Koronavirus rammer Schibsted-selskap – Adevinta stenger italiensk kontor

- Vi følger situasjonen nøye, sier Adevinta-sjef Rolv Erik Ryssdal. Samtidig har én Schibsted-ansatt fått påvist viruset.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian Hauger, Ragnhild Aarø Njie og Dag Robert Jerijervi

Etter det Kampanje erfarer har Schibsteds internasjonale rubrikkselskap Adevinta stengt sine kontorer Italia på grunn risikoen knyttet til spredning av koronaviruset. Dette bekrefter nå den norske Adevinta-sjefen Rolv Erik Ryssdal til Kampanje. 

- Hos Adevinta følger vi situasjonen nøye, og å holde våre ansatte verden rundt trygge og friske er vår første prioritet. Vårt team i Italia jobber hjemmefra for øyeblikket, vi har avlyst internasjonale sammenkomster, og vi har bedt våre ansatte om å begrense reisingen, i tillegg til å følge sikkerhetsrutinene fra Verdens helseorganisasjon, sier Ryssdal. 

Italia er det europeiske landet som per i dag er hardest rammet av koronaviruset. Tirsdag var antallet døde 70, mens over 2500 personer skal være smittet av viruset. Nå melder også internasjonale medier at italienske myndigheter stenger alle universiteter og skoler i to uker. 

Italia er ett av Adevintas største markeder etter Frankrike og Spania, og selskapet driver en tjeneste som heter Subito, som tilsvarer Finn.no i Norge. 

Kampanje er også kjent med at en arbeidsgruppe fra Adevinta sitt hovedkontor Barcelona, som var på prosjekt i Milano, sitter i karantene i Barcelona.

Én Schibsted-ansatt smittet

Samtidig har én ansatt i Adevintas norske eierselskap Schibsted fått påvist koronaviruset. Vedkommende jobber i Sverige og fikk påvist viruset etter en ferie til Italia, forteller kommunikasjonsdirektør Atle Lessum til Kampanje.

Vedkommende skal ikke ha vært i kontakt med andre Schibsted-ansatte etter Italia-ferien.

Lessum vil ikke kommentere helsestilstanden til den ansatte.

Forrige uke sendte Schibsted ut en SMS til alle sine ansatte i Norden der de opplyste om at de har stanset alle forretningsreiser til Kina og Sør-Korea.

De har også bedt Schibsted-ansatte som har oppholdt seg i Kina, Sør-Korea, Iran, Italia og Japan om å jobbe hjemmefra i 14 dager, uavhengig av helsetilstand.

Schibsteds kommunikasjonsdirektør forteller at det er snakk om et tosifret antall ansatte som nå jobber hjemmefra.

- Det er ikke et stort antall på hjemmekontor foreløpig. Det er snakk om noen titalls, sier han.

Schibsted har tidligere pleid å sende en rekke ansatte til kultur- og teknologifestivalen South by Southwest i Austin i Texas, som etter planen skal gå av stabelen 13. mars.

Nå har flertallet valgt å avlyse turen som følge av koronaviruset.

- De aller fleste som tidligere har reist, velger nå å bli hjemme, sier Lessum.

Tidligere i dag ble det kjent at også IKT-Norge avlyser turen til SXSW.

Les mer: SXSW rammes av virusfrykt og krav om å avlyse – SAS og Try endrer ikke på reiseplaner

 

Holder ansatte hjemme:

Et titalls Schibsted-ansatte skal ha blitt beordret til å jobbe hjemmefra etter ferie i koronautsatte land. Samtidig har én fått påvist viruset, ifølge kommunikasjonsdirektør Atle Lessum.

Koronavirus rammer Schibsted-selskap – Adevinta stenger italiensk kontor