Reklamebyrå mister kunde etter konkurs: - Det er veldig trist

Ring 2 mister sin første kunde etter at Fleks ble slått konkurs.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Selskapet, som er eid av Bertel O. Steen og Sparebank 1 Mobilitet Holdning, ble etablert i 2019 og hadde god fart de første årene. For bare to år siden ble selskapet verdsatt til over 850 millioner kroner, men etter et krevende halvår med å restrukturere gjelden sammen med kreditorer og eiere – endte reisen mandag morgen da selskapet slo seg selv konkurs.

- Det er svært trist å erkjenne at dette eventyret nå er over, når vi samtidig er blitt tryggere på at forretningsmodellen vil lykkes til slutt, og vi er mer sikre på at bilabonnement vil bli en av de vesentligste eierformene i årene som kommer, sier daglig leder Petter Utengen, i en pressemelding mandag.

Fleks har levert bilabonnement til mer enn 14.000 kunder i privat- og bedriftsmarkedet de siste fire årene, men har nå en samlet gjeld på 643 millioner kroner. Styret i Fleks konkluderte at det ikke var grunnlag for å fortsette videre søndag kveld.

- Kanskje forut for sin tid

I februar la bilabonnementstjenesten Fleks seg flate for forbipasserende rundt i Oslo, som en del av en større reklamekampanje for å skape mer oppmerksomhet rundt merkevaren. En gjenkjennelsesundersøkelse avslørte nemlig at svært få kjente til Fleks og hva selskapet gjorde, og dette ble grunnlaget for en humoristisk reklamekampanje, i samarbeid med Ring 2.

«1 av 10 nordmenn tror at Fleks er et kondom. Det beklager vi», lyste opp fra bakke og vegg i flere folksomme T-banestasjoner i hovedstaden.

Les mer: Ring 2 og Fleks «legger seg flate» i ny kampanje: - Tror vi er alt fra kondomer til bøyelige sugerør

- Det er selvfølgelig veldig trist, sier strategisk leder i Ring 2, Per Kristian Halvorsen til Kampanje.

Ring 2 og Fleks begynte samarbeidet i fjor sommer etter en større byråkonkurranse.

- Når noe slikt skjer tenker vi første og fremst på menneskene som jobber i Fleks. Det er kjempeflinke folk som vi har samarbeidet godt med siden i fjor, og som vi kommer til å savne. I tillegg tenker vi på alle kundene som benyttet seg av Fleks. Vi synes det er en interessant forretningsmodell – som kanskje er forut for sin tid.

- Leit å miste en kunde på den måten

Halvorsen ønsker ikke å opplyse verken verdi eller varighet på kontrakten Ring 2 hadde med Fleks.

- Vi synes det er veldig leit å miste en kunde på den måten. Vi har ingen store utestående fordringer med dem – som er bra. Det gjør også at vi kan ha all fokus på det menneskelige i denne situasjonen.

Kampanjen som bygget på gjenkjennelsesundersøkelsen, var starten på det som skulle være et solid løp for å bygge Fleks til en sterk merkevare.

- Kampanjen traff godt og hadde gode resultater, men det er selve markedet Fleks opererer i som er utfordrende. Vi synes det er synd å miste dem som kunde og hadde virkelig gledet oss til å jobbe med dem.

Les mer: Bilutleier går for Ring 2: - Rokker ved etablerte sannheter

Reklamebyrå mister kunde etter konkurs: - Det er veldig trist