TV 2-veteran slutter etter 22 år: - Begynte å bli litt lei

Bård Espen Hansen gir seg som produktdirektør i TV 2. Stillingen lyses ikke ut.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Bård Espen Hansen begynte sin TV 2-karriere som reporter i 2000. Deretter har han tatt på seg en rekke ulike roller, blant dem redaksjonsleder, digitalredaktør og - stillingen han nå forlater - produktdirektør for TV2.no.

Det skjer uten dramatikk, ifølge Hansen selv.

- Etter 22 år i en lang rekke ulike lederroller på redaksjonell side og i digitaldivisjonen hadde jeg kommet til et punkt der jeg begynte å bli litt lei og følte at bunken var snudd, sier han til Kampanje.

- Jeg er ikke lagd for å sitte i en jobb og flyte på rutinen, jeg må ha noe å bryne meg på, gjerne noe som tar meg litt ut av komfortsonen. For et par måneder siden ba jeg derfor TV 2 om nye arbeidsoppgaver eller tid til å se meg om etter noe nytt. Etter noen runder med sonderinger ble vi enige om en sluttavtale, fortsetter han.

Fortsetter i TV-bransjen

Planen skal ha vært å ta en «tenkepause», men tilfeldighetene ville det annerledes. Bård Espen Hansen går derfor rett ut i ny jobb i TV-teknologiselskapet 7Mountains, som er en del av Fonn Group i Bergen. Det ledes av tidligere teknologidirektør i TV 2 og Vizrt-topp, Håvard Myklebust.

- Jeg har et omfattende kontaktnett etter et langt liv i mediebransjen, og da jeg i det stille lot folk få vite at jeg hadde sagt opp dukket det raskt opp andre muligheter, sier Hansen.

Han går inn stillingen som VP Product Marketing for Dina, et produkt som skal hjelpe til med kjøreplan, planning og redaksjonell arbeidsflyt for TV-kanaler.

Samtidig ser han tilbake på en fin tid i TV 2-systemet.

 - Jeg har hatt 22 fantastiske år i TV 2, og er supertakknemlig for alle mulighetene jeg har fått, sier Bård Espen Hansen.

Han trekker frem lanseringen av kulturprogrammet «Absolutt Underholdning» i 2002, etableringen av Nyhetskanalen i 2007 og arbeidet med å endre TV2.no til et nyhetsdrevet nettsted i 2013 som noen høydepunkter.

- Men det jeg er aller mest stolt av er den lange rekken av utrolig flinke folk jeg har ansatt opp gjennom årene, der de fleste fortsatt jobber i TV 2 i sentrale roller, alt fra programleder Guri Solberg som var min aller første ansettelse «back in the day» til flere av Norges skarpeste digitale utviklere de seneste årene.

Les mer: Medietopper går til kamp mot ny TV 2-avtale: - De har gjort en fantastisk lobbyjobb

- Vi kommer til å savne han

Digitaldirektør Christian Birkeland i TV 2 takker Bård Espen Hansen for bidraget hans.

- Bård Espen har valgt å slutte i TV 2, og vi skilles som gode venner. Jeg kommer til å savne han på huset, skriver han i en e-post til Kampanje.

- Hva skjer med stillingen han har hatt?

 - I lys av at vi ønsker bremse kostnader der det er naturlig, gjør vi selvstendige vurderinger av hvorvidt vi erstatter stillinger hvor folk slutter. For denne stillingen vil vi avvente litt før vi beslutter å finne en erstatter. 

Får ingen umiddelbar erstatter:

Digitaldirektør Christian Birkeland i TV 2 må klare seg uten en produktdirektør i overskuelig fremtid. Foto: Eivor Eriksen

TV 2-veteran slutter etter 22 år: - Begynte å bli litt lei