We Are Live til topps i universitetskamp - slo ut ti andre byråer

Konkurransen om offentlige kontrakter hardner til. We Are Live sikrer seg ettertraktet avtale med Universitetet i Stavanger.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Elleve byråer har kjempet om reklamekontrakten til Universitet i Stavanger i høst. Det er over dobbelt så mange som meldte sin interesse sist kontrakten var på anbud og de fikk fem tilbydere.

- Det var mange gode kandidater, så det var et omfattende arbeid å gå gjennom alle. Vi har brukt mye tid på det, men det er et luksusproblem, sier Susanna King, seniorrådgiver ved avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt fra Universitetet i Stavanger.

Rammeavtalen har en varighet på tre år, med en opsjon på ytterligere ett år, og en totalverdi på åtte millioner kroner.

Det er tidligere Stavanger-baserte Fasett som har hatt denne avtalen, men denne gangen var det Oslo-baserte We Are Live (WAL) som gikk til topps

- Byrået viste en tydelig forståelse av hvor vi som universitet skal, de har god målgruppeforståelse og er sterke digitalt. Ikke minst har byrået en bred og imponerende kundeliste som viser at de til tross for sin relativt unge alder har befestet sin posisjon som et av landets mest spennende byråer, sier Susanna King.

For noen år tilbake var det nok enkelte som tenkte at WAL var et FMCG-tungt byrå. Christian Bernt

- Tok en avgjørelse om å pitch på offentlige kunder

Dette er det første universitetet reklamebyrået kan føre opp på kundelisten. De har tidligere laget kommunikasjon for Idrettshøgskolen.

- Det er klart at det blir spennende å jobbe med en så solid institusjon. Universitetet har en sterk regional posisjon, men både Universitetet og Stavanger-regionen har så mye bra å by på at alt ligger til rette for å også tiltrekke flere søkere fra resten av landet og utlandet, sier strategisk rådgiver i WAL, Christian Bernt.

- Vi har jobbet med flere høyskoler tidligere, men det er første gang vi får et universitet på kundelisten. For oss er denne avtalen en fjær i hatten, og selvsagt noe vi er stolte av, fortsetter han.

Universitetet i Stavanger er langt ifra de eneste offentlige innkjøperne som opplever stor respons i markedet. Som Kampanje tidligere har skrevet, ble Universitetet i Oslo overveldet over interessen for deres kommunikasjon- og reklamekontrakter. Og da Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) la ut sin rammeavtale for design-, idé og konseptutvikling, fikk de 27 tilbydere.

Les også: Tøff byråkamp om studentmillioner - nå får Universitetet i Oslo kritikk

 - Hvorfor er disse avtalene blitt så attraktive for byråbransjen?

- Noen av disse avtalene gir god forutsigbarhet og kommer med lengre varighet enn hos en del kommersielle aktører. Det kan spille en rolle, sier Christian Bernt i WAL.

- Forsøker dere å øke antall offentlige kunder under koronakrisen?
 
- For vår del har ikke det noen sammenheng, men det kan være derfor det er flere om beinet nå. Vi tok en beslutning i fjor om starte å pitche på offentlige kunder for å få litt mer bredde i de næringene vi opererer i. For noen år tilbake var det nok enkelte som tenkte at WAL var et FMCG-tungt byrå (forbruksvarer, red. anm). Nå har vi kunder innen teknologi, eiendom, retail, FMCG med mer, og det er også gøy å nå ha et universitet. En kunde som krever en litt annen måte å jobbe på for alle involverte.

Selv om offentlige kunder gir langsiktighet, er det krevende å konkurrere om dem, forteller Bernt.

- Det er mye papirarbeid og nye bransjer man skal sette seg inn i, og få forståelse for. Ofte kreves det kreative idéer i anbudene, men ikke i dette tilfellet. Her fokuserte pitchen på strategiske forståelse rundt universitetet og kjennskap til yngre målgrupper og potensielle søkere.

Lanserer ny strategi

Samarbeidet skal så vidt ha kommet i gang, selv om smittesituasjonen har gjort at bli-kjent møter og kontraktinngåelse har skjedd digitalt. 

- Nå gleder vi oss til å komme på besøk på campus for å få et enda bedre bilde av universitetets størrelse, kompetanse og omfang. La oss håpe at vi får til dette på nyåret, sier Bernt i WAL.

De ønskes hjertelig velkommen til Stavanger.

- Stavanger er en studentby i bevegelse. Byen er internasjonal, smart og stor nok til at det aldri blir kjedelig, men liten nok til at du ikke forsvinner i mengden, sier King.

Reklamebyråets første jobb blir å bistå med visuell utforming og implementering av universitetets nye strategi.

- Det er perfekt timing for vår del å komme inn mens strategien fortsatt er i støpeskjeen. Å bli on-boardet gjennom dette prosjektet er en god start på samarbeidet, avslutter Bernt.

We Are Live til topps i universitetskamp - slo ut ti andre byråer