Det var ikke bare eventbyråene som slet da koronaviruset spredte seg som ild i tørt gress. Også produksjonsselskapene kjente viruset på kroppen gjennom stadige restriksjoner på hvor mange som kunne samles.  Omstilling har derfor vært refrenget i hele eventbransjen og en av dem som har brukt pandemien til å tenke nytt er Trippel-M, som produserer arrangementer på oppdrag fra eventbyråene.

Gründer, daglig leder og eier, Ole-Andreas Løvland sier byrrået «gått fra å være en teknisk leverandør av levende bilder til å bli en teknologileverandør av både live og digitale opplevelser under pandemien.»

Selskapet har snudd et millionunderskudd i 2019 til et pluss i pandemiåret, så nå tar gründeren ett steg til siden når han ansetter Parker for å lede selskapet til videre vekst.

- Vi har hatt en fantastisk reise det siste halvannet året, og som organisasjon og leverandør har vi vært nødt til å tenke nytt hele veien. Med sin tydelige lederbakgrunn, er Christina den perfekte kandidaten for løfte selskapet videre - fra å være best på teknikk, til å bli en helhetlig leverandør og rådgiver for alle som ønsker å formidle video, sier Løvland.

Selskapet hadde en vekst på over 17 prosent i 2020 og nådde en omsetning på over 47 millioner kroner, med et resultat før skatt på tre millioner. Tilsvarende resultat i 2019 viste et underskudd i millionklassen.

Les også: Satset ti mill. på nytt strømmestudio: - Det kommer ikke mange nye bestillinger

Permitterte hardt
Selv om Trippel M måtte permittere hardt i starten av krisen, har selskapet siden starten på 2020 gått fra å bestå av 20 til 32 ansatte. Frem til mars i fjor var hoveddelen av produksjonen knyttet til eventer, festivaler og liveproduksjon for TV, men allerede én uke etter nedstengningen, var de klare til å ta imot kunder i et nyetablert streamingsenter med egenutviklet teknologi.

Løvland benyttet blant annet anledningen til å bygge opp selskapet Oslo Streamingsenter.

- Samspillet mellom skjermer, video og mennesker handler om teknologi og ikke nødvendigvis teknikken. Vi utvikler egen programvare der det trengs, noe som har vært avgjørende for den veksten vi nå ser. Dette kombinert med en ny sjef bak rattet som kjenner verdien og viktigheten av godt innhold gjør at vi posisjonerer oss tydelig i markedet, sier Løvland.

Kommer fra Rubicon
Parker kommer fra stillingen som administrerende direktør i TV-produksjonsselskapet Rubicon, men sluttet i fjor høst etter oppkjøpet av Banijay. Hun har tidligere bygget opp influencer-byrået Splay, som hun ledet frem til 2019. Nå gleder hun seg til å ta fatt på et nytt eventyr.

- Trippel-M er en utfordrer som tør å satse når hele verden stopper opp. Den omstillingsevnen og energien som hele selskapet har vist det siste året er utrolig inspirerende, og sammen er jeg sikker på at vi har de helt rette forutsetningene for å kunne skape enda mer og bedre visuell kommunikasjon, både til byråer, merkevarer, TV og kultur, sier Parker.

Med i sekken har Parker ni år med erfaring fra kreativ bransje og innholdsproduksjon, fra både start-ups og internasjonale konsern. Hun tror denne erfaringen vil komme godt med når selskapet skal jobbe videre med å sikre de beste live-opplevelsene for levende bilder i tiden som kommer.

- I Ole og Trippel-M har jeg funnet en gjeng og en plass med en lekenhet og en entreprenørånd som man ikke finner så mange andre steder. Selskapets bunnsolide teknologikompetanse sammen med min ekspertise på både kommersiell og redaksjonell video, er en perfekt match i en verden der både vi og kundene hele tiden må finne nye kreative løsninger for å få budskapet frem. Nå gleder meg bare til å lære masse og komme skikkelig i gang, sier Parker.

Les også: Christina Parker gir seg i Rubicon

Trippel-M levende bilder AS ble stiftet i 2011 og er et selskap heleid av OAL AS, som igjen eies 100 prosent av gründer Ole-Andreas Løvland. Selskapets røtter strekker seg tilbake til 2003. 

Her kan du se alle tallene til Trippel-M for regnskapsåret 2020. Alle tall i MNOK. 

Trippel M 2020 2019 Endring i %
Omsetning 47,1 38,6 + 22
Driftsresultat 3,3 - 1,8 -
Resultat før skatt 3,0 - 2,0