Ine (31) blir landets yngste mediebyråleder: - Jeg tar oppgaven på største alvor

Etter drøye fire år i byrået Initiative, tar Ine Rydningen Ottesen steget helt til topps.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

For snaut to år siden delte den internasjonale byrågiganten IPG Mediabrands mediebyrået IUM i to og ga Cato H. Drægebø og Cathrine Jarning jobbene som byråledere i to nye byråer, Initiative og Universal Media (UM). Nå forsvinner Drægebø opp som nordisk sjef i Initiative og peker ut Ine Rydningen Ottesen (31) til ny leder for Initiative Norge.

- Det var en naturlig utvikling for Mediabrands i Norden, og en satsing som har vist seg å ha vært veldig vellykket så langt, sier Initiatives nordiske administrerende direktør, Cato Drægebø.

Initiative jobber i dag med en god blanding av globale, regionale og lokale kunder som Amazon, Lego og Interoptik og har siden oppstarten også sikret seg Miele for alle nordiske markeder. For kort tid siden ble det også kjent at Initiative sikret seg Nike på kundelisten.

Les også: Splitter opp mediebyrået IUM i to nye byråer: - Dette er ingen nedbemanning

Jeg tar oppgaven på det største alvor og vet det er mye ansvar. Ine Rydningen Ottesen, Initiative-sjef

- Det er overraskende stabilt fortsatt

Den nye Initiative-sjefen Ine Rydningen Ottesen kjenner godt til Initiative etter å ha tilbrakt de siste 4,5 årene i byrået. Hun kom den gang fra Dentsu-byrået Vizeum.

- Dette synes jeg er veldig spennende og veldig gøy. Vi er et fantastisk team i Initiative som kjenner hverandre veldig godt. Jeg er veldig takknemlig som skal få lov til å lede denne gjengen. Samtidig er det en krevende bransje så det blir utfordrende, men det er vi klare for, sier Ottesen til Kampanje.

- Vi går inn i ruskete tider, hva tenker du om å ta over akkurat nå?

- Ja, uten tvil. Det er noe vi snakker mye om i bransjen og i vårt nettverk, så det blir veldig spennende å se hvordan det går. Men vi er godt rigget og har en spredt kundeportefølje og er en del av et stort nettverk så det er en fordel vi har.

- Har dere begynt å merke det?

- Det er overraskende stabilt fortsatt og få tegn til at det bremser opp, men det blir spennende å se hvordan det slår ut på årsbudsjettene for neste år, sier hun.

Mediabrands-byråene hadde i fjor en omsetning på drøye 720 millioner kroner og tjente 3,7 millioner kroner på driften i 2021.

Les også: IUM delte mediebyrået i to – nå slår nykommeren ut rivalene i kampen om Vy

Viser initiativ:

Her ser du teamet i mediebyrået Initiative som teller rundt ti spesialister. Her fra venstre Joar Mjølsnes, Silje Johansen, Maiken Kolle Riskild, Kåre Hauge, Jeanette Haugen, Mari Anvik Berg, Karen Santamaria, Amra Krdzalic, Ine Rydningen Ottesen og Cato Drægebø. Foto: Svein Mathias Ligaard

Delte mediebyrået i to

Ottesen kom til byrået som kundeansvarlig og har også vært med på å bygge opp en prosjektlederavdeling før hun nå går helt topps i det ene av de to IPG Mediabrands-byråene. Mediabrands, som er en del av det globale Interpublic-nettverket, opererer med både Universal Media (UM) i tillegg til Initiative. Totalt i Mediabrands i Norge jobber det rundt 50 personer.

- Vi har hatt et par år som to fullverdige byråer etter oppdelingen av det som IUM og det har vært en spennende og bra reise. Det har bidratt til at vi har utviklet oss i riktig retning selv om det alltid er litt krevende å starte på scratch. Men vi har en solid rigg gjennom det globale nettverket og det har gitt oss masse god støtte, sier Ottesen. 

- Med dine 31 år er du selv ung. Du hadde ingen skrupler med å ta over byrået?

- Jeg tar oppgaven på det største alvor og vet det er mye ansvar. Jeg ønsker naturligvis å få det til på en god måte skape noe som er fint for alle som jobber her og foreløpig føles det veldig bra, sier hun. 

For å styrke laget har Initiative Norge også hentet inn Joar Mjølsnes, som kommer fra Ringnes hvor han hadde ansvaret for mediestrategi og kampanjegjennomføring for alle merkevarer.

Blir landets yngste mediebyråleder

Ottesen er nå en av de yngste kvinnelige lederne i norske mediebyrå, men selv sier hun at hun ikke vil «ikke tenke så mye på det.»

- For å være ærlig så er ikke det noe jeg tenker mye på, utdyper 31- åringen.

- Blir du den yngste?

- Jeg vet ikke, men jeg er vel en av de yngre byrålederne i bransjen. Jeg er ikke så opptatt av alderen men det er utrolig kult å være det av et selskap og nettverk som satser på unge talenter og tørr å gi dem ansvar tidlig selv om man har mindre erfaring.

- Hva er det viktigste du skal gjøre med Initiative?

- De to siste årene har vi gjort mange riktige grep. Vi har blant annet brukt mye tid på å bygge et sterkt prosjektlederledd og sikre gode arbeidsprosesser som sikrer høy kvalitet i alle leveranser. Det blir viktig å videreføre dette arbeidet, i tillegg til å løfte blikket og se på kundenes behov og ikke minst gjøre oss kjent i markedet.

- Så vi kommer til å høre mer fra Initiative?

- Absolutt. Vi fortsetter med det gode arbeidet vi har lagt ned så langt og gønner på videre.

- Første etappen av reisen er på mange måter gjort

Initiative Norge så dagens lys midt i pandemien, men har nå hatt nesten to fulle driftsår. I løpet av denne tiden har Initiative vokst betydelig lokalt, regionalt og globalt.

- Første etappen av reisen er nå på mange måter gjort. Og som et ledd i å sikre at Initiative er et vekstorientert, nordisk byrå som er kjent for å være ledende i Norden og i hvert enkelt marked, så var det helt naturlig å ansette en administrerende direktør i Norge, sier Cato H. Drægebø.

Han sier det å finne den riktige kandidaten «var ikke så vanskelig».

- Ine har vært en viktig person i å bygge Initiative så langt. Så det var helt naturlig at hun skulle ha ansvaret videre for Initiative i Norge. Ine fyller rett og slett alle egenskapene som en leder av et kreativt tenkende mediebyrå skal ha, sier Drægebø.  

Ine (31) blir landets yngste mediebyråleder: - Jeg tar oppgaven på største alvor