Aller Media advarer om «krevende tider fremover» - setter i gang kostnadstiltak

Har sendt over 300 ansatte på hjemmekontor.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Onsdag kveld kunne Folkehelseinstituttet fortelle at korona-epidemien er over i en ny fase i Norge og ett av tiltakene helsemyndighetene anbefaler er at store bedrifter innfører hjemmekontor hvis mulig. Torsdag var det hele 620 smittede i Norge.

Hos Dagbladet-eier Aller Media sier konsernsjef Dag Sørsdahl at medieselskapet «følger situasjonen tett».

- Aller Media følger situasjonen vedrørende koronaviruset tett og vil løpende oppdatere våre retningslinjer i henhold til råd fra helsemyndighetene og egen bedriftshelsetjeneste, sier Dag Sørsdahl.

Vi har så langt ikke tatt stilling til om permitteringer kan bli aktuelt innenfor Aller konsernet i Norge.

Sender over 300 på hjemmekontor

I dag ble det innført hjemmekontor for rundt halvparten av selskapets medarbeidere både på mediesiden og i byrågruppen Ahead Group. Flere andre tiltak er satt i gang.

- Vi har innført hjemmekontor for utvalgte grupper av ansatte samt at vi har stengt kantinen på Aller-huset, disse beslutningene vil i første runde ha en varighet ut mars, sier han.

Han anslår antall ansatte på hjemmekontor til rundt 60 prosent av de ansatte i medievirksomheten som teller både Dagbladet, Dagbladet Pluss og magasindivisjonen med blader som Se og Hør og KK. Det tilsvarer rundt 200 ansatte. I tillegg har rundt 120 ansatte (65 prosent) hjemmekontor i byrågruppa Ahead Group.

- Som en del av vårt samfunnsansvar og hensyn til våre kunder vil vi fortsatt sørge for løpende produksjon, publisering og leveringsansvar mot våre lesere og kunder, dette er bakgrunnen for at ledelse og enkelte grupper av ansatte møter på jobb, sier Sørsdahl til Kampanje.

Ser over kostnadene

I Aller Media er det per i dag ingen smittetilfeller, men med spredningen i samfunnet for øvrig, en rekke tiltak for å begrense smitterisikoen, og ikke minst de store økonomiske effektene av koronaviruset, forbereder nå Sørsdahl og resten av Aller-ledelsen seg på det som måtte komme.

- Vi legger til grunn at dette blir mer krevende fremover og på grunn av vår forretningsmodell knyttet til medier – med vesentlig høyere andel annonseomsetning innenfor business to business enn historisk, vil vi gjennomføre kortsiktige tiltak på kostnadssiden, sier Sørsdahl.

Koronaviruset kommer på en tid der Aller Media har fått god fart i sine digitale annonseinntekter og tar markedsandeler noe Kampanje tidligere har omtalt. 

Les også: Aller Media vokser mest i digitalt reklamemarked - men Schibsted lover revansje

Men med krisetilstandene i reiselivet er det liten om at mange annonsører nmå drar i nødbremsen. Da Kampanje snakket med en av landets største reklamekjøpere var beskjeden klar. 

- Koronaviruset får uten tvil en negativ effekt på mediemarkedet, sa forhandlingssjef i Group M, Jarle Thalberg

Les også: Korona-brems i reklamemarkedet: - Mange har stoppet kampanjer og setter ting på hold

Sørsdahl understreker at tiltakene som nå igangsettes i Aller Media «ikke skal ha påvirkning på produksjon og evne til å publisere» og legger til at nyhetsinteressen i den norske befolkningen er på topp.

- Vi opplever «all time high» trafikk på Dagbladet, sier han.

Mer utfordrende derimot er det for byrå- og marketingvirksomheten samlet i Ahead Group med byråer som HyperRedink, Nova Vista og Oculos.

- Når det gjelder Ahead Group, sier det seg selv at det er krevende, men vi gjør det vi kan for å ivareta våre kunder og ansatte. Vi kan heller ikke se, at dette skulle være annerledes for våre samarbeidspartnere eller konkurrenter, sier Sørsdahl.

- Kan det bli aktuelt med permitteringer?

- Vi har så langt ikke tatt stilling til om permitteringer kan bli aktuelt innenfor Aller konsernet i Norge, sier Sørsdahl. 

Her ser du regnskapstallene til Aller Media i Norge. Alle tall i NOK.Resultater på nivå med fjoråret

Aller Media Norge 2019/2018 2018/2017 Endring i prosent
Omsetning 1.806,0 1.825,8 - 1,1
Driftsresultat 125,6 133,5 - 5,9
Resultat før skatt 54,2 50,2 + 8,0

Aller Media følger et avvikende regnskapsår der perioden ikke følger kalenderåret men tidsrommet 01.10 til 30.09. 

Aller Media advarer om «krevende tider fremover» - setter i gang kostnadstiltak