Vibeke Holann slutter i H&M etter 12 år: - Har hatt en meget morsom og utfordrende jobb

Slutter som en følge av kleskjedens beslutning om å flytte PR- og markedsavdelingen til Sverige.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Det var tirsdag morgen at Kampanje kunne avsløre kleskjeden Hennes & Mauritz’ (H&M) beslutning om å flytte PR- og markedsavdelingen fra Norge til Sverige. Det medfører at åtte av ti stillinger på norgeskontoret har forsvunnet. Markedsavdelingen i Norge, som også omfatter Island, har vært ledet av Vibeke Holann.

- Da vi fikk beskjed var det selvsagt trist for de berørte, men dette er en del av endringsarbeidet i selskapet i forhold til strategien fremover. Samtidig ble det ikke riktig for meg å være med videre da min rolle ikke videreføres lokalt. Jeg slutter derfor i H&M Norge og Island til sommeren, sier markedssjef for Norge og Island i H&M, Vibeke Holann, til Kampanje. 

Hun sier har vært med på mye i H&M gjennom de snart 12 årene hun har vær der og trekker blant annet frem etableringen av H&M på Island, flere butikkåpninger med lokale kolleksjoner og samarbeid og lanseringen av festivalen H&M Loves Music Oslo

- Jeg har også vært med å starte opp influencer-strategien for H&M i Norge samt utviklet den digitale markedsføringsstrategien vi gjør i dag. Jeg har fått dypdykket meg i retailindustrien som jeg anser som en god kunnskap å ta med videre og ikke minst sett hvor viktig bærekraft kommer til å bli fremover.  Jeg har hatt en meget morsom og utfordrende jobb både på markeds og kommunikasjonssiden.

Hun sier det blir trist å forlate kleskjeden.

- Til slutt må jeg si at jeg kommer til å savne mine dyktige kollegaer og hva vi har oppnådd sammen.

Les også: Hennes & Mauritz flytter PR- og markedsavdelingen til Sverige – åtte stillinger forsvinner i Norge

Jeg vurderer flere muligheter og håper å arbeide videre med marked og kommunikasjon hvor den digitale transformasjon står sentralt. Vibeke Holann, markedssjef i HM Norge og Island

- Det har vært mye morsomt og utviklende

Da H&M bestemte seg for å flytte avdelingen til Sverige, var det ikke aktuelt for Holann å bli med videre.

- Siden min rolle og ansvarsområde flyttes til Stockholm har jeg ikke mulighet å være med videre. Jeg har siste dag i H&M før sommerferien og er nå i gang med å finne ut hvor veien går videre, sier hun.

- Hva har vært det mest morsomme med å jobbe i H&M?

- Det har vært mye morsomt og utviklende i alt fra endre og teste ut ny digital markedsføring for å drive trafikk til nett og butikk, lansering av lokale kolleksjoner og samarbeid i forhold til flaggskipsåpningene til H&M Bogstadveien og H&M Karl Johan, festivalen H&M Loves Music Oslo, men også gleden av å arbeide med dyktige kollegaer og de resultatene vi har oppnådd sammen, sier hun.

Hun forlater dermed et selskap og en bransje som er i stor omveltning ettersom mer og mer av salget nå flytter seg fra den fysiske butikken og over mot nett.

- Hva har vært det mest krevende med tanke på denne endringen?

- Jeg vil si det mest spennende med jobben det siste tiåret har vært det digitale skiftet og med det mer digital markedsføring.  Det har gjort oss til mye bedre markedsførere og ikke minst har kunden fått ett bedre total tilbud fra oss, både på nett og i butikk, sier Holann.

Selv om Holann har vært lenge i H&M hadde hun også flere år bak seg på mediesiden hos blant annet Aller og Dagbladet.

- Hva skal du gjøre nå, er du åpen for en retur til mediebransjen eller har du blitt for glad i å jobbe kundesiden?

- Jeg vurderer flere muligheter og håper å arbeide videre med marked og kommunikasjon hvor den digitale transformasjon står sentralt. Jeg setter også høyt å arbeide i ett selskap som ser verdien av bærekraft, sier Holann.

Vibeke Holann slutter i H&M etter 12 år: - Har hatt en meget morsom og utfordrende jobb