Louise Fuchs slutter i United Influencers

- Var ikke enige om strategien videre, sier tidligere Schibsted-direktør Louise Fuchs.

Publisert / Oppdater

Hilde Nyman
Hilde Nyman Journalist

Etter knappe fire måneder som administrerende direktør i United Influencers (UI), forlater Louise Fuchs jobben. Det var i juli det ble kjent at Fuchs gikk fra jobben som COO (driftsdirektør) til CEO (administrerende direktør) i influencer-selskapert

Les også: United Influencers lander internasjonal Elle-avtale

- Hvorfor slutter du?

- Vi var ikke enige om strategien videre. Det er ikke så mye mer å kommentere enn det. Vi har hatt vanlige strategiprosesser, og har ulike syn. Jeg har valgt å ta konsekvensen av det, forteller Fuchs til Kampanje.

Hun vil ikke gå inn på detaljer knyttet til hva uenigheten har gått på.

- Nei, det kan jeg ikke kommentere, sier hun og legger til;

- Vi er ikke sinte på hverandre, og det er ingen dramatikk knyttet til avgangen. Jeg ønsker dem lykke til, og vil følge med fra sidelinjen, sier hun.

- Jeg tok en «Petter Stordalen»

Det ble nøyaktig ett år i UI for Fuchs, men at hun velger å slutte nå, innebærer ikke at hun ikke liker bransjen, understreker hun.

- Dette er ikke knyttet til bransjen, men at vi hadde ulikt syn på de strategiske grepene.

Fuchs avviser at avgangen på noen måte kan settes i sammenheng med Elle-redaktør Signy Fardals nylige avgang eller uenigheter knyttet til Elle-avtalen.

- Nei, det har ingen sammenheng med det.

Louise Fuchs sa opp jobben uten å ha en ny jobb å gå til for «en liten stund siden», som hun sier.

- Jeg tok en «Petter Stordalen» uten å ha planlagt noe.

Det er ett år siden Fuchs startet i UI, og hun kom den gang fra Schibsted-systemet, sist som kommunikasjonsdirektør. I forbindelse med at hun denne uken skrev på sosiale medier at hun slutter i UI, skrev noen tidligere kolleger at de håpet hun fant veien tilbake til mediekonsernet. Dette er ikke noe Fuchs avviser helt.

- Det er veldig hyggelig at de skrev det. Jeg hadde fantastisk tid i Schibsted, så det er ikke uaktuelt at jeg kan komme tilbake som en boomerang der.

- Har du fått noen jobbtilbud?

- Ja, men foreløpig snakker jeg og tenker, men har ikke landet noe.

Les også: Louise Fuchs slutter i Schibsted - går til United Influencers

- Skilles som venner

Gründer og eier i United Influencers, Kjetil Tveter, bekrefter at Louise Fuchs har levert sin oppsigelse - for to måneder siden.

- Det er helt riktig som hun sier - vi var ikke helt enige i strategien videre. Da fant hun ut at hun ville si opp. Og det er greit. På tre år har vi gått fra å være et selskap med 0 til 90 millioner i omsetning, og blitt 35 ansatte. Da kan ikke alle være enige i de strategiene vi har. Men vi skilles som veldig gode venner, sier han til Kampanje.

- Kan du si noe om hvilke strategier eller prosesser dette dreier seg om?

- De prosessene vi har, er en hyggelig, organisk vekst hvert år i denne bransjen. Ikke noe annet.

Fuchs er fremdeles å se i UIs lokaler og jobber ut sin oppsigelsestid, forteller Tveter.

Vil ikke bli erstattet

Det er duket for interne endringer når Fuchs forsvinner. For Kjetil Tveter forteller at de ikke har tenkt å finne en erstatter til stillingen.

- Vi har allerede en administrerende direktør i Norge og én i Sverige. Louise var administrerende for et selskap som var nytt i fjor, nemlig United Influencers International, og fulgte opp våre ledere i Norge og Svergie. Men nå ser vi ikke noen grunn til å putte på noen nye mennesker der, sier han.

- Hvorfor ikke det? 

- Vi har på en måte lagt en strategi og plan for vekst sammen med noen partnere som gjør at vi ikke trenger de ressursene – som vi trodde vi trengte for noen år siden, sier Tveter.

Tveter trekker blant annet frem at svensken Dan Olfsson som er inne på eiersiden i UI, også eier IT-selskapet Sigma, som har utviklet et verktøyet UI bruker for å knytte sammen de 34 ulike influencer-nettverkene de har avtaler med internasjonalt. Dette har gjort behovet for ansatte i UI International mindre.

Men han avviser likevel at dette har noe med Fuchs’ avgang å gjøre.

- Det har veldig lite med Louises avgang å gjøre. Det har aldri vært mange ansatte i UI International. I dag er det for det meste topp-management som sitter i UI International.

Louise Fuchs slutter i United Influencers