NRK nærmer seg VG på nett: - Vi er nødt til å fortsette å vokse

Konkurrentene vil strupe NRK på nett, men for kringkastingssjefen er det ingen alternativer til vekst.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist
Dag Robert Jerijervi
Ragnhild Aarø Njie Journalist

De ferske lesertallene fra Kantar viser at VG har stabilisert seg på en daglig dekning på over to millioner brukere på nett. Det er et hestehode foran konkurrentene. NRK er nærmest med 1,6 millioner daglige brukere.

- Jeg er veldig fornøyd med utviklingen til VG, slår sjefredaktør og administrerende direktør Gard Steiro fast.

- Vi fikk en vekst da pandemien startet og den har bare fortsatt. Senest den siste uken har vi satt nye rekorder. Vi opplever en høy grad av lojalitet av brukerne våre og holder oss på det høye nivået vi har hatt de siste to årene, fortsetter han.
 

- En utvikling vi har sett lenge

Det er imidlertid ikke VG, men NRK som vokser mest fra tredje til fjerde kvartal i fjor. Statskanalen øker sin daglige dekning med nesten 150.000 brukere i denne perioden. VG henter til sammenligning 9.000 nye brukere mot slutten av året.

- Det er en utvikling vi har sett ganske lenge. NRK satser sterkt digitalt og de har et bredt tilbud med lyd og hele TV-satsingen sin, så jeg er ikke overrasket over at vi ser en vekst der, sier VG-sjefen.

I fjor høst sendte regjeringen NRK-plakaten på høring og det har blåst nytt liv i debatten om statskanalens aktivitet på nett. Schibsted argumenterer i likhet med Aller Media og Amedia for at NRKs digitale tekstproduksjon er et hinder for de kommersielle aktørene i markedet.

- Haster det for VG sin del å begrense mandatet til NRK på nett?

- Nei, det er ingenting som haster. Dette er en debatt som handler om hvordan vi kan sikre et mediemangfold i Norge. Det vi er opptatt av akkurat nå er å gjøre det beste vi kan for våre brukere. Det opplever vi at vi lykkes med, sier Gard Steiro.

Les mer: Aller og Schibsted i strupen på NRK - slik vil de begrense statskanalen på nett

NRK vokser mest:

- Må fortsette å vokse

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK er ikke overrasket over utviklingen.

- Nei, vi følger jo disse tallene, så vi vet jo hvordan det går. Det er en bra utvikling, selv om VG er veldig sterke og suverent de største. Nå vokser alle, stort sett, sier Eriksen. 

- Er du redd for at veksten kan gi de private enda mer ammunisjon i kampen om å begrense NRK på nett?

- Hvis NRK skal klare å opprettholde posisjon og allmenkringkaster-oppdraget fremover, så er vi nødt til å fortsette å vokse. Vi reduseres på lineære kanaler, og da må vi vokse omtrent som markedet på nett. Bruken vokser, og da vokser også NRK. VG er fortsatt ganske mye større, og den utviklingen har vart en stund, sier Eriksen. 

Les også: NRK-sjefen blåser av konkurrentenes stormløp: - Klokkeklart innenfor oppdraget vårt

NRK nærmer seg VG på nett: - Vi er nødt til å fortsette å vokse