Ny markedsdirektør i Prior velger nytt reklamebyrå - bryter med Per Høj

- Det handler om å lage sterk reklame som gjør en forskjell, sier Lise Kjær Kristoffersen.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Prior avslutter samarbeidet med reklamebyrået Per Høj etter drøye to år. Det forteller markedsdirektør Lise Kjær Kristoffersen. Fremover skal Nortura-merkevaren jobbe med byrået WAL, også kjent som We Are Live, på reklame.

- Vi har hatt et kjempeflott samarbeid med Per Høj, vi er imponert over evnen de har hatt til å levere, spesielt i lys av pandemisituasjonen som har vært, sier hun til Kampanje.

Markedsdirektøren er fremdeles relativt ny i stillingen som hun overtok i fjor sommer. Før det var hun direktør markedskategori i Tine.

- Det er viktig å si at selv om det har fungert veldig godt, så kom jeg inn med litt nye tanker om hvordan vi skal tenke strategi for å vokse merkevaren, sier Kjær Kristoffersen.

- Hvilke strategier hadde du med deg til Prior?

- Det handler om å lage sterk reklame som gjør en forskjell og skaper vekst, da skal vi nå ut til enda flere forbrukere, enda oftere og med et enda tydeligere budskap.

- Det er en strategi som jeg kjenner igjen fra Tine, der du kommer fra?

- Det har du helt rett i, men dette er først og fremst en internasjonalt anerkjent teori som også store globale merkevarer jobber etter.

Les også: Derfor bytter Tine ut fjøsnissen - målet er mer effektiv reklame

- Begeistret oss virkelig

Noe av det første Lise Kjær Kristoffersen gjorde var å invitere fem byråer til å dele refleksjoner rundt strategi for Norturas kylling- og kalkunprodukter. Per Høj var blant byråene som var invitert inn, bekrefter Lise Kjær Kristoffersen.

- Vi skrev et utkast til brief, og med utgangspunkt i denne inviterte vi til en god samtale over bordet. Det resulterte i noen engasjerte og fine samtaler med dyktige byråer, om kreativitet, strategi, samarbeid og prosess, sier hun.

- Vi tror at fundamentet for et godt samarbeid ligger her; i den gode kjemien og i en omforent tro på hva som skal til for å vokse en merkevare. Vi vet at alle de vi snakket med har fantastiske kreatører som kan levere sterke kommunikasjonskonsepter, og underveis i prosessen brukte vi også god tid på å diskutere case som har levert effekt.

Og det var først og fremst kjemien som sikret WAL jobben ifølge markedsdirektøren.

- Vi gleder oss enormt til å ta fatt på en kreativ prosess sammen med en så dyktig og fremoverlent gjeng. Vi så også fort at vi var omforent om noen grunnleggende prinsipper for effektiv reklame. Og eksemplenes makt er uvurderlig; WAL hadde noen caser som virkelig begeistret oss, sier Lise Kjær Kristoffersen

Resultatet av samarbeidet skal bli «sterk reklame som gjør en forskjell og skaper vekst».

- Når vil vi se de første uttakene fra samarbeidet med WAL?

- Jeg håper det blir før sommeren, men vi skal bruke tiden vi trenger.

- En veldig spennende merkevare

Hos WAL er de veldig fornøyde med å sikre seg Prior på kundelisten.

- Klart det er gøy å få jobbe med en av Norges største og mest kjente merkevarer! Da vi ble invitert inn i denne prosessen bestemte vi oss raskt for å delta, både fordi pitsjformatet var smart og effektivt, og fordi Prior er en veldig spennende merkevare. Etter første møte ble vi ikke noe mindre gira på å bevise at vi var riktig byrå. Ikke bare var det en interessant oppgave, men Prior-gjengen er i tillegg en ambisiøs og fremoverlent gjeng. Og det lover jo godt for samarbeidet, sier rådgiver i WAL, Sigmund Malkenes.

Byråleder Håkon Fretheim i Per Høj er tilsvarende lei seg for at de ikke lenger skal jobbe med merkevaren.
 - Det er selvfølgelig veldig kjedelig å gi slipp på Prior. De var en drømmekunde for oss. Heldigvis er vi allerede godt i gang med andre nye kunder i samme kategori.   - To år er ikke lang tid i merkevaresammenheng. Har dere fått til så mye som dere skulle ønske med Prior i denne perioden? - Ikke så mye som vi skulle ønske. Vi la mange spennende planer som aldri ble gjennomført. Samarbeidet vårt sammenfalt stort sett med en pandemi. Tar man det i betraktning, er vi fornøyde med å ha laget fine jobber på både merkevare og taktisk som har gitt gode resultater. - Var dere med i byråkonkurransen Prior inviterte til i fjor høst?- Ja, det var vi. Det var en enkel og effektiv prosess med strategiske diskusjoner rundt en brief for merkevaren, og det var tydelig at Prior nå ønsket å ta en ny retning under ny markedsledelse. At nye mennesker kommer inn med en annen tilnærming til reklame er «the name of the game», selv om det var kjipt at det ikke gikk vår vei denne gangen. Vi har blitt veldig glade i Prior, og ønsker dem masse lykke til videre.

Se den første leveransen fra Per Høj: Pølsefest fra Prior med bursdagsgaranti: - Kan trygt serveres i stedet for svin

Har funnet erstatteren:

Byråleder Håkon Fretheim i Per Høj synes det er synd å gi slipp på Prior, men han kan allerede diske opp med en ny kunde i samme kategori. Foto: Eivor Eriksen

Ny markedsdirektør i Prior velger nytt reklamebyrå - bryter med Per Høj