Egmont inntar reklamescenen med ny satsing: - Vi rykker opp til et helt nytt nivå

Det nordiske mediekonsernet gjør store investeringer i sin nye spektakulære produksjonsscene i København.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Egmont styrker satsingen inn mot det norske reklamebyråmarkedet med etableringen av en helt ny og unik 360-graders scene  for virtuell produksjon av film og historiefortelling. Også film- og TV-produksjoner kan gjøres på den nye scenen som er bygget på LED-teknologi. Det er Egmont-selskapet Nordisk Film Shortcut som skal drifte scenen som er investering til mange millioner kroner for det nordiske mediekonsernet.

- Shortcut LED Stage er en snarvei til hele verden, der bare fantasien setter grenser for hva som kan la seg gjøre. Den plasserer Danmark på det kreative verdenskartet, og jeg er stolt over at vi nå kan tilby produksjonsbransjen de nyeste teknologiske mulighetene som sikrer en fleksibel, kostnadsbesparende og klimavennlig film- og innholdsproduksjon uten å gå på kompromiss med kvalitet og kreativitet, sier administrerende direktør i Nordisk Film Shortcut, Rikke Crosby, til Kampanje.

Shortcut har i dag selskaper både i Danmark og Norge og har en samlet omsetning på rundt 100 millioner norske kroner, men Crosby sier det i dag er prosjekter under utvikling i alle de skandinaviske landene, Sverige inkludert.

- Vi opplever svært stor interesse for de mulighetene Shortcut nå kan tilby med sin LED-scene, fra den visuelle innholdsbransjen og særlig fra reklamefilmbransjen i Norden, sier hun.

Les også: Egmont-byrå snur underskudd til pluss: - Har gått over all forventning

- Mye penger å spare

Den danske Shortcut-sjefen Rikke Crosby mener lavere kostnader knyttet til transport og færre mennesker gjør at det er mye penger å spare på satse på virtuell innholdsproduksjon. Foto: Egmont.

- Prisen vil avhenge av hvert enkelt projekt

Flere kommende filmer har allerede filmet på scenen før den offisielle åpningen som nylig fant sted i København og både den nyeste Avdeling Q-filmen «Den grenseløse» og Ole Bornedals «Nattevakten – demoner går i arv» har inntatt scenen. 

- Hva vil det koste å leie denne scenen for et døgn? 

- Vi har ikke en standardpris, så prisen vil avhenge av hvert enkelt projekt, antall dager man er i opptak på scenen og vanskelighetsgraden i opptakene, sier hun.

Crosby mener det ikke bare er snakk om utgifter, men også kostnadsbesparelser på å benytte virtuell produksjon.

- Beregninger fra USA viser at det er penger å spare både i forhold til transport, mindre crew samt mulighetene til å ta opp mer materiale på en enkelt dag enn hva man kan gjøre på en location, sier Crosby.

Les også: Seks av ti byråledere hevder de driver bærekraftig - produsent bak «grønn bølge» er skeptisk

- Ikke bare banebrytende for film og TV

Ifølge en amerikansk analyse, gjengitt i filmmagasinet Variety, er CO2-utslippene markant mindre ved ren virtuell produksjon enn om man filmer on location og annen beregning viser at produksjonsselskapet bak TV-serien «Snowfall» mer enn halverte sine produksjonskostnader ved å skifte fra on location-opptak til virtuell produksjon på en LED-scene. 

- Siden vi i vår kunngjorde bygging av scenen, har vi opplevd stor interesse fra innholdsprodusenter fra både Norden og Europa, som nå ser mot København, og vi forventer at det vil bli høy aktivitet. De mange mulighetene LED-scenen tilbyr, er ikke bare banebrytende for film og TV, men gir også mange nye muligheter når det gjelder produksjon av reklamefilm, musikkvideoer, produktlanseringer, live-arrangement og mye annet, sier Crosby.

- Nordisk Film er jo et tradisjonsrikt selskap som har jobbet mye med levende bilder for film og TV, men reklamefilmproduksjon er det noe ganske nytt for Egmont?

- Både Nordisk Film Shortcut, som er basert i København og Shortcut Oslo arbeider begge med reklamefilm, og særlig Shortcut Oslo har stor erfaring med reklamefilmproduksjon i Norge. Men det er klart, at med LED-scenen og de muligheter den gir, rykker vi opp til et helt nytt nivå for hva vi kan tilby brands og reklamefilmprodusenter av unike muligheter for historiefortelling. Interessen fra reklamebyråene er spesielt høy fordi man her gjerne ser scenen som en mulighet til å åpne for nye kreative muligheter samtidig med at man kan spare på reiser og location-omkostninger. 

Den nye scenen måler 16 meter i diameter og både vegger og tak er helt dekket med LED-skjermer. Ifølge Nordisk Film er det den første komplette 360-graders LED-scenen i verden.

Egmont inntar reklamescenen med ny satsing: - Vi rykker opp til et helt nytt nivå