NRK har lagt «Innafor» på is - vil nå flere unge menn med ny serie

- Vi var ikke misfornøyde med det vi hadde laget, men vi hadde et ønske om å gå i en ny retning, sier prosjektleder i NRK.

Publisert / Oppdater

Ragnhild Aarø Njie
Ragnhild Aarø Njie Journalist

Lars Karelius Noer, prosjektleder for «Innafor» i NRK, bekrefter at merkevaren og konseptet er lagt på is. NRK har sendt seks sesonger av programmet, som har unge voksne som målgruppe. 

Vilde Bratland Erikstad, Emma Clare Gabrielsen og Gisle Agledahl er blant profilene som har ledet programmet. 

- Det er riktig at vi ikke produserer «Innafor» lenger. Vi fikk mye til med «Innafor». Mye oppmerksomhet, to Gullruter, et Skup-diplom og mye engasjement. Samtidig så vi på seertallene at selv om vi traff godt på unge voksne kvinner, så traff vi ikke så godt på unge voksne menn, forklarer Noer. 

Han forteller at «Innafor»-redaksjonen, som siden har blitt døpt om til «Ung undersøkende», høsten 2020 ble utfordret til å se på om de kunne gå nye veier. 

- Da hadde vi holdt på med «Innafor» i fire-fem år. Det var naturlig å se om vi skulle utvikle oss videre, særlig når vi skal rette oss mot en ung voksen målgruppe. Når vi skal være nyskapende, så ser vi også etter nye måter å jobbe på. Vi var ikke misfornøyde med det vi hadde laget, og den siste sesongen fikk gode seertall, men vi hadde et ønske om å gå i en ny retning. 

Erstattes av nye programmer

Han forteller at redaksjonen i fjor la bort det programleder-drevne konseptet, men at de fortsatt ønsket å lage TV rettet mot unge voksne seere. Resultatet ble to nye programmer. Den ene, «Folkevalgt», har allerede hatt premiere. 

- Vi bygger fortsatt på kulturen som «Innafor» har utviklet. Det handler om å snakke i øyehøyde med unge voksne seere, å ta dem på alvor og å dyrke det autentiske og ærlige. I «Folkevalgt» er vi på innsiden av unge politikeres liv - i første sesong under valget og i andre sesong skal vi følge dem på Stortinget. 

Noer beskriver «Folkevalgt» som en dokusåpe, mens han mener den andre serien redaksjonen har utviklet, «Enter E-sport», minner mer om en klassisk Netflix-dokumentar. I tillegg til at serien er karakterdrevet, deltar også «eksperter», som skal forklare seerne mer om bransjen. Programmet skal mest sannsynligvis ha premiere i mai. 

- Her følger vi aktører på innsiden av den sterkt voksende gaming-bransjen. Vi følger ikke bare spillerne, men også managere og andre aktører. Det er en helt spesiell bransje, som domineres av globale spillselskaper, forteller han.

Les også: NRK-programleder langer ut mot «feig» influencer-bransje:  - Fikk døra rett i trynet

Vi nå ut til unge menn

Med «Enter E-sport» håper redaksjonen på å nå ut til flere unge menn. Det skal de blant annet gjøre ved å heller møte de medvirkende «i øyehøyde, heller enn med skråblikk». 

- Vi ønsker å nå ut til alle, men vi ønsker å nå de unge, voksne mennene litt bedre enn tidligere. Slik er det generelt i NRK, at vi lettere har nådd unge til unge voksne kvinner. Unge voksne er vanskelige å nå generelt, men det er noe vi strekker oss etter, sier Noer.

- Det er ikke slik at man når ut til store mengder med nye seere med en gang – det er en utviklingsretning, avslutter han. 

NRK har lagt «Innafor» på is - vil nå flere unge menn med ny serie