Konserntillitsvalgt ut mot nye Amedia-kutt: - Liker det ikke i det hele tatt

Eva Stenbro i Amedia mener konsernet burde kvitte seg med flere ledere, ikke selgere.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Fredag kunne Kampanje fortelle at det er Amedias tur til å kutte i bemanningen. Det skjer i mediekonsernets åtte regionale salgskontorer.

Totalt forsvinner rundt 30 årsverk. Det utgjør rundt 20 prosent av den totale bemanningen i disse selskapene.

- Den negative makroøkonomiske utviklingen påvirker Amedia på lik linje med resten av mediebransjen, med sterk kostnadsvekst kombinert med kraftig fall i annonseinntektene, sa Morten Nilsen, konserndirektør for mediehus i Amedia, til Kampanje fredag.

- Samtidig fortsetter det strukturelle skiftet fra papir til digitale flater. Situasjonen er krevende, men Amedias selskaper har, som alle andre medieselskaper, tatt og må fortsette å ta nødvendige grep i dyrtid for å sikre finansieringen av vår journalistikk. 

Nilsen forteller at tidspunktet for årsverkreduksjonene vil variere fra selskap til selskap basert på regionale vurderingen, men at det ifølge de regionale selskapene vil skje i løpet av første halvdel i 2024.

Les mer: Amedia kutter rundt 30 årsverk: - Dessverre helt nødvendig

- Liker det ikke i det hele tatt

Konserntillitsvalgt Eva Stenbro er tydelig på at de ikke ser behovet for nedbemanning nå.

- Omstilling er et tema hele tiden. Uenigheten går ut på om endringene som hele bransjen kjenner på nå er en dipp eller en langvarig og vedvarende trend, sier hun til Kampanje.

- Vi mener det er viktig å ha beina på bakken og selgere ute i det lokale markedet. Det er der mange av annonsørene er og annonser er viktig leserstoff for folk. 

- Hvordan blir denne nedbemanningen tatt imot internt?

- Vi liker ikke dette i det hele tatt.

Vil ha færre ledere

I fjor gjorde Amedia store endringer i annonsevirksomheten. Et av grepene de gjorde var å etablere en rekke nye salgsavdelinger som følge av Amedias geografiske inndeling. Totalt har mediekonsernet åtte slike avdelinger med i underkant av 150 ansatte totalt.

Les mer: Flytter hundrevis av Amedia-ansatte til nye selskaper: - Vi kommer ikke til å akseptere at goder utraderes

Stenbro er kritisk til modellen Amedia har valgt for salgsavdelingene, og mener den har resultert i unødvendig mange ledere.

- Jeg vil egentlig ha selgerne i de ulike mediehusene, men når ledelsen har valgt å ta selgerne ut av avisene, har jeg vært for en ytterligere sentralisering, sier Stenbro.

Hun mener konsernet har behov for flere selgere, ikke ledere.

- I denne settingen tenker jeg vi kan se på de som brutalt sagt ikke driver verdiskaping, sier hun med henvisning til sistnevnte.

Konserntillitsvalgt ut mot nye Amedia-kutt: - Liker det ikke i det hele tatt