Kristin Brimi forlater byråbransjen - blir salgsdirektør i Finn

- Finn er et innmari spennende selskap å få mulighet til å jobbe for, sier Kristin Brimi.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Halvannet år etter at hun tok over ledelsen i Mediebyråforeningen sier tidligere Vizeum-sjef Kristin Brimi farvel både til foreningslivet og til byråbransjen. Til sommeren starter hun nemlig opp i en ny jobb som salgsdirektør i avdelingen for personlig økonomi.

- Finn er et innmari spennende selskap å få mulighet til å jobbe for. Jeg har hatt mange år på byråsiden, og hvis man først skulle gjøre noe nytt, så er det spennende å prøve mediesiden, sier hun til Kampanje.

Selv om Kristin Brimi ikke vil påberope seg en lang karriere på mediesiden, har hun vært innom Schibsted tidligere.

- Jeg var ansatt i Sesam Media da Schibsted skulle lage søkemotor. Det var min introduksjon til mediebransjen. Nå er sirkelen sluttet, humrer hun.

Denne uken ble Finn kåret til det selskapet som har best omdømme i Norge.

Les mer: Finn erstatter Vinmonopolet på omdømmetoppen - SAS stuper på listen

- Helt klart vemodig

Kristin Brimi var sjef for Dentsu-eide Vizeum fra 2018 til starten av 2021. Senere fikk hun en ny stilling som direktør for transformasjon og utvikling i i Dentsu Norge, før hun høsten 2021 meldte overgang til Mediebyråforeningen som organiserer denne delen av bransjen.

- Hvordan blir det å forlate Mediebyråforeningen?

- Det blir helt klart vemodig. Jeg hadde ingen plan om å være så kort der, men jeg synes vi har fått til masse på dette drøye året. Vi har fått til et godt samarbeid mellom mediebyråene og andre bransjeaktører.

- Hva er du mest fornøyd med å ha fått til?

- Vi har fått til mye bra bransjesamarbeid og et helt nytt konsept vi har kalt medie-onboarding som er rullet ut i alle mediebyråene. Vi har også hatt fokus på å attrahere nye talenter til bransjen i samarbeid med utdanningsinstitusjonene. Det er viktig å sette mediebyråene på kartet lenge før studentene er utdannet. Veldig få har kunnskap om karrieremulighetene som finnes i mediebyrå.

- Har gjort en fantastisk jobb

Styreleder i Mediebyråforeningen er Britt Skjeppestad, som til daglig leder mediebyrået Essence Mediacom. Hun forteller at de er «skikkelig lei seg» for at Kristin Brimi nå går videre.

- Hun har vært her halvannet år og gjort en fantastisk jobb for Mediebyråforeningen. Jeg opplever at foreningen er langt mer relevant for bransjen, medlemmer og ansatte enn på lang, lang tid, sier Skjeppestad.

Hun har allerede satt i gang jakten på Brimis etterfølger. Stikkordene er «energisk, drivende og proaktiv».

- Mediebyråforeningen har et aktivt styre og får hele tiden ressurser fra ulike medlemsbyråer når man skal jobbe på ulike prosjekter, men man må drive mye av det selv. Det er en fordel at man kjenner bransjen, men vi har alle kommet inn i bransjen som ny på et tidspunkt. Det er viktig at man er en god relasjonsbygger som kan ta tak og bli kjent med folk.

Kristin Brimi skal jobbe i Mediebyråforeningen ut juli før hun begynner i Finn.

Kristin Brimi forlater byråbransjen - blir salgsdirektør i Finn