Elle-sjef jakter mannlige lesere med Herman Flesvig og nytt magasin

Herman Flesvig pryder det nye magasinet Konkret og blir samtidig første mann på forsiden av Elle.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

På fredag kommer april-utgaven av Elle med et helt nytt medfølgende magasin, kalt Konkret. Det skal være et avismagasin for menn om livsstil, karriere og kultur. Skuespiller, komiker og podkast-stjerne Herman Flesvig pryder forsiden av det nye magasinet, samtidig som han, som første mann noensinne, pryder forsiden av norske Elle.

Elle-redaktør Petra Middelthon sier de har merket en økende etterspørsel etter mote for menn.

- Vi har lyst til å invitere flere menn inn i Elle-universet. Derfor har vi nå lansert avismagasinet Konkret, som i første omgang er planlagt å komme ut to ganger i året og selges sampakket med Elle. I Konkret skriver vi om livsstil, karriere, reise, mat, interiør og trender, og intervjuer interessante menn i inn- og utland, sier Middelthon til Kampanje.

Vi merker at det er en interesse i markedet for denne typen innhold i sjangeren for menn. Jørgen Sørlie, United Influencers-sjef

- Ønsker å se om norske menn er interesserte

Petra Middelthon som har ledet Elle siden vinteren 2019 forteller at de på sikt håper Konkret kan bli et magasin som det vil være mulig å kjøpe alene.

- Hva er forretningsmodellen bak Konkret, er målet å selge flere annonser eller flere magasiner?

- I første omgang ønsker vi å se om norske menn er interesserte i denne typen produkt, og vi er spente på tilbakemeldingene, sier Elle-redaktøren.

Herman Flesvig, som nylig gjord en sjokkovergang til Schibsted sammen med med Mikkel Niva, pryder både Konkret- og Elle-forsiden. Middelthon forteller at de har hatt Flesvig i tankene lenge. 

- Vi tenkte umiddelbart på Herman Flesvig da vi begynte å arbeide med den første utgaven av Konkret før jul, og ble veldig glade da han ønsket å stille opp, sier hun.

- Først var det påtenkt bare til Konkret, men i og med at Herman er en mann som er svært godt likt blant både menn og kvinner i alle aldre, ønsket vi at han skulle pryde Elles forside også, fortsetter Middelthon.

Elle-redaktøren forteller at de imidlertid har valgt å gå for to vidt forskjellige visuelle stiler på de to magasin-forsidene.

- I Elle vises Herman i en mer trendy setting i en stor moteserie, mens i Konkret deler vi et stort portrettintervju med Herman og han er avbildet med en mer personlig stil, sier Middelthon.

Pryder begge forsider:

Herman Flesvig er på forsiden av den aller første «Konkret»-utgivelsen (til høyre) og Elle (til venstre). - Vi tenkte umiddelbart på Flesvig da vi begynte å arbeide med den første utgaven, sier Elle-redaktør Petra Middelthon. Foto: Elle

- Print og digitalt går hånd i hånd

Magasinet Elle eies av influencerbyrået United Influencers, ledet av administrerende direktør Jørgen Sørlie. Sørlie forklarer papir-satningen slik overfor Kampanje:

- Når det gjelder Konkret så prøver vi å få mer ut av distribusjonen som vi har og betaler for. Vi tror vi vil selge flere magasiner ved å gjøre det på den måten, det er jo et bilag, sier Sørlie til Kampanje.

- I tillegg merker vi at det er en interesse i markedet for denne typen innhold i sjangeren for menn. Også er det klart at det å ha et digitalt perspektiv på dette er soleklart, det gjør vi i alt vi gjør. Vi kan ikke basere oss på print alene, så det er en totalstrategi hvor print og digitalt går hånd i hånd, fortsetter United Influencers-sjefen.

Kampanje skrev nylig om opplagsnedgangen for ukepresse. Elle-redaktøren sier følgende om året som har vært:

- Det har vært et tøft år, absolutt, for Elle som alle andre, sier Middelthon.

Elle-redaktøren ønsker ikke å dele tall, men sier hun er positivt overrasket.

- Selv om det har vært et tøft år, så har vi ikke hatt stor nedgang. Vi er også stolte av at vi vant prisen for Årets Magasin under Medieprisene i 2020, sier Middelthon.

Elle gir i dag ut ti utgaver i året. Magasinet har syv ansatte redaksjonelt som jobber fulltid med Elle, digitalt og print, samt en salgsavdeling.

Les også: Elle er årets magasin: - Vi er utrolig stolte

Elle-sjef jakter mannlige lesere med Herman Flesvig og nytt magasin