TV 2-profiler før skjebnemøte: - Det var et sjokk

Denne uken kalles alle ansatte i TV 2 inn til allmøte. Der får de beskjeden om hvordan de massive kuttene vil ramme. - Vi er alle spente, sier politisk kommentator i TV 2.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger
Knut Kristian  Hauger
Dag Robert Jerijervi Journalist
Knut Kristian  Hauger
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Torsdag har TV 2-ledelsen kalt inn sine over 900 ansatte til et allmøte. Der vil det etter alt å dømme bli kjent hvordan mediehuset skal klare å kutte kostnader på rundt 400 millioner kroner, og hva det betyr for bemanningen.

Det er nesten tre måneder siden TV 2-sjef Olav T. Sandnes informerte de ansatte om at mediehuset står foran sin største kuttprosess siden 2016. Den gangen kuttet Sandnes 177 årsverk.

Det som er klart er at over 40 ansatte allerede har fått tilbud om gavepensjon, og Sandnes har tidligere ikke utelukket at sluttpakker kan bli aktuelt.

TV 2s politiske kommentator Aslak Eriksrud har jobbet i TV 2 i over 15 år og han var også med på den store kuttruden i 2016. Han sier det i dag er en spent stemning på TV 2-huset og at alle nå går og venter på det store allmøtet som skal komme på torsdag.

- Vi er vel alle spente og vi på nyhetene er jo spente på hvor stor andel av kuttene nyhetene må ta og hvordan vi skal organisere oss fremover. Også regner vi vel med at det kommer et tilbud om sluttpakker, sier Eriksrud til Kampanje

Les mer: TV 2-sjefen bekrefter nedbemanning - tilbyr gavepensjon

Det er klart, at stemningen er preget av usikkerhet og uvisshet hos mange.  Det er helt naturlig. Øyvind Mund, TV 2-programleder

- Det er utrolig mye penger

Aslak Eriksrud sier han er like spent som Kampanje på omfang og innretning på kuttene, men at han ikke har fått noe informasjon om hvordan kuttene på 400 millioner kroner vil slå ut.

- Det var jo et sjokk når vi fikk tallene servert i august. Det er utrolig mye penger. Så vi er spente på hvor konkrete ledelsen kommer til å være med tanke på hvordan man ser for seg en ny organisering og hvordan innretningen på kuttene blir, sier han.

- Er dere bekymret for nyhetsjournalistikken i TV 2?

- Vi er bekymret, men også avventende. TV 2s ambisjon er å satse på nyheter og vi har valgt å gå for en ny periode som allmennkringkaster og det forplikter. Vi håper kuttene kommer på en måte som gjør at vi kan fortsette å satse på nyhetsjournalistikken også er vi glade for at vi har langsiktige eiere i TV 2, sier Eriksrud.

Les mer: TV 2-veteraner vil ikke slutte: - Bør ikke støvsuge redaksjonen for 60-åringer

- Ville være dumt å kutte

Sturla Dyregrov bruker noen av de samme ordene for å beskrive stemningen. Han har jobbet i kanalen i over 25 år og er for veteran å regne i TV 2-nyhetene.

- Det er verken euforisk eller tragisk stemning, men avventede, sier han til Kampanje.

- Er du bekymret på TV 2s vegne før kuttene legges frem?

- Hvis ledelsen tar de rette valgene, så er jeg ikke bekymret. Jeg er opptatt av at det vi vi driver med i dag, nemlig levende bilder og historiefortelling, er det vi skal leve av om ti år, bare på TV 2 Play.

Dyregrov opplever at det er lite rom for kutt i avdelingen han jobber i og forteller at han har en forventning om at nyhetssatsingen til kanalen beskyttes.

- Det er den samme redaksjonen som har levert nyheter til lineær-TV som skal vinne kampen om strømme-TV-seerne. Det ville være dumt å kutte i den delen av redaksjonen, sier han.
 

- Usikkerhet og uvisshet

Også i underholdningsavdelingen er det en spent stemning, bekrefter Øyvind Mund.  Han hadde sin første arbeidsdag for kanalen i 1994.

- Det er klart, at stemningen er preget av usikkerhet og uvisshet hos mange.  Det er helt naturlig, sier Mund til Kampanje.

- Utover det har jeg ikke så mange kommentarer å gi, sett i lys av at vi enda ikke vet hvordan kuttene vil slå ut, sier han.

Les også: TV 2 vil ha rimeligere TV-produksjoner - kan bli siste runde med Skal vi danse

TV 2-profiler før skjebnemøte: - Det var et sjokk