Avisa Oslo har fått 5000 abonnenter på 100 dager: - Kunne godt ha vært bedre

- Det er viktigere for oss at vi får gjort merkevaren kjent, sier ansvarlig redaktør for Amedias Oslo-satsing.

Publisert / Oppdater

Ragnhild Aarø Njie
Ragnhild Aarø Njie Journalist

Avisa Oslo runder 100 dager på nett og ansvarlig redaktør Magne Storedal er godt fornøyd med oppstarten.

- Dette prosjektet har en ekstremt god energi. Det er masse folk her som har lyst til å gjøre en forskjell. Vi er veldig godt mottatt av leserne våre. Vi har fått masse reaksjoner og masse henvendelser. Vi er «top of mind» for en god del aktører, de henvender seg til oss, sier han til Kampanje.

Samtidig har de nådd litt over 5000 abonnenter. Det skulle gjerne vært høyere, erkjenner Storedal.

- Det er et OK tall, men det kunne godt ha vært bedre. Vi har prioritert rekkevidde over abonnementssalg. Det er viktigere for oss at vi får merkevaren gjort kjent, og at vi når ut til mange av Oslos borgere, fremfor at vi reserverer innholdet vårt til betalende abonnenter. Det meste av det vi har laget, ligger fritt tilgjengelig.

- Har dere satt noe mål om hvor mange abonnenter dere ønsker å ha? 

- Vi har ikke satt noen spesifikke mål. Rekkevidde er viktigst for oss, abonnementer kommer i andre rekke. Vi kunne solgt flere abonnenter hvis vi hadde lukket flere av sakene våre. 

Prisen på abonnementet kommer til å koste 149 kroner i måneden, men avisa går ut med et kraftig redusert tilbud til én krone for tre måneder. 

Les også: Norske aviser dumper prisene i jakten på abonnenter: - I nøden spiser fanden fluer

63.000 daglige lesere

Avisa Oslo ble lansert 30. november av Norges største lokalaviskonsern, Amedia. Det er en heldigital nyhetsavis som har som mål om å være tettere på Oslo og byens befolkning enn noe annet nyhetsmedium.

Redaktøren har bakgrunn som journalist og redaksjonell leder i VG og Dagens Næringsliv og som ansvarlig redaktør i Romerikes Blad siden 2013.

Storedal fortelle at Avisa Oslo har hatt 63.000 daglige nettlesere i snitt siden oppstarten.

- Enkelte dager har vi hatt tall på over 100.000, og vi når ut til mange i Oslo i løpet av en uke. 63.000 er derfor et veldig OK tall. Vi har ikke bare mange unike brukere, men inneholder vi lager skaper mye engasjement på Facebook og i sosiale medier, sier han.

 

Savner fortsatt mangfold blant ansatte

Storedal forteller at de snart er i mål med antall ansatte, som skal telle 35 journalister. Blant dem vil 4-5 ha «fremmedkulturell bakgrunn».

- Vi er ikke helt i mål, men vi har dialog med kandidater med flerkulturell bakgrunn i den siste fasen også.

Han sier at rekruttering fra disse gruppene har vært utfordrende.

- Det er viktig for oss å ansette journalister med fremmedkulturell bakgrunn, men det er ikke et flust av dem i Oslo. Vi har vært på mange av dem. Det er ikke slik at vi bare vil smykke oss med at vi er en avis som har ansatte med flerkulturell bakgrun. Dette er strategisk veldi gviktig for oss. Vi har forstått at vi må ha reportere med denne bakgrunnen for å få hele byen i tale. 

Les også: Avisa Oslo ansetter tidligere kjendisreporter

Avisa Oslo har fått 5000 abonnenter på 100 dager: - Kunne godt ha vært bedre