Vipps lanserer ny maskot og nytt reklamekonsept - målet er å bli førstevalget i nettbutikken

- Humring er reklamens beste venn, sier markedssjef i Vipps om det som er deres største reklamekampanje noensinne.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Etter snart syv år på markedet, flere av dem som landets best likte merkevare ifølge YouGov Brand Index, jobber betalingsløsningen fortsatt med å prikke inn formen på sitt kommunikasjonskonsept.

- Vipps er kåret som Norges best likte merkevare tre år på rad. Da er det naturlig at vi også har som mål å etablere landets best likte kommunikasjonskonsept. Startskuddet for det arbeidet går nå, sier markedssjef Lars Istre i Vipps.

Han forteller at de lanserte konseptet «veldig, veldig enkelt» internt allerede i fjor høst. Deretter har de tatt seg god tid til å finne ut av hvordan de skal kommunisere dette ut i markedet. Resultatet er blitt den største merkevarekampanjen i Vipps sin historie.

Målet er at Vipps skal bli tenkt på først i flere brukssituasjoner, ikke bare vennebetaling, forteller markedssjefen.

- Vi samler krefter og mediebudsjetter og går tydelig ut i markedet med et budskap om at Vipps er veldig, veldig enkelt, sier Istre.

- Vipps er allerede godt kjent og likt, og det har dere klart uten store merkevarebyggende kampanjer. Hvorfor er det nødvendig å dra på nå?

- Skal vi ta en større posisjon i alle typer handel, spesielt netthandel, er vi nødt til å samle oss og være tydelige i markedsføringen vår. Det er der konkurransen er størst og hvor slaget kommer til å stå. Da trenger vi markedsføring for å dytte merkevaren videre.

Les mer: Vipps vipper Kiwi ned fra merkevare-tronen: - En enkel tjeneste som virker

- Humring er reklamens beste venn

De nye reklamefilmene tar utgangspunkt en verden der alt er like enkelt som å bruke Vipps. Som for eksempel å lære seg finsk eller snyte en kylling ut av nesen. Målet er også enkelt: å få Ola og Kari Nordmann til å le.

- Humring er reklamens beste venn og det er ambisjonen vår med dette. Vi tror det er en god måte å å bli husket på, sier Lars Istre i Vipps.

- Når humoren treffer folk i hodet og brystet, samtidig som historien knyttes til merkevaren, er det en god vei for å oppnå effekt. Vi synes filmene er blitt veldig vippsete, og forhåpentligvis vil det norske publikum trekke godt på smilebåndet, sier Eivind Hjermstad-Sollerud som har stillingstittelen markedshode i Vipps.

Det er reklamebyrået Try som står bak konseptet. De overtok kontoen fra Anorak i fjor høst, noe som ble markert med et knippe enkle reklamefilmer som tok utgangspunkt i blunkefjeset i Vipps-logoen.

Konsepter de ruller ut nå er langt mer omfattende.

Les mer: Vipps dropper byråkonkurranse i jakten på ny reklamepartner - nytt stjerneteam klar med sine første Smiley-filmer

Kreatør Camilla Bjørnhaug i Try mener Vipps er en drøm å jobbe med.

- Det er en leken og tydelig merkevare som virkelig lever opp til løftet sitt om å forenkle. Det er ikke uten grunn at de ble kåret til Norges best likte merkevare tre år på rad. Og når briefen deres eksplisitt ber oss om å tøye den kreative strikken, ja da, for å låne Vipps’ egne ord, blir jobben vår veldig, veldig gøy, sier Bjørnhaug.

Reklamefilmene er produsert av Bacon og regissert av Bart Timmer. Se én av de nye filmene her:

Debut for maskoten Vippsi

Reklamefilmene, som går på lufta mandag, byr også på debuten til selskapets nye maskot Vippsi.

- Hun kommer til å være et ekstra symbol for oss i Vipps og som vi kommer til å bruke i markedsføringen, sier Lars Istre.

- Hva kan du fortelle om Vippsi?

- Hun er laget av silikon og er 20 centimeter høy og filmes på den gode gamle stop motion-metoden. Så det er ganske morsomt. Akkurat nå lager vi masse mer innhold som skal brukes i mobile flater sånn at vi har flere verktøy og verktøykassa vår når vi skal lage ting som folk liker, husker og kjenner igjen.

Se en annen av de nye filmene her:

Bruker engelsk som et dramaturgisk grep

- Hvorfor snakker figurene i reklamefilmene på engelsk?

- Det har vi gjort rett og slett fordi vi tror det kan være med på å skape enda større forståelse for at dette er en tullete og tøysete verden hvor disse to forskere finner ut av helt umulige ting som gjøres på en enklere måte. Det er et dramaturgisk grep, sier Lars Istre.

- Det er ikke fordi dere skal bruke disse filmene i den internasjonale utrullingen av Vipps?

- Vi har hatt det i bakhodet, at vi skal snart gå nordisk og forhåpentligvis videre ut i verden. Det er fint å ha et konsept som kan brukes i flere land og vi ser at svenske merkevarer som går internasjonalt er flinke til å bruke overdrevet svensk-engelsk som et triks for å skape mer troverdiget. Men det er ikke mer strategisk enn det.

Les mer: Vipps slår seg sammen med Mobilepay og Pivo

De nye Vipps-filmene blir å se på TV, kino, Youtube og i andre digitale kanaler fra og med denne uken.

Markedssjef i Vipps:

Lars Istre tok over jobben som markedssjef i Vipps for et drøyt år siden. Han har lang fartstid fra byråverden og kom sist fra en stilling som konsulent i SMFB.

Vipps lanserer ny maskot og nytt reklamekonsept - målet er å bli førstevalget i nettbutikken