Elkjøp vraker nordisk PR-team og flere ansatte slutter: - Avdelingen min er lagt ned

Sjefen for PR- og kommunikasjonsteamet i Elkjøp slutter.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Om det ikke har vært 16 ukers helvete så har Elkjøp vært på en slankekur den siste tiden. I januar i år ble det klart at den nordiske elektronikk-kjeden skulle nedbemanne og stenge butikker. 12 prosent av kostnadene skulle trimmes bort og i et intervju med Finansavisen kunne den nye sjefen i Elkjøp Norge, Linda Andresen, fortelle følgende:

- Vi jobber fortsatt med å trimme kostnadsnivået og varelagre, og med å få fornuftige marginer igjen. Akkurat nå er marginene våre under et helt ekstremt press og fremover må vi generelt jobbe annerledes og mer effektivt. Nå jobber vi med å tilpasse virksomheten til en ny hverdag, sa Andresen.

I Norge har Elkjøp over 3.000 ansatte fordelt på over 150 butikker og ifølge Finansavisen er flere hundre ansatte vekke og noen av dem er naturlig nok også forsvunnet fra markedsavdelingene og kommunikasjonsavdelingene. En avdeling som har tatt en stor smell er den nordiske PR-avdelingen der blant andre Jan Christian Thommesen har jobbet.

- Avdelingen min er lagt ned og det valget er basert på rene økonomiske disposisjoner, sier Thommesen til Kampanje.

Les også: Elkjøp nedbemanner og stenger butikker

Slutter i Elkjøp:

Jan Christian Thommesen slutter i elektronikkgiganten som en følge av nedskjæringene.

- Avdelingen min er lagt ned

Jan Christian Thommesen slutter i Elkjøp som en følge av kostnadsreduksjonene i elektronikk-kjeden. Selskapet har besluttet å prioritere ned konsernkommunikasjon, og han har dermed kommet frem til at det nå er et naturlig tidspunkt å søke nye utfordringer. Den nordiske PR- og kommunikasjonsavdelingen, som foruten Thommesen besto av to andre personer, legges nå ned.

- Mandatet jeg fikk for 3,5 år siden var å reetablere en velfungerende nordisk kommunikasjonsstruktur på tvers av våre fire markeder, en fellesnordisk strategi og tilhørende plan samt en måte å jobbe på der vi tok ut stordriftsfordelene ved å være en nordisk aktør. Det har jeg nå gjort. Nå løfter jeg blikket og ser om det er noe nytt der ute, sier Thommesen.

Han kom til Elkjøp fra Ikea og har jobbet med alt fra kjedestøtte, selskapskommunikasjonen, konsernnettsider, finansiell kommunikasjon, employer branding og pekt ut WergelandApenes som nytt PR-byrå.

- Tallene til Elkjøp har ikke vært veldig oppløftende den siste tiden og da må man ta noen grep og kutte kostnader. Et av grepene var å prioritere ned konsernkommunikasjon samtidig som man beholdt kommunikasjonsressurser nærmere kjedene i de nasjonale markedene, sier han.

- Er det lurt?

- Jeg skal være litt forsiktig med å mene noe om det. Nå er det tøffe tider for Elkjøp, og jeg har ingen problemer med å forstå beslutningen. Men jeg er også sikker på at man vil se på dette på nytt når man kommer seg gjennom denne tøffe perioden, sier han.

-  Var det leit og kjedelig å få beskjeden?

- Jeg kan egentlig ikke si det fordi når jeg ser tilbake på de tingene jeg har gjort så er jeg trygg på at jeg leverer fra meg noe som er sterkere enn det jeg overtok da jeg startet. Jeg kjenner naturligvis godt til tallene og har god oversikt over bakgrunnen, så rasjonale bak beslutningen er forståelig, men så er det selvfølgelig trasig at man ikke lenger vil møte de man vanligvis møter om morgenen, sier han.

- Så no hard feelings mellom Elkjøp og Thommesen?

- Nei, det er ikke det. Det er utelukkende en økonomisk disposisjon som ligger bak og det er helt fair. Jeg ser den. Nå har jeg i stedet fått en mulighet til å se meg om og jeg allerede i noen spennende prosesser, sier Thommesen.

Les også: Elkjøp flytter PR-millionene fra Geelmuyden Kiese – her er byrået som slo ut hele PR-eliten i finalen

Elkjøp vraker nordisk PR-team og flere ansatte slutter: - Avdelingen min er lagt ned