Kommunikasjonstopp starter for seg selv: - Det blir noe annet, men det føles riktig

- Måtte gå mange runder med meg selv, sier kommunikasjonstopp Lasse Sandaker-Nielsen om sitt neste steg i karrieren.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Søndag annonserte Lasse Sandaker-Nielsen at han begynner for seg selv.

- Etter uker med refleksjoner og timer med kaffemøter og samtaler med tidligere kolleger, businesskontakter, venner og familie, har jeg bestemt meg for mitt neste karrieresteg. Jeg prøver lykken som selvstendig kommunikasjonsrådgiver, skriver Sandaker-Nielsen på LinkedIn.

Han kommer sist fra en stilling som Chief Corporate Affairs Officer i konkursrammede Flyr. Nå gleder han seg til å fly alene.

- Det blir kjempespennende. Jeg har tenkt mye på det de siste ukene. Jeg føler at det er riktig og at det blir givende, men også litt skummelt, sier Sandaker-Nielsen til Kampanje.

Les også: Flyrs byråpartnere om konkursen: - Virkelig trist

Målet mitt er å bidra til at kundene mine når sine forretningsmål. Lasse Sandaker-Nielsen, selvstendig næringsdrivende

- Måtte gå mange runder med meg selv

Han forteller at han ikke har aldri har hatt ambisjoner om å starte for seg selv, men at det kom opp som et alternativ da han måtte forlate sin siste jobb.

- Da jeg plutselig sto der uten jobb da Flyr ikke kunne fortsette, måtte jeg gå mange runder med meg selv for å finne ut av hva jeg vil bruke tida mi på, sier Sandaker-Nielsen.

Les også: Flyr-utviklerne om den «vanvittige» reisen: - Dette kunne vi gjort annerledes

Han har tidligere jobbet i toppstillinger i blant annet Norwegian, First House og sist i nevnte Flyr.

- Det å holde på alene blir noe annet enn å være en del av en større virksomhet hvor man har mange kolleger og i tillegg jobber som leder, men det føles riktig. Det er mange som har heiet på at jeg skal gjøre det, og responsen har vært overveldende og utelukkende positiv. Det motiverer enda mer. Jeg har noen prosjekter på gang som jeg skal begynne med etter hvert, men jeg har kapasitet til enda mer, sier Sandaker-Nielsen. 

- Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang, legger han til.

- Vil være i stand til å jobbe med mange ulike bransjer

Lasse Sandaker-Nielsen har aldri tidligere har jobbet for seg selv, og det er flere ting å sette seg inn i før han kan sette i gang med selve rådgivningsarbeidet.  

- Det er ting man må ha som man kanskje ikke tenker på, som å registrere foretaket, sørge for å ha pensjonssparing og forsikringer og regnskapssystemer man ikke trenger å tenke på i større virksomheter, fordi du har proffe folk som tar seg av alle de tingene. Men det er morsomt å lære nye ting, sier Sandaker-Nielsen. 

- Du har jobbet i flere flyselskaper. Er det luftfart som blir din spesialitet?

- Det er åpenbart at jeg har spisskompetanse på luftfart, men det å jobbe med luftfart innebærer at man må håndtere et bredt nedslagsfelt med mange interessenter til enhver tid. Samarbeidspartnere, kunder, finansmarkedet, myndigheter og samfunnet for øvrig, sier Sandaker-Nielsen og fortsetter: 

- Så det slår ned veldig bredt, som betyr at jeg vil være i stand til å jobbe med mange ulike bransjer og et bredt spekter av problemstillinger. I tillegg har jeg jobbet både som rådgiver for flere toppledere, vært en del av toppledergrupper selv, og bygget og ledet større internasjonale PR-team som har jobbet med posisjonering og ikke minst krise- og mediehåndtering. Og med tiden fra First House så jobbet jeg med mange typer selskaper og problemstillinger. Den erfaringen totalt sett tror jeg er etterspurt, og målet mitt er å bidra til at kundene mine når sine forretningsmål.

Han forteller at han har vært i prosesser med andre selskaper etter Flyr-konkursen, men at han til slutt landet på å drive for seg selv.

- Det har vært mye tenking og kaffeprater med gamle kolleger og nye kontakter. Råd og innspill fra andre, kombinert med at jeg vil prøve å være herre over egen tid og egne prioriteringer, så landet jeg på dette valget, sier Sandaker-Nielsen.

- Er du i gang allerede?

- Det er som nevnt noen prosjekter på vei inn og jeg har kapasitet til mer, men jeg regner med å være i gang for fullt etter påske. Da regner jeg også med at alt det administrative er på plass, sier Sandaker-Nielsen.

Kommunikasjonstopp starter for seg selv: - Det blir noe annet, men det føles riktig