Taxfree-konge står bak ny TV-satsing: - Målet er å bli en global aktør

Taxfree-kongen Terje Stykket spytter inn 20 millioner kroner i ny TV-satsing. Ny daglig leder er også på plass.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Produksjonsselskapet Gateway studios ble opprettet så sent som i 2019 og går nå hardt inn for å bli en aktør på global størrelse. Til å lede satsingen har tidligere daglig leder i fotografforbundet, Heidi Thon, kommet inn.

- Jeg ser på denne utfordringen med ydmykhet, optimisme og entusiasme, sier Thon til Kampanje.

Det er Javed Kurd, Åsmund Knutson og Espen Fredriksen i Kurder King Production og Christoph Wernersen i H3 Arena på Fornebu som etablerer selskapet sammen med gründer, investor og eier av selskapet som står bak taxfree-handelen på landets flyplasser, Terje Stykket.

- I samarbeid med profesjonelle aktører skal Gateway Studios utvikle det ledende innholds- og produksjonsmiljøet basert på ny teknologi, forklarer Thon.

- Målet på sikt er å bli en global aktør, fortsetter hun.

Gateway Studios har TV-studioer og Dolby Atmos’ miksesuite og musikkstudio i H3 Arena på Fornebu. I tillegg starter byggingen av et nytt studiokompleks på nærmere 3.000 kvadratmeter i Drammen.

Det er vanskelig å spå hvor stor totalomsetningen vil bli i løpet av to-tre år, men vi sikter imot minimum en fordobling av omsetningen, og på litt lengre sikt ønsker vi å vokse oss enda større, Heidi Thon, daglig leder i Gateway Studio

- Har bidratt i kulissene

Den nye daglige lederen sier hun «kjenner Gateway-gjengen fra en tid tilbake.»

- Jeg har det siste halvannet året bidratt i kulissene, blant annet med utvikling av strategi og med innspill til forretningsplaner og generell drift, forklarer Thon.

Hun forteller videre at selv om hun ble ønsket til stillingen så var det ikke bare-bare å sette seg i sjefsstolen.

- Det måtte et par runder med intervjuer og presentasjoner med investor Terje Stykket og konsernsjef Per Christian Voss før de var overbevist om at jeg var rette kandidat til jobben, sier Thon.

- Hva blir de største forskjellene mellom denne jobben og jobben i Fotografforbundet?

- Umiddelbart tenker jeg at det først og fremst er en mer utadrettet virksomhet i en stor og mangfoldig næring med høy grad av spesialkompetanse, sier Thon.

 

The Voice:

Anne Beate Hovind, Per Christian Voss, Øyvind Brandt og Heidi Thon prøvesitter stolene som til vanlig blir brukt i musikkprogrammet «The Voice.»

Får med seg taxfree-konge på laget

Det er et lite produksjonsselskap som nå tar sats. Regnskapstallene viser at Gateway Studios hadde i 2021 en omsetning på beskjedne 1,7 millioner kroner.

- Hvordan ser 2022-tallene ut?

- Gateway Studios ble dannet i 2019 som et fellesprosjekt mellom Kurder King Production og H3 Arena, men omsetningen foregikk inntil april i år hovedsakelig i de to morselskapene som i 2022 hadde en omsetning på cirka ti millioner kroner hver, forklarer Thon.

- Og hvordan vil tallene se ut når Drammen-lokalene er på plass?

- Det er vanskelig å spå hvor stor totalomsetningen vil bli i løpet av to-tre år, men vi sikter imot minimum en fordobling av omsetningen, og på litt lengre sikt ønsker vi å vokse oss enda større, sier Thon.

En viktig aktør i satsingen er investor og taxfree-kongen Terje Stykket som gjennom Stykket Holdning har gått inn med 20 millioner kroner og med det har 50 prosent eierskap i selskapet. Gateway Studios har nå en aksjekapital på 40 millioner kroner.

Investeringsselskapet Stykket Holding hadde sist et årsresultat på drøyt 108,8 millioner krone og Terje Stykket eier selv 55 prosent av investeringsselskapet som hadde en milliardomsetning i 2021. Konsernet består i dag av flere ulike datterselskap innen eiendom, industri/service, IT- og televirksomhet, samt handelsvirksomhet gjennom taxfree-selskapet Travel Retail Norway (TRN), ifølge Finansavisen.

- Hvorfor investerer du i film, TV og musikk?

- Bransjen er i vekst og endring og jeg har tro på at fagmiljøet som allerede er etablert i Gateway Studios er et utmerket utgangspunkt for videre vekst og utvikling, sier Stykket.

Han forteller at i tillegg til TV, film og musikk så vil annen medieproduksjon, eventer og konferanser være kjernen i virksomheten.

- Etter hvert skal vi i tillegg gå inn i markedene for e-sport, hybridunderholdning og gaming, sier Stykket.

- Bærekraft blir nøkkelen

Daglig leder Heidi Thon tror satsingen på bærekraftige produksjoner vil være nøkkelen til å sette Norge på verdenskartet.

- Vi kan oppnå en bærekraftig produksjon på flere måter. Virtuell produksjon gir muligheter til å filme på fjerne og utilgjengelige lokasjoner uten at hele crewet må reise dit, forklarer Thon og fortsetter:

- Dessuten kan virtuell produksjon skape miljøer som kun fantasien setter grenser for. Norsk natur og god infrastruktur, gjør i tillegg Norge til en attraktiv lokasjon.

Hun forteller at produksjonsselskaper i økende grad nå kalkulerer med bærekraft i sine totalbudsjetter når de ber om tilbud. 

- I den sammenheng er det viktig for oss å bidra sammen med Bærum og Drammen kommune i deres fokus på klimavennlig områdeutvikling på Fornebu og på Tangen i Drammen, sier Thon.

Hun tror også å utdanne personer for fremtiden vil bli en viktig del av selskapets struktur og satsing.

- Og sist, men ikke minst, vil den norske medieproduksjonsnæringen stå sterkere internasjonalt, dersom vi samarbeider tettere. Hvis vi klarer å forene felles kompetanse og tjenester, vil vi være et attraktivt sted for skandinaviske, europeiske og globale medieprodusenter, sier Thon.

Les også: Egmont inntar reklamescenen med ny satsing: - Vi rykker opp til et helt nytt nivå

Taxfree-konge står bak ny TV-satsing: - Målet er å bli en global aktør