Egmont-ansatte går ut mot ledelsen: - Må regne med en god del uro

Klubblederen i Story House Egmont synes det er overraskende og uventet at de ikke lenger vil ha norsk sjef.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist

I dag kunne Story House Egmont presentere en ny strategisk og organisatorisk vei for den norske grenen av mediehuset. Blant de nye endringene er at administrerende direktør i Norge, Nina Vesterby, går av samtidig som svenske Per Kjellander tar over.

- For noen blir det nok et lite sjokk at man ikke skal ha en lokal administrerende direktør i Norge. Men vår finansdirektør Anne Mari Nordbø vil få ansvaret for den lokale driften så det vil være en lokal ledelse, sa avtroppende administrerende direktør i Story House Egmont, Nina Vesterby til Kampanje tidligere i dag.

Kjellander vil imotsetning til Vesterby lede hele den europeiske satsingen. Dermed er det slutt på å ha en egen norsk sjef for Story House Egmont Norge for første gang på over 30 år. Selskapet ble i sin tid etablert i 1992 og het den gang Hjemmet Mortensen. Det faller ikke i god jord hos klubbleder Harald Grevskott.

- NJ-klubben har hatt en god dialog med Nina Vesterby og synes derfor det er svært synd at hun slutter. I tillegg er det overraskende og uventet at vi ikke lenger skal ha egen administerende direktør i Norge, sier han til Kampanje. 

Les også:  Story House Egmont-sjefen i Norge slutter: - Ikke det beste tidspunktet

 
Uforstående:

Tillitsvalgt i Story House Egmont, Harald Grevskott, mener det er grunn til å stille mange spørsmål ved Egmont-ledelsens sammenslåing av medieselskapet med resten av den europeiske divisjonen.

- Frykter autonomien blir svekket

Klubblederen mener at de organisatoriske endringene gir flere spørsmål enn svar i tiden fremover.

- Story House Egmont er en stor og veldrevet norsk bedrift, og det virker ikke umiddelbart logisk at vi nå skal ha vår leder i København, og at våre ledere lokalt ikke lenger skal ha hovedansvar for forretningsmessige forhold. Vi frykter at vår autonomi vil bli innskrenket, sier han.

Grevskott sier at NJ-medlemmer og andre ansatte i den gamle bladkjempen vil sitte med spørsmål i tiden fremover. 

- Og ledelsen må regne med at det vil skape en god del uro i bedriften, fortsetter han.

- Åpenbart større avstand

Klubblederen forteller at man allerede har «gitt utrykk for noen bekymringer og stilt en del spørsmål til Kjellander og lederne i Danmark.»

- Vi har fått noen foreløpige svar, men det er ikke klart nok for oss hva som vil være de faktiske synergiene man forventer å se av disse endringene, sier Grevskott.

Nå tror den tillitsvalgte ansatt-representanten at avstanden til ledelsen blir større.  

- Per Kjellander skal være leder for medievirksomhet i en lang rekke land, og det vil åpenbart bli større avstand mellom de redaksjonelle miljøene og vår leder. Det gjenstår å se hvorvidt den bekymringen vi føler på er berettiget, sier han.

- Tettere samarbeid

Styreformann i Story House Egmont i Norge, Torsten Bjerre Rasmussen, sa til Kampanje tidligere i dag at dette er en helt naturlig utvikling.

- Ettersom vi gjennom de siste åtte til ti årene har skapt et tettere samarbeid og flere felles prioriteringer mellom våre medieenheter, er Norge den siste brikken i puslespillet som faller på plass, sier han. 

- Er det ikke synd at man ikke kan ha en egen norsk toppsjef i et så stort selskap som Story House Egmont i Norge?

- Vi har tidligere gjort gode erfaringer med en forretningsdelt struktur fremfor en tradisjonell landstruktur, og vi har kontinuerlig samlet våre medieenheter i EU og Storbritannia i én enhet. Når vi nå også integrerer Norge, sikrer vi et enda tettere samarbeid. Både Nina Vesterby og Per Kjellander, som ansvarlige for henholdsvis Norge og EU og Storbritannia, har naturligvis bidratt til samarbeidet gjennom årene, men nå tar vi det siste steget. Det er jo viktig å huske på at Norge blir en sterk del av den nye samlede medieenheten, sa styrelederen. 

Egmont-ansatte går ut mot ledelsen: - Må regne med en god del uro