter satsingen under den nye merkevaren Try Dig. Samtidig fortsetter de et samarbeid med Pearl Group om kunder, prosjekter og kompetanse. Try Pearl har i dag mer enn 70 ansatte med base i Oslo og Latvia. 

- Vi opplever et enormt trykk i markedet. Teknologi og digitale tjeneste- og kundereiser har etter mitt syn hele tiden vært forretningskritisk. Med en pandemi på vei inn i sitt tredje år, er dette også noe som stadig flere ledergrupper i stadig flere bransjer også setter høyest på dagsordenen, sier Kaare Øystein Trædal, daglig leder i Try Dig.