- Har lyst til å leke litt, stå mer på ski og bruke tid på mitt privatliv

Gunnar Evensen slutter i tv- og bredbåndsselskapet han har bygd opp.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Onsdag morgen ble det kjent at Telia Norge-sjefen, Abraham Foss, også blir den nye sjefen i Get TDC. I løpet av første kvartal neste år skal nemlig de to selskapene slås sammen som en følge av Telias oppkjøp av tv- og bredbåndsselskapet fra i sommer. 

Les også: Gunnar Evensen slutter - Foss blir toppsjef i nye Telia og Get

Det betyr at mangeårig Get-sjef og senere også TDC-sjef, Gunnar Evensen, slutter i selskapet han har vært med å bygge opp.

- Det har vært en prosess som har modnet siden i sommer. Men rett etter closing av transaksjon meddelte jeg Johan Dennelind (konsernsjef i Telia Sverige, red. anm) at jeg ikke var kandidat til jobben som leder av det sammenslåtte selskapet. Men jeg skal jobbe videre med integrasjonen og står på frem til februar neste år, sier Gunnar Evensen til Kampanje. 

- Veide frem og tilbake

Det var i midten av oktober at Konkurransetilsynet ga klarsignal til Telias oppkjøp av Get. Et oppkjøp som fant sted i sommer for over 20 milliarder kroner og som er med på å skape en ny gigant innenfor mobil, bredbånd og tv.  

Les også: Godkjenner milliardoppkjøp av Get - men er bekymret for konkurransen

- Hvorfor bestemte du deg da? 

- Vi var en prosess der vi skulle slå sammen selskapene. Jeg veide frem og tilbake og fant ut at om jeg skulle gå for denne jobben så måtte det være helhjertet. Det ble klart for meg at jeg nå har lyst til å gjøre noe annet, så nå skal Gunnar ut på nye eventyr. Det var ingen lett beslutning, det å lede Telia i Norge er en kjempespennende jobb, det blir et fantastisk selskap, men for meg er dette den riktige veien fremover. 

- Det var aldri aktuelt for deg å jobbe sammen med Abraham Foss selv om han ble toppsjefen?

- Det var vel egentlig ingen problemstilling, selskapet skulle ha én sjef i Norge. Jeg tenker at Abraham er en bra mann med rett bakgrunn og erfaring. Han vil gjøre denne jobben helt utmerket. For meg var tiden moden for å gjøre noe annet etter å ha vært med å bygge opp og lede et fantastisk selskap, sier han

Les også: Uklart hvem som blir toppsjef i «nye» Telia: - Skal bare være én leder i Norge

Hatt mange eiere - og tjent fett

Gunnar Evensen har vært Get-sjef i snart tyve år og vært med på det aller meste i norske bredbånds- og tv-distribusjonsbransjen. Som Get-sjef har han også vært med på flere store transaksjoner der Get har blitt kjøpt, solgt og kjøpt igjen ettersom tv- og bredbåndsdistributøren har hatt flere runder med både telekom og private equtiy-selskaper inn på eiersiden. Evensen har vært med på eiersiden i selskapet og verdiutviklingen fra 3,6 milliarder i 2005 til salget av selskapet i sommer for 21 milliarder har gitt Evensen en romslig økonomi.

Les også: Tv-topper «casher» ut på Get-salg

Nå sier Evensen at han ønsker å bruke litt mer tid på sine egne investeringer og eget privatliv.

- Jeg har engasjert meg i det norske startup-miljøpet og har mange investeringer som jeg har lyst til å bruke mer tid på. Har også lyst til å leke litt, stå mer på ski og bruke litt mer tid på mitt privatliv. Som andre lederstillinger er dette en jobb som krever hele deg og det kan til tider være krevende å finne en optimal balanse mellom jobb og privatliv, sier han.

- Hvordan blir det ikke å gå på jobb i Get?

- Nå skal jeg være med en stund til å bidra til en god overgang, så det blir ikke en brå avslutning. Men det er klart det blir et annet liv.  Men det er jo poenget, så det ser jeg frem til.

- En vemodig dag

- Kan det bli aktuelt med en ny topplederstilling eller vil du tenke deg nøye om?

- Det vil ikke være aktuelt i nær fremtid, men det er ikke uaktuelt. Kommer det rette så vil jeg vurdere det.  Men akkurat nå har jeg lyst til å leve litt fritt og ta det litt roligere, så får vi se hva som dukker opp. Uansett så har jeg ikke noe problem med å fylle dagen min allerede fra i morgen.

- Er det en litt trist dag også?

- På en måte er det en vemodig dag. Vi er en utrolig flott gjeng med dyktige kollegarer og venner på Get. Det å komme på jobb hver dag med så bra folk er noe som jeg setter stor pis på. Det er en spennende bransje og vi som selskap har en viktig rolle i samfunnet. Jeg er veldig glad i selskapet og det vi har skapt sammen, samtidig er jeg helt overbevist om at Telia er den beste løsningen for å løfte dette videre. Så når jeg ser fremover både for selskapet og for meg selv så er det en glede i det, sier Evensen

- Har lyst til å leke litt, stå mer på ski og bruke tid på mitt privatliv