Kongehus-skandaler sender Se og Hør-trafikken til værs: - Spesielle saker

Se ferske trafikktall for landets største nettaviser her.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Ferske tall fra Mediebedriftenes Landsforening over lesertallene for årets tredjekvartal viser store endringer for enkelte nettaviser. Størst prosentvis vekst er det Se og Hør som fikk og det med over 17 prosent vekst sammenlignet med tilsvarende tall i 2023.

- Vi har sterk tro på å ha mye eksklusivt innhold som man bare finner i Se og Hør, sier ansvarlig redaktør Ulf Andersen til Kampanje.

Nettavisen ha vært ledende og brukt store ressurser både på dekningen av etterforskningen av kronprinsessens sønn Marius Borg Høiby og ikke minst bryllupet til prinsesse Märtha Louise og Durek Verett. Se og Hør har nylig også omtalt sterke anklager mot Durek Verrett.

- Denne høsten ha vi vist at vi setter dagsorden gang på gang, og da må brukerne oppsøke oss for de finner ikke dette innholdet noe annet sted, sier Andersen.

- Hvor mye spiller dekningen av kongehuset og Marius-saken inn?

- Alle sakene om kongehuset og Marius-saken spesielt har gjort at vi har satt trafikkrekord flere ganger denne høsten. Kombinasjonen kongehuset og krim gjør sakene veldig spesielle og det gjør at vi får vi brukt vår spisskompetanse gang på gang, sier Andersen. 

Se og Hør var først ute med nyheten om at kronprinsesse Mette Marits sønn, Marius Høiby ble kastet på glattcelle etter en voldshendelse som skjedde i en leilighet på Frogner i Oslo natt til 4. august. Nettutgaven til Se og Hør har økt antallet lesere med over 38.000 lesere i perioden august til og med september og har per tredjekvartal 258.000 lesere.

Les også: Politiet henlegger Durek Verretts Se og Hør-anmeldelse

Her kan du se en oversikt over trafikkutviklingen til de ti største nettstedene i Norge i tredje kvartal. Kilde: MBL/Kantar/Se og Hør og Nettavisen øker kraftig

Nettavis 2024 2022 Endring i prosent
VG 1.908.916 1.893.158 + 1
NRK 1.334.605 1.390.681 - 4
Dagbladet 1.105.022 1.139.942 - 3
TV 2 849.929 958.032 -11
E24 516.030 521.004 - 1
Nettavisen 480.686 437.716 + 10
Aftenposten 353.466 346.669 + 2
Se og Hør 258.811 220.587 + 17
ABC Nyheter 197.738 192.000 + 3

Vil satse på Snapchat og TikTok

Ulf André Andersen sier kjendisbladet og nettutgaven satser mye på egne bilder, TV og lydopptak, men at de fortsatt har mer å strekkes seg etter.

- Se og Hør har først og fremt en dyktig stab som bidrar til den fine utviklingen, men i Se og Hør er vi aldri helt fornøyd. Vi må strekke oss enda lenger. En del tiltak har gitt gode resultater, og det ser vi på blant annet på denne målingen, sier han.

Han mener det fortsatt er mer å gå på med tanke på digital vekst og distribusjon i sosiale medier.

- Vi sitter aldri stille i båten og denne høsten så har vi etablert en egen frontdesk for Se og Hør som går i turnus. Frontdesken har fokus på digital vekst og spesielt fronttrafikken. Dette er et nødvendig tiltak når mye av trafikken fra sosiale medier forsvant i fjor og ser heller ikke ut til å komme tilbake, sier han. 

Han peker på særlig to plattformer som interessante for Se og Hør. 

- Vi tenker det blir helt nødvendig å se på hvordan vi kan utnytte andre sosiale medier plattformer som Snapchat og Tik Tok, sier Andersen.

 

TV 2 sliter på nett

En nettavis som opplever en motsatt utvikling er TV 2. Det skjer etter at mediekonsernet for noen år siden oppbemannet kraftig på nettavisen med tanke på å doble trafikken og klare 500 millioner kroner i omsetning.

Nå er TV 2 det mediehuset som går mest tilbake i antall lesere etter å ha mistet 108.000 daglige lesere sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor og avstanden opp til NRK og Dagbladet begynner å bli stor. Samlede lesertall på nett er nå snaue 850.000 lesere. Det er en nedgang på 11,3 prosent.

- Nedgangen skyldes sosiale medier-tall, og Facebook helt spesifikt, sier TV2.no-sjef Ida Falch-Olsen til Kampanje.

Også en avis som Dagsavisen har det tøft. Avisen må se at antall lesere av nettavisen er nesten halvert. På ett år har leserne av nettavisen til Dagsavisen falt fra 104.000 til 59.000 lesere, en nedgang på hele 44 prosent.

Da Kampanje snakket med den nye Dagsavisen-sjefen i forbindelse med den store lesertallsundersøkelsen for papir og nett i september, var trenden allerede synlig og sjefredaktør i Dagsavisen uttalte følgende.

- Nedgangen i lesertallene handler om at Dagsavisen har iverksatt en stor, viktig og nødvendig snuoperasjon. Avisa har i mange år gitt bort mesteparten av det beste innholdet gratis digitalt. I en tid hvor tredjepartstrafikk er stadig mer usikkert og verdien av en sidevisning også står stadig svakere, har Dagsavisen innsett at avisa skal være abonnementsavis helt og holdent, også digitalt. Dette skiftet har vi iverksatt i år, og vi står midt oppe i det nå, sa sjefredaktøren i Dagsavisen, Andreas Heen-Carlsen, til Kampanje.

Les også: Dagsavisen-leserne rømmer etter kutt i utgivelser – Schibsted-avis vokser mest

Kongehus-skandaler sender Se og Hør-trafikken til værs: - Spesielle saker