Ferdig som sjef i Trippel-M: - Ble til slutt et rotterace

Christina Parker opplyser at hun har blitt avskjediget fra stillingen som daglig leder i produksjonsselskapet Trippel-M. - Leverte ikke godt nok, sier styreleder.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist
Tobias Fredø
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Tidligere Rubicon- og Splay-sjef, Christina Parker, som i 2021 ble hentet til Trippel-M for å lede selskapet som leverer teknikk og teknologi til event-, kultur- og TV-bransjen, har fått fyken i jobben. Det skriver hun selv i et innlegg på Linkedin

- Etter to år som daglig leder i min siste jobb, er det nemlig tid for en pause fra toppen. Jeg ønsker meg noen år borte fra det som til slutt ble et rotterace, hvor jeg ble avskjediget rett før permisjon. Jeg er klar for å finne tilbake til gleden av å jobbe med noe jeg elsker, ikke bare jobbe med ledelse, økonomi og HR, skriver Parker blant annet i sitt Linkedin-innlegg tirsdag denne uken. 

Når Kampanje tar kontakt med Christina Parker, ønsker hun ikke kommentere nærmere på avgangen og sin rotterace-beskrivelse i Linkedin-innlegget.

- Jeg ønsker Trippel-M lykke til videre, og jeg har full tillit til at den gjengen som nå styrer selskapet får til noe bra, er hennes kommentar til Kampanje.

Les også: Snudde underskudd til pluss - nå henter han tidligere Rubicon-sjef til å lede byrået

- Leverte ikke godt nok på de økonomiske resultatene

Gründer og styreleder i Trippel-M, Ole-Andreas Løvland, bekrefter at Christina Parker har forlatt selskapet, og at dette skal ha skjedd i våres.
 
- Fikk hun sparken som daglig leder?
 
- Hun ble avskjediget, ja.
 
- Var det ikke en god match?
 
- Dette er en styresak. Kort oppsummert, så er hun en superbra dame og har vært superbra for selskapet på veldig mange områder, men hun har ikke klart å levere godt nok på de økonomiske resultatene, svarer Løvland.

- Det var en tung beslutning

I 2021, da Christina Parker kom inn i selskapet etter sommeren, gikk selskapet med et driftsoverskudd på nær fire millioner kroner, og endte året med en omsetning på rett under 58 millioner kroner. I fjor gikk det derimot verre for selskapet som noterte seg for et driftsunderskudd på én million kroner samtidig som omsetningen falt med syv millioner kroner.

Heller ikke starten på 2023 skal ha vært bedre ifølge styrelederen, som omtaler Parkers avgang som en del av en «nedbemanningsprosess» der to personer har måttet forlate selskapet.

- Det er rett og slett en ren økonomisk omstrukturering og nedbemanningsprosess for å bøte på dårlige tall, sier han.

- Men dette er å koke suppe på spiker. Det er «case closed» og fryktelig enkelt. Vi har god dialog og hun er en kjempedame. Vi ønsker henne masse lykke til videre. Fra vår side var det en ryddig og hyggelig prosess, og fra min side var det også en tung beslutning. Det er aldri hyggelig når man må gjøre slike grep. 

Her kan du se resultatene til Trippel-M for 2021 og 2022. Alle tall i MNOK.

Trippel-M 2022: 2021: Endring i prosent:
Omsetning: 50,9 57,9 - 12,6
Driftsresultat: -1,0 3,9 -
Resultat før skatt: -1,4 3,6 -

 

- Må la selskapet og ledelsen få ro

Det er 30-år gamle Håkon Aulie som har tatt over som interim daglig leder i selskapet. Han ble sist flagget som en av flere nyansatte i mars i år, da Parker kunne fortelle at de skulle sikre seg en større bit av TV- og reklamemarkedet.

Aulie tiltrådde da som Head of Projects og kom fra rollen som eventsjef i det konkursrammede produksjonsbyrået Rebell.

Løvland forteller at Aulie vil få tid på seg i rollen som konstituert leder, og at de ikke er på lederjakt på nåværende tidspunkt.

- Nå må vi la selskapet og ledelsen få ro til stabilisere seg, kommenterer Løvland.
 

Ferdig som sjef i Trippel-M: - Ble til slutt et rotterace