Endringer i Discovery - ny digitalsjef slutter

Tv-konsernet skal ikke lenger ha en egen digital ledelse på sport i Norden.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Trine Fjellberg Falnes forlater Discovery etter ikke altfor mange år. Hun ble hentet til TVNorge-eieren fra TV 2 tilbake i 2016, men nå takker hun for seg og går i stedet til den norske startupen Spond.

- I Discovery har jeg fått lov til å bygge opp det digitale nesten fra grunn av og det har vært kjempegøy, sier  Trine Falnes.

- Det ble ikke så mange årene på deg i Discovery?

- Alt er relativt og det ble 2,5 år hvor jeg har skapt solide resultater, reist ekstremt mye og lært veldig mye. Det har vært noen veldig spennende år, sier hun.

Les også: Discovery ansetter digital salgssjef - skal bygge opp Dplay

Dermed er enda en leder i Discovery ferdig etter at Harald Strømme forsvant ut døren tidlig i 2017. Borte ble også Sindre Østgård før rekken av sjefer som sluttet ble stadig lengre med navn som Bjørn Solvang, Bernhard Steen, Jan Erik Aalbu og nå sist Edvard Tveten.

- Det har vært helt fantastisk

Hun ble hentet til Discovery av tidligere TVNorge-sjef Harald Strømme for å jobbe med det digitale, men har de siste to årene tiden jobbet som Vice President Eurosport Digital Nordics. Oversatt til norsk betyr det at Falnes har hatt ansvar for digitalsporten til Discovery i hele Norden og dermed også det øverste ansvaret for Eurosport Player og Eurosport.no i Norge. 

Hun mener Discovery har fått til mye på det digitale området med sporten og selskapet har i dag rundt 200.000 abonnenter på sine digitaltjenester.

- Med lanseringen av Eliteserien, Eurosport.no, Eurosport Player, en rekke nye innholdsformater og tjenester, og et fantastisk OL, har jeg de siste nesten 2,5 årene vært med på å gjøre noen store løft for å posisjonere Discovery digitalt. Det har vært et enormt bra team og en fantastisk rigg som har fungert veldig bra. Det har vært helt fantastisk, sier hun.

- Har dere kommet så langt som dere skulle ha ønsket digitalt?

- Discovery står som alle andre midt oppe i en krevende transformasjon men vi har klart å lansere en rekke produkter og tjenester og nye innholdsformater. Vi har tatt noen store løft for å posisjonere Discovery digitalt og synes vi har fått til mye på den tiden. All kred til organisasjonen for mange gode leveranser.

Begynner i startup

I Spond skal Falnes starte opp i en stilling som chief operating officer (COO) og jobbe sammen med gründeren av selskapet Per-Otto Wold med tanke på vekst og kommersialisering. Spond er et planleggingsverktøy for alle former for idrett og organisert aktivitet, som blant annet gjør det lettere å holde oversikt over hvem som skal være med på arrangementer.

- Trine Fjellberg Falnes er et sjeldent talent og en utrolig bra match for oss når vi nå går fra å være Norges største sportsapp til å bli store også internasjonalt. Falnes er en utrolig flink dame som passer veldig bra til den kommersialiseringsjobben vi skal gjøre nå, sier Wold.

Totalt så jobber det i dag rundt 20 personer i Spond, men stillingen til Falnes er nyopprettet.  Selv sier Falnes at hun mener startup’en Spond «er i sterk vekst og inne i en spennende fase».

- De har et veldig godt produkt og etablert seg godt med et stort antall brukere. Nå skal selskapet over i en kommersialiseringsfase og bygge selskapet internasjonalt. Det synes jeg er spennende og de har et veldig bra lag både i selskapet og på investorsiden, sier Falnes.

Kutter ut nordisk digital-ledelse

At Falnes nå går videre sier hun har sammenheng med «mange endringer og restruktureringer sentralt som får konsekvenser lokalt. »

- Da tilbudet om denne jobben kom føltes det derfor veldig spennende og riktig. Spond opplever sterk vekst og er inne i en svært spennende fase, sier hun.

Discovery-konsernet bekrefter at de har «gjort justeringer i Eurosport-organisasjonen som blant annet medfører at det digitale arbeidet vil bli mer integrert i de nordiske markedene.» Det innebærer at det ikke lenger er behov for en overordnet nordisk digitalledelse for Eurosport.

- Vi vil gjerne takke Trine Fjellberg Falnes for jobben hun har gjort i forbindelse med relanseringen av Eurosport Player i Norge og Norden, og for den utrettelige innsatsen hun har lagt ned på vegne av oss i Norge for å få produktet klart i tide til lanseringen av Eliteserien – og ikke minst OL. Vi ønsker Trine Falnes masse lykke til i ny jobb, sier Espen Skoland, nordisk kommunikasjonsdirektør i Discovery Networks.  

Les også: Discovery må kutte i staben: - Må ta noen tøffe valg

Kjent investorteam

På investorssiden i Spond finner en foruten gründer Per-Otto Wold også ishockeyspiller Mats Zuccarello, Kahoot-gründer Johan Brand og Ebay-toppsjef Devin Wenig i tillegg til Aksel Lund Svindal. Styreleder er Birger Magnus, tidligere Schibsted-topp, som Falnes kjenner godt fra tiden som management trainee  i Schibsted på midten av 2000-tallet.

Spond er i dag priset til rundt 150 millioner kroner, etter at det tidligere i år ble hentet inn rundt 50 millioner kroner, ifølge Shifter.

Falnes var tidligere leder for TV 2s nettsatsing og produktsjef for TV2.no og ble i 2011 kåret av Medienettverket til det største kvinnelige ledertalentet i Norge. 

- Så nå er det noe helt annet som venter?

- Det jeg kan er å bygge opp digitale produkter og tjenester og jeg har jo jobbet i grenseland mellom innhold, business og teknologi og sånn sett er det ikke noe helt annet. Jeg har en master i journalistikk fra før og tar nå en master i teknologiledelse nå så jeg føler dette treffer bra, sier Discoverys digitale sportsdirektør

 

Endringer i Discovery - ny digitalsjef slutter