Freia vraker Kane og Van Dijk i ny PR-kampanje: - Vi elsker det disse jentene står for

Bytter ut flere internasjonale stjerner med norske fotballhelter – og denne gangen er det bare kvinner på laget.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Fotballfeberen har ikke gått over i Freia etter at de i fjor gjennomførte en stor reklamekampanje med Ada Hegerberg, Harry Kane og Virgil Van Dijk. For denne sommeren har sjokoladeprodusenten bestemt seg for å kjøre en ny runde av PR- og reklameaktiviteten, men denne gangen kun med kvinnelige, norske fotballspillere og de fleste fra våre hjemlige ligaer i Toppserien og 1. divisjon. Dermed vraker Freia de internasjonale stjernene som til daglig spiller på Tottenham og Liverpool. 

- Vi elsker det disse jentene står for. De passer utrolig godt inn i måten vi ønsker å bygge merkevare på. Spillerne i Toppserien og 1. divisjon er fantastiske rollemodeller og vi heier skikkelig på dem, sier Anette Tveitan Einarsen, merkevaresjef i Freia.

- Hvordan det føles å benke storheter som Kane og Van Dijk i denne sammenhengen til fordel for norske førstedivisjonsspillere?

- Det føles helt riktig for oss, og vi er så stolte av å kunne fokusere fullt og helt på kvinnelige fotballspillere i verdensklasse, som både spiller i Toppserien, på landslaget og store klubber i Europa som Manchester United og Lyon, sier Einarsen. 

- Det er andre gang dere bruker fotballspillere, er dette kampanjer eller et sponsorat?

- Det er en kampanje som vi har først og fremst i butikk. Vi kler alle pallene med produktene våre innenfor sjokolade og kjekssegmentet med disse fantastiske damene og kampanjebudskapet om at «du kan vinne et møte med din helt», sier hunn.

- Er Freia fristet til å se for seg et fotballsponsorat?

- Vi er fristet av sterke og relevante partnerskap, og gjør fortløpende vurderinger av hvordan vi bruker pengene, sier hun.

Det kvinnefotballen får til er ekstremt imponerende. Anette Tveitan Einarsen, Freia

- Sender et sterkt signal

Freia samarbeider uansett med Toppfotball Kvinner om kampanjen der «målet er å løfte oppmerksomheten rundt kvinnefotballen, bygge profiler og skape entusiasme i hele landet.» Kampanjen benytter spillere fra ni av ti Toppserieklubber (Rosenborg er ikke en del av kampanjen i og med at klubben har et lokalt samarbeid med konkurrenten til Freia, Nidar, red. anm.) og to 1. divisjonslag, samt Ada Hegerberg (Lyon), Guro Pettersen (Vålerenga) og Lisa Naalsund (nå Manchester United).

- Vi ønsker at også jenter kan drømme om å bli fotballstjerner. Det å synliggjøre idoler i kvinnefotballen er derfor svært viktig for oss. Vi har en drøss av dem både i Toppserien og i 1. divisjon.  Det at Freia velger å fronte disse spillerne, sender et sterkt signal om verdien deres. Den kommer bare til å øke i årene som kommer, sier merkevare- og markedssjef i Toppfotball Kvinner Sissel Gynnild Hartley.

- Er det en god match mellom sjokolade og fotball?  

- Ja, det vil jeg si er en veldig god match. Freia er en godt etablert merkevare i Norge som svært mange er glade i, og vi er vant til å se store nasjonale kampanjer fra dem. Det at Freia kontakter oss, og ønsker å benytte norske spillere fra Toppserien og 1. divisjon i sin kampanje viser at de ser alle de fantastiske mulighetene som kvinnefotballen bringer med seg, sier hun.

Les også: Slår ut åtte byråer i kampen om Freia - Try sikrer seg ny millionkontrakt

Lodder ut drømmedag

Kampanjen lar heldige vinnere oppleve et drømmetreff med sin fotballhelt, enten det er Cecilie Redisch Kvamme i Bergen, Guro Pettersen i Oslo eller nevnte Hegerberg i Frankrike og sammen med reklamebyrået Pulse og produksjonsselskapet Go Electra er det laget flere filmer som skal vises på TV, digitalt og i spillernes egne sosiale medier-kontoer.

- Det kvinnefotballen får til er ekstremt imponerende. Utviklingen er enorm, og det er noe vi absolutt ønsker å være en del av. Vi er veldig stolte av dette samarbeidet, sier Tveitan Einarsen.

- Så fotballsamarbeidet i fjor ga mersmak?

- Ja, det gjorde det. Vi hadde en kampanje og en konkurranse der vinnerne fikk møte en fotballstjerne. Det skulle ikke bare være et «meet and greet»-møte, men der vinneren fikk tid sammen med spilleren og der det var fly, hotell og privatsjåfør inkludert. Det gjentar vi år sammen med andre premiere og masse T-skjorter som vi har trykket opp.

- Og Freia plukker opp regningen?

- Ja, den er det vi som dekker, sier hun.

- Har merkevaresjefen i Freia et favorittlag?

- Nei, jeg har ikke det. Jeg velger å være nøytral og heier på alle, sier hun.

Fotballmanager:

Fotballmanager denne gangen har vært merkevaresjefen i Freia, Anette Einarsen. Nå har hun komponert et helt nytt lag av spillere for sjokoladeprodusentens nye kampanje.

Freia vraker Kane og Van Dijk i ny PR-kampanje: - Vi elsker det disse jentene står for