Iteo på offensiven etter Byråprofil-nedtur: - Hadde sikkert godt av å få en på trynet

Etter fjorårets Byråprofil-undersøkelse gikk Iteo høyt ut med en ambisjon om å klatre over Try i den totale byråkåringen.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

I en annonseartikkel hos Kampanje skrev byråleder i Iteo, Andreas Thue, at han hadde som mål å frarøve Try Reklame muligheten til å vinne Byråprofil for 20. året på rad, etter at de selv hadde vunnet kategorien beste innholds- og performancebyrå og havnet på tredjeplass i den totale byråkonkurransen. 

- I 2022 skal vi klatre enda høyere på pallen. Vi skal gjøre alt vi kan for å frarøve Norges mest kjente reklamebyrå gjennom tidene muligheten til å vinne Byråprofil for 20. år på rad, skrev Thue i artikkelen.

Det klarte dem imidlertid ikke. Iteo havnet i år på tredjeplass i sin egen kategori, innholds- og performancebyrå, og utenfor topp ti i den totale konkurransen «Årets byrå».

- Med denne Try-ambisjonen som bakteppe, er du skuffet over årets resultater i Byråprofil?

- Ja, selvfølgelig er man skuffet over at man ikke vinner, men vi økte vår merkevarekjennskap. Og det var hovedmålet med denne artikkelen, sier Thue til Kampanje dagen derpå.

- I fjor var vi fire som stilte fra Iteo for å se hva dette egentlig var for noe, og ble lamslåtte da vi vant. Få visste hvem vi var i fjor, mens i år var vi mange rundt bordet og jeg opplevde at mange visste hvem vi var. Så sånn sett er det vanskelig å være skuffet, forklarer Thue.

Les også: Try med ny milepæl i Byråprofil – går til topps for 20. gang

Her kan du se de ti beste i kategorien «Årets byrå» i Byråprofil 2022To nykommere på topp ti-listen

Plassering Byrå Fjorårets plassering
1. Try (1)
2. Pol (2)
3. Morgenstern (9)
4. Trigger (5)
5. Eggs (6)
5. Anti (6)
7. Try Råd NY
7. Designit NY
7. Anorak (10)
10. Schibsted Partnerstudio (6)

- Mer offensiv og sultnere

- Hva gjør årets resultater med dere? Er det ny motivasjon?

- Det er ikke å stikke under stol at Norge og resten av verden står i en vanskelig økonomisk situasjon. Og vi jobber i en konjunkturstyrt bransje, så vi vil merke det på den måte. Etter resultatene i går ble vi enige om å riste av oss skuffelse og bruke dette som motivasjon. Vi skal være mer offensive og sultnere, sier Thue.

Han forteller videre at han er glad for at det var nettopp Schibsted som stakk av med seieren, når det ikke ble dem selv.

- Vi har fått til et samarbeid med dem og jobber godt sammen med dem. Så det er tomler opp, sier han.

Les også: Schibsted tar tilbake content-tronen: - Føles som revansje

- Økt merkevarekjennskap. Gode samarbeidspartnere. Høres ut som et godt år selv om gårsdagens resultater skuffet?

- Vi må bare vinkle dette til noe positivt. Alle liker å vinne, ingen liker å prate. Vi hadde sikkert godt av å få en på trynet. Det høres ut som det er ganske jevnt, så det kan ha vært tilfeldig at vi vant i fjor, og tapte i år. Men tredjeplass er ikke dårlig det heller. Og vi har blitt et byrå som folk vil konkurrere mot, og det er en anerkjennelse, sier Thue.

- Vi er positive og glade. Det var en fin fest i går, og jeg registrerte at vi var best representert på nach, så det var bra, avslutter han.

Dette er de fem beste i kategorien «Årets content- og performancebyrå»Schibsted tar tilbake content-tronen

Plassering Byrå Fjorårets plassering
1. Schibsted Partnerstudio (2)
2. Spoon (4)
3. Iteo (1)
4. Synlighet NY
5. Metro Branding (3)

 

Iteo på offensiven etter Byråprofil-nedtur: - Hadde sikkert godt av å få en på trynet