Canal Digital kutter prisen på Viasport og Viaplay: - Helt uavhengig av TV-fusjonen

Trosser koronaviruset og går på lufta med ny stor reklamekampanje.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Selv om advarslene nå blir stadig flere om et større fall i annonsemarkedet på grunn av koronaviruset, går ikke satellitt-TV-produsenten Canal Digital av veien for å lansere en stor kampanje der selskapet nå ønsker å fortelle om kvaliteten i egen TV-tjenesten og nye pakketilbud.

Nordisk markedsdirektør i Canal Digital, Anna Pradzynska, som har vært i det Telenor-selskapet i to år, er dermed klar til å presentere den første store jobben til sitt nye reklamebyrå Nord DDB.  Nord DDB gikk seirende ut av en større reklamepitsj før jul. Tidligere har Canal Digital jobbet Try Reklamebyrå.

- Det er den første kampanje vi har laget sammen, og viser hvordan både Nord DDB og vi tenker og ikke minst hvorfor byrået var en så god match for oss. Vi har hatt et veldig godt samarbeid med Nord DDB, sier Pradzynska til Kampanje.

Les også: Bytter ut romvesen med satellitt - Nord DDB klar med sin første Canal Digital-reklame

Den nye kampanjen til Canal Digital har premiere mandag kveld og vil gå på alle de store TV-kanalene i Norge og Sverige og vil også følges opp med ulike nettaktiviteter i tillegg. TV-distributøren, som snart skal fusjonere med konkurrenten Viasat dersom planene blir EU-godkjent, lanserer dermed på en tid der hele Norge er i en unntakstilstand på grunn av spredningen av koronaviruset.

- Er det en god tid å lansere en kampanje nå midt i koronakrisen?

- Det ønsker vi ikke å spekulere i, men det er fint at vi kan tilby en tjeneste som kundene kan ha glede av i en vanskelig tid, sier kommunikasjonsdirektør i Canal Digital Norden, Scott Engebrigtsen til Kampanje.

- Blir det mer seing nå som alle sitter på hjemmekontor?

- Forhåpentligvis skal folk også jobbe en del, det må vi tro. Vi forventer at folk jobber, men er man hjemme og har tilgang til TV så er jo ikke det noe minus heller. For myndighetene er jo TV en superviktig informasjonskanal, sier Engebrigtsen.

Her kan du se den nye reklamefilmen til Canal Digital. 

- Alle snakker om det samme

Den nye kampanjen bygger på et nytt kommunikasjonskonsept som heter «oppgrader til satellitt» og handler ifølge Pradzynska og nordisk markeds- og merkevaresjef Caroline Størmer-Nilsen om å «ta kvalitetsposisjonen», både i forhold til kundeopplevelse, TV-signalet, lyd- og bildekvaliteten og innhold, en posisjon de to mener selskapet har «tatt litt for gitt».

- Også har det vært vanskelig å kommunisere dette, fordi alle TV-distributørene har vært ute og snakket om akkurat de samme tingene. Det har handlet mye strømming, innhold og «TV Everywhere»-løsninger og da opplever vi at ingen egentlig har klart å ta posisjonen på kvalitet, sier Størmer-Nilsen.

Kampanjen er først og fremst ment å rette seg mot de områdene hvor Canal Digital har kunder. Selskapet har i dag rundt 750.000 kunder i hele Norden.

- Vi skal ikke si nei til kabel- og fiberkunder, men i første omgang så handler det om å være sterke i de områdene har kunder både for å tiltrekke oss kunder, men også for å ta vare på de eksisterende kundene, sier Størmer-Nilsen.

- Ikke alle forstår at vi alltid har hatt en kvalitetsposisjon og alltid har og fortsetter å levere fantastiske TV-signal og topp kvalitet. Det var en aha-opplevelse for oss da vi fant ut dette, så nå er det litt mer tilbake hva som er kjernen i Canal Digital, sier Pradzynska.

Venter på TV-fusjon:

Det er mye på gang for markeds- og merkevaresjef Caroline Størmer-Nilsen og markedsdirektør Anna Pradzynska med ny kampanje, nytt reklamebyrå og en TV-fusjon med konkurrenten Viasat som rykker stadig nærmere. Foto: Knut Kristian Hauger.

Tilbyr Viasport til halv pris

I den nye kampanjen tilbyr Canal Digital også det de kaller «smarte pakker» på toppen av grunnpakken, der innhold bundles sammen til en bedre pris hos Canal Digital. Eksempelvis tilbys Viasport og Viaplay til 129 kroner i måneden til alle som abonnerer på Canal Digitals sportspakke. Som eget produkt, eller uten sportspakken, koster Viasport rundt 270 kroner. 

- Det er vel ikke helt tilfeldig?

- Vi forhandler med alle TV-selskapene så dette er en avtale som er inngått helt uavhengig av planene om en joint venture med Viasat. Det må holdes adskilt, sier nordisk kommunikasjonsdirektør Scott Engebrigtsen.

- Dere ber om å bli trodd på det?

- Vi forhandler på vegne av oss selv og Telenor Norge og Telenor Sverige og bruker den posisjonen vi har i disse markedene, akkurat som vi gjør det over TV 2 og Discovery og alle andre. Det er ikke noe forskjell der, sier Engebrigtsen.

- Men var det litt lettere å bli enige nå?

- Alle forhandlinger er krevende, sier Engebrigtsen.

I tillegg tilbyr Canal Digital kundene HBO til halv pris dersom en velger underholdningspakken. 

Venter på godkjenning av TV-fusjon

Canal Digital står for tiden midt oppe i en stor fusjonsprosess der Telenor og den svenske parabol-eieren Nordic Entertainment Group har besluttet å slå sammen de to selskapene Canal Digital og Viasat Consumer i et felles selskap, eller joint venture.

Partene venter på en endelig godkjennelse fra konkurransemyndighetene før fusjonen kan bankes. Canal Digital venter fortsatt på godkjennelse fra konkurransemyndighetene i Brüssel på den planlagte fusjonen med konkurrenten Viasat.

Det nye selskapet vil ha rundt 1,3 millioner kunder i Norden og nærmere en halv million kunder bare i Norge.

Planen er fortsatt at fusjonen skal gjennomføres i løpet av andre kvartal.

- Det er status, men det er fortsatt avhengig av godkjennelse, sier Engebrigtsen. 

Canal Digital kutter prisen på Viasport og Viaplay: - Helt uavhengig av TV-fusjonen