Bufdir hylles som Årets markedsfører: - Modig, helhetlig og svært effektfullt arbeid

Slo Bulder Bank, Meny,  Posten og Redningsselskapet i finalen.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

For 22. året på rad ble prisen «Årets markedsfører» delt ut i regi av Markedsføringen i Oslo (MFO). Etter to år med arrangementer preget av korona var årets prisutdeling et etterlengtet fysisk arrangement.

Og i det fysiske comebacket var det knallhard konkurranse om å bli Årets markedsfører.

- I juryarbeidets siste runde fikk fem sterke finalister både presentere og forsvare sin søknad. Alle har vist seg svært verdige i finalen og stilte godt forberedt til sine casepresentasjoner, som i år - heldigvis - ble avholdt fysisk, står det i juryens begrunnelse.

Les også: Disse kjemper om tittelen Årets markedsfører - se finalistene her

Men i konkurranse med Bulder Bank, Meny, Posten og Redningsselskapet, så var det Bufdir (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet) med byrået Atyp som kunne strekke hendene i været og ta imot prisen for kampanjen «Tusen spørsmål til de tusen hjem». Denne kampanjen sikret reklamebyrået fire gull på reklamebransjens store prisutdeling Gullblyanten forrige uke.

- Jeg er skikkelig, skikkelig glad, fordi jeg føler vi trenger disse pengene. Det er utrolig kult å vinne og utrolig kult at strategien og arbeidet bak også blir anerkjent, sa kommunikasjonsdirektør Trine Lie Larsen fra scenen.

I tillegg til heder og ære, er premien reklamevisninger til en verdi av én million kroner i Schibsted.

- Jeg vil først og fremst takke Atyp for den fantastiske jobben de har gjort, og de som har jobbet med markedsføring hos meg som har fulgt opp dette, alle ute i Bufetat som har satt opp klistremerker og ringt bedrifter, og de merkevarene som har gitt oss plass.

Les mer: Atypisk gullgrossist på Gullblyanten - tar revansje etter fleip om fusjon

- Først og fremst ikke markedsførere

En meget glad Lie Larsen forteller til Kampanje at pengene som er vunnet skal brukes til å skape enda mer oppmerksomhet rundt kampanjen og fosterhjem.

- Én million kroner til mer markedsførende for fosterhjem sånn at vi kan skape enda flere slike hjem i Norge. Det spiller en veldig stor rolle, sier kommunikasjonsdirektør i Bufdir, Trine Lie Larsen.

- Hvordan skal dere bruke pengene?

- De kommer til å bli brukt for å skape økt synlighet for kampanjen vår som handler om å rekruttere fosterhjem til de barna som trenger de i Norge, svarer kommunikasjonsdirektøren.

- Ser Bufdir på seg selv som markedsførere?

- Først og fremst er vi ikke markedsførere, men vi bruker markedsføring til rekruttering av fosterhjem. Og det er for å skape synlighet om det behovet som finnes for fosterhjem i Norge, sier Lie Larsen som samtidig roser byrået Atyp.

Se intervjuet med kommunikasjondirektør Trine Lie Larsen her:

På Vålerenga-kamp:

Vålerenga ga bort reklameplass gratis til Bufdir. Daglig leder i Vålerenga samfunn, Jannicke Aas, uttalte til Kampanje at det gikk til en ideel

- Kunne du hjulpet en til med matteleksene?

I stedet for å lage nok en kampanje som skulle vekke sympati for fosterbarn, ville Atyp og Bufdir få flere til å ta praten om de kunne egne seg som en fosterfamilie. Strategien deres var å plassere budskapene i situasjoner og på steder der familien er samlet. De inngikk derfor et samarbeid med nasjonale og lokale merkevarer, og var blant annet på 20 millioner First Price-produkter og 600.000 spisebrett på McDonald’s-restauranter med spørsmål som var spesialskrevet til produktene de stod på.

- Juryen er spesielt imponert over de utradisjonelle valgene på mediamiks - og de kraftfulle kreative løsningene. Godt forretningsmessig håndverk og smarte grep har også skapt en vinn-vinn situasjon for flere parter, med uttak som har fortsatt å vokse nærmest organisk etter lansering. Budskapet ble levert over hele Norge, inn i hjemmene - og til de avgjørende situasjonene for målgruppen, skriver juryen.

- Prisen «Årets markedsfører» er den største hederen vi i MFO kan gi til en markedsavdeling. Det er kun én vinner - og vinneren skal være et forbilde for andre. Juryens favoritt til slutt viser nok en gang at mindre fagmiljøer også evner å levere modig, helhetlig og svært effektfullt arbeid - som legger grunnlaget for videre vekst, står det videre i begrunnelsen.

Dette er en av flere videoer som Bufdir og Atyp laget for at det norske folk skulle ta praten om fosterbarn:

Les også: Vålerenga ga bort gratis reklameplass på Intility Arena: - Var for en ideell sak

Her kan du se vinnere i konkurransen «Årets markedsfører» de siste ti åreneTi år med vinnere av «Årets markedsfører»

Årstall Vinner
2021 Bufdir
2020 Tekna
2019 Sats Norge
2018 Thon Hotels
2017 Tise
2016 Kolonial.no
2015 DNB
2014 Storebrand
2013 SAS
2012 DNB

Her er juryen

Kampanjes journalist Dag Robert Jerijervi har vært med i juryen. Her er hele juryen:

Anders Bakke Ingebrigtsen (juryleder), VP Marketing i reMarkable.
Trond Blindheim (fagleder), dosent Høyskolen Kristiania
Helene Johnsen, direktør for marked og medlemsservice i Tekna
Camilla Martinussen, daglig leder i Goods
Torgeir Vierdal, byråleder i Anorak
Kristian Bye, administrerende direktør i Bedd
Hilde Haugen Kallevig, direktør for merkevare og marked i Hydro
Dag Robert Jerijervi, journalist i Kampanje
Margrethe Solvang, Parner Lead i Google
Andreas Mjelde, partner og grunnlegger i Two
Agnes Bling Orgland, markedssjef i Naturli´ i Orkla

Bufdir hylles som Årets markedsfører: - Modig, helhetlig og svært effektfullt arbeid