Ærespris til kreativt superpar: - Vi har aldri vært gullgrossister

Men juryen var aldri i tvil da de ga Camille Bjørnhaug og Preben Moan «Æresprisen» på reklamebransjens store festkveld Gullblyanten.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Reklameteamet Camilla Bjørnhaug og Preben Moan i Try har jobbet sammen i en evighet og vært sammen enda lengre. Under fredagens reklamekonkurranse Gullblyanten fikk de to selveste «Æresprisen» foran en fullsatt sal av bransjekolleger på Plaza i Oslo – og det til stående applaus.

- Hvordan var det å vinne?

- Jeg så ikke den komme i det hele tatt. Men det var helt fantastisk. Jeg kjente hjertet slå, sier Bjørnhaug til Kampanje.

- Det var så utrolig fint det de leste opp scenen. Jeg har aldri hørt noen si så mye fint om oss, sier Moan.

Noen minutter tidligere hadde kollega og kreativ leder i Try Reklame, Øystein Halvorsen, lest opp begrunnelsen fra en enstemmig jury som beskrev de to som «krigere for kreativiteten» og et team «som aldri gir seg» og som «alltid leter etter den beste løsningen».

- Det er tvil, diskusjon og nye leterunder og de driver kanskje folkene rundt seg til vanvidd, men resultatet til slutt oser alltid av overskudd, sa Halvorsen.

Les også: Gullrush for Nord DDB på Gullblyanten – slår knockout på konkurrentene

Vi er gift og deler jobb og seng, men det stod en gang i en avis, jeg tror det var Aftenposten, at vi var et superpar. Preben Moan, Try

- Å jobbe og bo sammen er jo litt det samme

Camilla Moan og Preben Bjørnhaug har vært sammen på privaten i over 30 år og holdt sammen som kreativt team siden 1997 ifølge Moan og 1998 ifølge Bjørnhaug. Helt enige der er de ikke, men de startet å jobbe i det nå nedlagte reklamebyrået Bates før turen gikk til Leo Burnett og DDB.

- Hva er vanskeligst; å jobbe sammen elle bo sammen?

- Det veksler jo litt på da, ha ha, sier Bjørnhaug.

- Å jobbe og bo sammen er jo litt det samme. Det er som når du bor på gård og jobber i fjøs og under korona var det helt beautiful, sier Moan.

- Er det fortsatt like morsomt etter så mange år?

- Ja, det er det faktisk. Jeg kom ikke på hva jeg skulle si på scenen, men jeg hadde lyst til å hedre de unge teamene hos oss som vant mange priser for kunder som Ikea. Det er det som gjør det gøy og det er det som drar oss videre. Det er utrolig viktig fordi unge ser ting på en annen måte. Så har sikkert vi noe å lære dem, men vi har utrolig mye å lære av dem.

Kreativt superpar

Det kreative «superparet» begynte i Try for 13 år siden og har siden vært et av byråets mest kjente og profilerte, kreative team. Camilla Bjørnhaug vil også berømme byrået de jobber i, reklamebyrået Try og sjefen Kjetil Try.

- Kjetil er veldig god på å drive byrået videre og skaper et stort kreativt miljø som klarer å utvide begrepet kreativ, kommersiell kommunikasjon hele tiden, sier Bjørnhaug.

- Er dere et kreativt superpar?

- Vi er gift og deler jobb og seng, men det stod en gang i en avis, jeg tror det var Aftenposten, at vi var et superpar, sier Moan.

De to er i hvert fall premierte med både gull i Cannes og Gullblyanten, men selv tenker ikke de to på seg selv som «gullgrossister».

- Nei, vi har aldri vært gullgrossister i reklamebransjen og derfor så jeg ikke denne æreprisen helt komme. Jeg vet vi gjør det bra og vinner priser, men vi har aldri vært de store gullgrossistene som mange av Grand Prix-vinnerne ofte er. Derfor er jeg både overrasket og rørt av at man likevel ser hva vi holder på med, sier hun.

I Try har de to jobbet med kunder som Byggmakker, Vipps, Skatteetaten og Smashm og Preben Moan sier følgende om hva som driver ham i jobben.

- Jeg har et sterkt behov for å lage noe jeg selv synes er kult. Jeg vil ikke høres arrogant ut, men om jeg vinner en pris eller ikke det er ikke så nøye, men om det blir kult så er det bra nok, sier Moan.

Ærespris til kreativt superpar: - Vi har aldri vært gullgrossister