Morgenstern-duo får Gullblyantens ærespris: - Tar opp kampen for det som truer faget

- Vi er fortsatt sultne, sier Anders Muurman Holm og Sebastian Prestø.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist
Dag Robert Jerijervi
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Anders Muurman Holm og Sebastian Prestø ble løftet frem som årets æresprisvinnere da reklamebransjen kastet glans på seg selv på Gullblyanten Oslo Konserthus fredag kveld.

Holm og Prestø har vært et kreativt team i om lag ti år. De gikk ut av Westerdals sammen i 2010 og var begge blant Try-utbryterne som startet opp reklamebyrået Morgenstern tilbake i 2016. Der har de blant annet sørget for jubel hos kunden Finn.no etter å ha vunnet Gullfisken de to seneste årene. 

I juryens begrunnelse heter det at disse to er blant de beste historiefortellerne bransjen har å by på.

- Og i motsetning til mange andre, mestrer årets æresprisvinner å fortelle historier overalt på helt forskjellige måter. Film, radio, bannere, stunt, sosiale medier, kort, langt, gøy, smart og folkelig, sier juryen.

De berømmer også duoen for å «ta opp kampen mot det som truer faget» og for å «holde både nivå og fokus i en tid vi sårt trenger det»

- Om de er gamle nok for æresprisen? Å være på topp i en beinhard bransje i 15 år, er så absolutt en ærespris verdig. Og i kreatør-år er de vel rundt 60, slår juryen fast.

Les også: Try bryter Grand Prix-tørken i Gullblyanten - se alle vinnerne her

- Vi er fortsatt sultne

Anders Muurman Holm benyttet anledningen til å sende en takk til prosjektleder Mona Larsen i Morgenstern da han tok imot prisen.

- Jeg har tenkt at hvis vi en dag vinner æresprisen, så skal jeg huske å si, Mona Larsen, jeg elsker deg. Vi spiste vårt første overtidsmåltid sammen med Mona Larsen i 2010 og siden da har vi jobbet med henne og startet byrå med henne. Vi hadde ikke tjent en krone uten Mona Larsen, sa Muurman Holm fra scenen.

Æresprisvinnerne var oppe på scenen flere ganger tidligere på kvelden for å ta imot priser. Det har de ingen planer om å stoppe med, selv om de nå har fått en av de gjeveste prisene kreatører kan få.

- En ærespris kan være et tegn på at juryen vil at du skal gi deg. At nå er det nok med oss, men det tror jeg ikke det er, sier Muurman Holm.

- Vi er fortsatt sultne, sier Prestø.

Makkerne er først og fremst kjent for reklamekampanjene de lager for Finn.no, som både går rett hjem hos det norske folk og hos den kresne juryen i Gullblyanten.

- Vi må sende en stor takk til Janne Jacobsen og Hanne Lill Johnsen (markedsdirektør og markedsansvarlig, red. anm) som har stått for en ganske stor del av vår karriere, vi hadde ikke fått denne æresprisen hvis det ikke var for at de kjøpte gode ideer og var med oss hele veien de siste 14 årene, sier Muurman Holm.

Try ble kveldens store vinner

Morgenstern fikk fem priser under årets Gullblyanten, foruten æresprisen, med sølv som høyeste valør. De to sølvene fikk de for kampanjen «Må henta sjøl!?!» for Finn.no.

Try fikk fire gull og Grand Prix. Og selv om byrået har som vane å forsyne seg grovt av reklamepriser, er det første gang de belønnes med Grand Prix på Gullblyanten.

Les mer: Try bryter Grand Prix-tørken i Gullblyanten: - En forbannelse

Morgenstern-duo får Gullblyantens ærespris: - Tar opp kampen for det som truer faget