Coop-byråer etter oppkjøpet: - Fått signaler om at det ikke påvirker samarbeidet

Verken WAL eller Anti lar seg bekymre over at storkunden Coop blir byråeier.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Mandag kunngjorde Coop Norge at de tar full kontroll over reklamebyrået Inkognito etter mer enn 30 år som kunde. Inkognito ble etablert i 1987 og har hele tiden vært heleid av Leif B. Sollie (71), som nå går av med pensjon.

Ifølge markedsdirektør Ingrid Amundsen går Coop inn på eiersiden for å sikre seg høyere tempo og frekvens på kreativ produksjon, i tillegg til sterkere eierskap til egen merkevare.

- Kreativ produksjon er en nøkkelkompetanse for den digitale transformasjonen i markedsavdelingen, hvor behovet for kreativ kompetanse er essensielt for å sikre rask tilgang til innholdsproduksjon, sier Amundsen. 

Les mer: Coop kjøper reklamebyrå: - Har behov for høyere tempo

- Bare naturlig

Både WAL, tidligere kjent som We Are Live, og Anti har i dag Coop på kunderlisten. WAL jobber blant annet med Extra og Obs, mens Anti står bak kommunikasjonen til Coop Prix, Mega og modermerket Coop.

Byråleder Herman Muelle Stormyr i WAL tror ikke Coops byråoppkjøp vil påvirke samarbeidet nevneverdig.

- Vi har jobbet sammen med Inkognito helt siden vi begynte å jobbe med Coop. Det er bare naturlig at de offisielt stadfester samarbeidet med Coop ytterligere, sier han til Kampanje.

- Du er ikke bekymret for at Coop skal flytte flere oppgaver dit?

- Det er naturlig at Coop flytter en del av produksjonen sin in-house. Det er en forventet utvikling. Vi skal fortsette å jobbe med Coop sånn som vi har gjort.

- Har det vært aktuelt å selge WAL til Coop?

- Det er ikke en aktuell tematikk, ler Mueller Stormyr.

Leverer Coop-reklame:

WAL-sjef Herman Mueller Stormyr har både Extra, Obs Bygg og Änglamark på kundelisten.

- Vi setter stor pris på Coop

Heller ikke daglig leder Kristin Holst Grimstad i Anti er bekymret for å miste oppgaver.

- De signalene vi har fått er at dette ikke påvirker byråforbindelsen vår. Vi gjør litt andre oppgaver enn Inkognito. Vi setter stor pris på Coop og tror Coop setter stor pris på oss og kompetansen vår, sier hun.

Inkognito hadde en omsetning på 131 millioner kroner og en byråinntekt på 50 millioner kroner i 2021. Etter det Kampanje forstår er mesteparten tilknyttet oppdrag for Coop.

Ifølge markedsdirektøren i Coop er de i et gjensidig avhengighetsforhold med Inkognito.- Noe av de viktigste de gjør for oss er kundeavisen og distribusjonen av den, og de jobber også for samvirkelagene våre. Også gjør de en del mindre kreative jobber for oss, sier Ingrid Amundsen til Kampanje.

Samtidig som hun understreker at de eksisterende byråavtalene videreføres, vil hun ikke utelukke at det kan være aktuelt å gi Inkognito flere oppgaver.

- Det kan godt hende. Vi har ikke 100 prosent bestemt hvordan vi skal fordele oppgaver. I første omgang er det viktig å drive dette videre som før. Nå har vi tilgang på kompetansen og sitter nærmere på driften. Det gjør at vi kan finne muligheter og diskutere hvordan vi best kan jobbe sammen fremover.

Coop-byråer etter oppkjøpet: - Fått signaler om at det ikke påvirker samarbeidet