Try bryter Grand Prix-tørken i Gullblyanten: - En forbannelse

Fire byråer stakk av med nesten alt av gull på reklamebransjens store festkveld, men ingen kunne slå
Try.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Try-kreatørene Caroline Riis og Eirik Sørensen har vunnet det meste av reklamepriser, både i inn- og utland, etter at de ble makkere for rundt syv år siden, men de har aldri vunnet Grand Prix i Gullblyanten. Før nå.

Gullblyanten deles ut av bransjeforeningen Kreativt Forum og et Grand Prix her regnes som det gjeveste norske kreatører kan vinne i eget land.

Try får prisen for Ikea-arbeidet «The Bästis Billboard». I anledning 17. mai i fjor lagde Ikea og Try en reklameplakat for lobørsten «Bästis» på Majorstua T-banestasjon. Den fungerte også som en seks meter lang to meter høy lobørste for bunadskledde nordmenn i farta.

Alt stemmer med vinnerarbeidet, skriver juryen i sin begrunnelse.

- Det demonstrerer enkelt produktet, det er relevant og det bruker mediet på en engasjerende og uventa måte. Men kanskje viktigere enn alt det: I en tid med økende reklametretthet evner vinnerarbeidet å berøre folk. Både foran og bak. Og på sidene, sier juryen.

I tillegg til Riis og Sørensen, har Trond Sandø (konsulent), Marte Heierstad (prosjektleder), Magnus Snickars (designer), Mats Mæland (designer) og Cecilie Helsvig (rådgiver) vært involvert fra Try.

Les også: Morgenstern-duo får Gullblyantens ærespris: - Tar opp kampen for det som truer faget

Bäst av de beste:

«Verdens største lobørste» sikrer Try-teamet Caroline Riis og Eirik Sørensen Grand Prix i Gullblyanten. Slik så det ut da reklameplakaten møtte bunadskledde nordmenn på nasjonaldagen i fjor.

- Tror det hviler en forbannelse

Selv om Try har for vane å forsyne seg grovt av prisene i Gullblyanten, er dette aller første gang byrået får Grand Prix.

- Med historien vår, så tror man ikke at man får Grand Prix, man tror det hviler en forbannelse som gjør at det klarer man ikke, sier Trond Sandø.

At det er akkurat dette arbeidet som bryter forbannelsen, beskriver vinnerne som «helt sykt».

- Dere har gjort mye for Ikea og vunnet mye for Ikea, stikker denne seg ut

- Dette var en idé vi fikk da vi spurte oss selv om vi kunne gjøre noe som skiller seg ut på 17. mai, i et marked hvor mange kjemper om plassen. At en jobb som er så proaktiv og responsiv klarer å stå ut på den måten, er veldig gøy, sier Riis.

Nå er det duket for en heidundrende fest.

- Vi skal feire så sinnssykt med hele teamet. Dette er lagspill og vi er kanskje 15 personer på Try-huset som jobber med Ikea hver dag. De får det de trenger og det de skal ha. Så er det prikken på i-en at vi vinner masse priser, sier Sørensen.

Gullgrossist:

Her tar Try imot et av flere gull for Ikea på Gullblyanten. Fra venstre: Marte Heierstad, Eirik Sørensen, Mats Mæland og Trond Sandø. Foto: Eivor Eriksen

Gulldryss over Byrå-Norge

Try vant i tillegg fire gull, to sølv, to bronse og to diplom, og ble med det kveldens mestvinnende byrå. Ikea-kampanjene «The Bästis Billboard» og «Livet er ikke en Ikea-katalog» fikk henholdsvis ett og to gull, mens Sats-kampanjen «No Pulse» ble tildelt ett gull. Caroline Riis og Eirik Sørensen er også involvert i dette arbeidet.

Men gullene drysset ikke bare over Try på Oslo Konserthus i kveld. Nord DDB, Anorak og Anti fikk alle tre gull hver, og sikret seg dermed gode plasseringer på sammenlagtlisten.

Nord DDB fikk sine tre gull for Ice, McDonald's og Felleskjøpet. Byrået fikk også tre sølv i løpet av kvelden, og ble derfor kveldens nest mestvinnende byrå.

Anorak fikk to av sine gull for BankID og kampanjen «BankID på mobil forsvinner», og det tredje for Narvesen. BankID fikk også Kreativt Forums kundepris.

Anti fikk gull for Funksjonhemmedes fellesorganisasjon, Ulvang og Coop Mega.

WAL innkasserte ett gull for Komplett.no, mens Kitchen fikk ett gull for Fremtiden i våre hender.

Her kan du se medaljeoversikten i Gullblyanten 2023Gulldryss over Byrå-Norge

Byrå Gull Sølv Bronse Diplom Grand Prix Totalt
Try 4 2 2 2 1 11
Nord DDB 3 3 2     8
Anorak 3   2 1   6
Anti 3   1 2   6
WAL 1     1   2
Kitchen 1         1
Morgenstern   2 2 1   5
Per Høj   1 1     2
SDG   1       1
Torny&Ingrid   1       1
Pol     1     1
Trigger Oslo     1     1
Hyper     1     1
Larssen Amaral       1   1
Ring 2       1   1
Lyden av gull:

Nord DDB var en gjenganger på scenen da årets Gullblyanten-priser ble delt ut. Her tar de imot gull for Ice i audio-kategorien. Foto: Eivor Eriksen

Try bryter Grand Prix-tørken i Gullblyanten: - En forbannelse