Viaplay med nytt trumfkort i strømmekrigen: - Dette er en rettighet som kan ta helt av

Nå pusser eieren Nent opp både studio og sendingene. - Vi bruker mye mer penger i år enn vi har gjort noen gang tidligere, sier sportssjef.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Til helgen braker det løs i Formel 1 da det er sesongstart i Bahrain med Bahrain Grand Prix. Interessen for sporten har skutt i været de siste årene, mye takket være Netflix-serien «Drive to survive», som før øvrig hadde premiere på sin fjerde sesong forrige uke. I tillegg har Norge fått øynene opp for et av verdens største motorsporttalenter i aurskogingen Dennis Hauger.

Som et resultat av dette ruster Nent opp til tidenes satsing på Formel 1.

- Vi har brukt mye mer penger i år enn vi har gjort noen gang på Formel 1, sier sportssjef i Nent, Kristian Oma til Kampanje.

Blant annet skal de benytte seg av et større studio med langt mer visuelle elementer. Blant annet får de bilene inn i studio og seerne får ta turen inn i garasjen til de forskjellige teamene. 

- Hvor mye mer legger dere i årets satsing enn tidligere?

- Jeg har ikke gått gjennom tallene, men det er betydelig, sier Oma og fortsetter:

- Det koster veldig mye mer å være i et stort studio, enn det koster å være i et lite studio i forhold til antall folk du skal ha i gang og med tanke på det visuelle. Det krever mye power, hvis ikke er det fare for at det ser veldig hjemmesnekret og dumt ut.

Les også: Seertallene stuper for Tour de Ski - skisponsor frykter ikke for sporten

Nytt TV-studio:

F1-kommentatorene og ekspertene har flyttet seg inn i det som har vært Nents vinterstudio. Det er mye betydelig større enn det tidligere studio som F1 har vært i tidligere. Foto: Nent.

- En rettighet som kan ta helt av

Det er ikke bare norske Nent som satser hardt på Formel 1 i år. I tillegg til å bytte til et langt større studio i lokalene på Hasle, så skal Nent sende reportere på reise og få innslag fra andre Nent-land som en del av det redaksjonelle samarbeidet på tvers av landegrenser.

- Sånn sett var det perfekt timing med lanseringen i Nederland (Viaplay ble lansert i Nederland 1. mars. journ.anm). Nå har vi Formel 1 i ti land, så er det bare helt perfekt å kunne koble oss på med full tyngde på det, sier Oma.

Gjennom det internasjonale samarbeide får de blant annet eksklusivt Max Verstappen-materiell fra Nederland og finske innslag fra F1-legende Mika Häkkinen.

- Vi kobler oss på den Formel 1-satsingen og får litt gjennomslag internasjonalt fordi vi har Dennis Hauger. Så vi ser at dette er en rettighet som kan ta helt av, sier Oma.

Sportssjef

Sportssjef Kristian Oma i Nent Group.

Tror ikke interessen vil dabbe av

- Hadde satsingen vært like stor her i Norge om ikke interessen hadde vært så stor?

- Vi surfer litt på en økende interesse. Vi ser at våre kurver peker en vei. Og da er vi ikke engang på den bredeste kanalen, V Sport 1 treffer ikke hele Norge. Men da vi så at vi hadde nærmere 150.000 seere i fjor på løpet i Abu Dhabi, pluss et stort trykk på Viaplay, da begynner det å bli ganske interessant, sier sportssjefen.

Han understreker at de nå også når ut til en bredere målgruppe i form av yngre seere og også kvinner.

- Du tror ikke interessen snart vil stagnere eller flate ut?

- Jeg tror ikke det skjer nå. Man har både «Drive to survive» som er et skoleeksempel på hvordan man skal få interessen til å øke i et sportsunivers. Så kommer vi til å lage et bedre og sterkere innhold, i tillegg til at vi er på ballen rundt Dennis Hauger, sier Oma.

Det har aldri vært en satsing på Formel 1 på norsk TV som er i nærheten av det vi gjør nå. Atle Gulbrandsen, F1-kommentator

Tror tallene er høyere enn hos NRK

Atle Gulbrandsen har kommentert motorsport i flere tiår på norsk TV. Han forteller at interessen han opplever, satsingen hos Nent og seertallene han er vitne til mangler sidestykke.

- Det har aldri vært en satsing på Formel 1 på norsk TV som er i nærheten av det vi gjør nå, så det er utrolig morsomt å være med på. Satsingen har sammenheng med det vi kan kalle en eksplosjon i interesse. Jeg kommenterte Formel 1 på NRK for 25 år siden, og jeg tror at vi har flere seere nå enn den gang da alle bare skrudde på TV-en, sier Gulbrandsen.

- Nå er det folk som aktivt må oppsøke Formel 1 og mange betaler for å se det, så det er helt enestående, fortsetter han.

Interessen fører ikke bare til høye seertall og flere abonnementssalg hos Nent, men F1-eksperten får selv kjenne interessen og medietrykket på kroppen.

- I fjor hadde jeg sikkert i snitt en telefonsamtale med en journalist hver dag. I går hadde fire intervjuer, og i dag har jeg allerede vært gjennom et, du er nummer to også har jeg en avtale til senere. Så det er noe hele tiden. Alle ønsker å skrive om dette og dekke det her. Det vi også hører er at lesertallene er veldig gode. Det ser vi også på seertallene, sier Gulbrandsen som mener det er på høy tid at F1 har blitt en sport for mediene.

- Det vil bli et vesentlig bedre produkt for seerne når vi nå trekker inn i det større studio. Vi får også internasjonale eksperter som vi har et tett samarbeid med, og vi skal etterhvert ut på løp. Det gleder jeg meg veldig til, sier Gulbrandsen.

Viaplay med nytt trumfkort i strømmekrigen: - Dette er en rettighet som kan ta helt av