PR-rivaler om nytt First House-byrå: - Blir en hardere kamp i en allerede hard kamp

Denne uken ble det klart at First House vil ta opp kampen mot de allerede etablert reklamebyråene med satsingen Hekt. Try-topp mener byråetableringen virker naturlig.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Fredag morgen skrev Kampanje om landets største PR-byrå, First House, som nå seiler inn i nytt farvann. Det ble nemlig klart at First House står klare for å lansere det kreative kommunikasjonsbyrået Hekt.

- Etableringen av Hekt er en viktig satsing for oss på vei mot en horisontal vekststrategi og i ekte First House familie-ånd; når vi først skal starte noe, skal vi ha de dyktigste i bransjen om bord, sa Per Høiby til Kampanje. 

Daglig leder i Try Råd, Sindre Beyer, mener First Houses steg inn i kreativ kommunikasjons virker som et naturlig steg å ta.

- Jeg tenker at det er veldig naturlig. Vi har i Try-konsernet jobbet for å øke kapasiteten innenfor rådgivning, markedsføring og tech sammen fordi man tenker mer integrert. Så at First House gjør dette ser jeg på som en veldig naturlig del av en vekstplan. Vi har jo gjort det samme i Try, sier Beyer.

Også Trigger-sjef Bente Kvam Kristoffersen og den nye sjefen i Geelmuyden Kiese, Severin Roald, står klare til å brette opp ermene mot den nye konkurrenten.

- Jeg synes det virker som en spennende satsing, og jeg ønsker velkommen til nye konkurrenter. Dette er spennende med utvikling i bransjen. Det virker skjerpende for oss som konkurrenter når det kommer inn nye aktører eller er endringer i et byrå, sier Kvam Kristoffersen.

- Kreativitet er kjernen i all kommunikasjon og det har GK drevet med i 34 år. Vi skal fortsatt være det mest attraktive stedet å jobbe og ønsker all konkurranse velkommen, skriver Roald i en SMS til Kampanje.

Les også: First House vil utfordre reklamebyråene - lanserer det kreative byrået Hekt

Trigger:

Bente Kvam Kristoffersen, byråleder i Trigger, ønsker konkurransen fra Hekt velkommen i et allerede hardt marked.

- Ser stadig byråer gjøre tilsvarende grep

Verken Beyer eller Kvam Kristoffersen er nevneverdig overrasket over nyetableringen og mener dette er likt noe man har sett tidligere.

- Jeg er ikke så veldig overrasket. Det er en del av en vekstplan som de skriver i meldingen. Så dette er naturlig hvis de skal vokse videre. Så nei, dette er ikke så veldig overraskende, og vi ser stadig byråer gjøre tilsvarende grep, sier Kvam Kristoffersen.

- Jeg tror det er veldig naturlig som sagt. Jeg har tenkt at det kom til å skje flere steder i bransjen med vekstambisjoner. Ikke spesielt med First House, men rundt om i bransjen, forteller Beyer.

- Er det marked i dag for flere inn på dette feltet i dag når så mange snakker om de dårlige tidene? 

- Jeg tror det alltid er et marked for gode kommunikasjonsfolk og byråer. Alltid. Bevisene for det ble for så vidt fremlagt på gårsdagens Anfo-effekt. Det viser effekten og verdien av et godt samspill mellom byråene og annonsører, men det blir en hardere kamp i en allerede hard kamp. Det spisser seg til, sier Kvam Kristoffersen.

Beyer forteller at han tror det er rom for flere som «tenker markedsføring og kommunikasjon integrert», og kommer samtidig med en spådom om hvilke område han tror vil være det neste som bransjen vil integrere.

- Hos oss, i Try-konsernet, i dag jobber nærmere 70 prosent med teknologi. Det tror jeg vil være det neste området som bransjen ser mot og vil integrere, sier Beyer.

- Tror du det vil ta lang tid før vi ser First House trekke seg inn på tech-området?

- Det må jo de selv svare på, men vi tror det er vanskelig å vokse innen markedsføring og kommunikasjon uten ett sterkt innslag av teknologi, sier Beyer.

Try-topp:

Sindre Beyer er ikke overrasket over at First House etablerer et byrå for kreativ kommunikasjon.

PR-rivaler om nytt First House-byrå: - Blir en hardere kamp i en allerede hard kamp