VGTVs influencer-byrå selger profiler for 40 millioner kroner: - Alltid en stor risiko

Det har stormet rundt VGTVs nye managementbyrå Max Social den siste tiden. Schibsted-topp utelukker ikke å eksportere satsingen til andre Schibsted-selskap.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Det var rett før jul i 2020 at VGTV kunne fortelle at de ønsket å samle egne og andre profiler i managementselskapet Max Social, som etter hvert skulle huse noen av landets største influencere og kjendiser som blant annet Vegard Harm, Mads Hansen, Ida Fladen og Bernt Hulsker. Med ett år bak seg kan Kampanje nå omtale for første gang omsetningen til byrået som nylig fikk et topplederskifte da Marte Schei sluttet og tidligere Schibsted Partnerstudio-sjef Cecilie Eriksrud tok over.

Ifølge Schibsteds egne tall hadde Max Social en omsetning på 40 millioner kroner i 2021.

- Med 40 millioner kroner i omsetning er management og Max Social blitt en viktig satsing for Schibsted?

- Jeg synes det er imponerende hvordan VG hele tiden klarer å fornye seg selv og klarer å nå ut til nye målgrupper og være attraktiv for nye profiler. Jeg tror du må se denne typen satsing i det større perspektivet, sier konsernsjefen i Schibsted, Kristin Skogen Lund, til Kampanje.  

Les også: Max Social-sjefen slutter - Cecilie Eriksrud overtar

- Alltid en stor risiko

Enn så lenge er det bare VG som har startet et slikt managementbyrå, men sjefen for Schibsteds nyhetsmedier; Siv Juvik Tveitnes, er ikke helt avvisende til å ta modellen videre.

- Vil dere anbefale andre mediehus i Schibsted å ta i bruk denne modellen?

 - I Norge er det VG som i dag har den underholdningsprofilen og dette er en måte å videreutvikle den forretningsmodellen på. Influencere og tydelige stemmer preger mediebransjen i dag og det er i utvikling. Det man har gjort i VG med Max Social synes jeg er innovativt og bra og satsingen preges av at man har hatt en holdning der «vi bare gjør det». Også passer det nok det mer en avis som Aftonbladet enn de andre avisene våre. Det passer veldig godt for VG og kanskje kommer det til Aftonbladet, men det foreligger ikke noen planer for det, sier Tveitnes til Kampanje.

Samtidig har satsingen fått kritikk både for sammenblanding av redaksjonelt innhold og kommersielle satsinger og skandalen rundt Max Social-profil Bernt Hulsker viser også hvor mye risiko det er med å knytte merkevarer med profiler og kjendiser med et privatliv som får bred omtale.

- Er det en stor risiko å knytte en merkevare som VG opp mot en kjendis i så stor grad?

- Det er det alltid, men dette gjelder jo også for egne ansatte som blir sterke profiler, sier Skogen Lund.

Avsluttet Hulsker-samarbeid

Denne uken ble det kjent at Bernt Hulsker er ferdig i managementselskapet Max Social, som er heleid av VGTV og senere ble det også klart at VGTV skiller lag med profilen som er under politietterforskning for hatefulle ytringer etter en jobbfest på Syng.

- Hvordan synes Schibsted at VG har håndtert den saken?

- Jeg tenker at dette er en sak som er håndtert av VG og det er VG som skal håndtere den. Det er det vi skal kommentere. Dette er en VG-sak og jeg har tillit til at de håndterer dette på en god måte, sier Siv Juvik Tveitnes til Kampanje. 

Les også: Hulsker ikke lenger tilknyttet VGs influencerbyrå

VGTVs influencer-byrå selger profiler for 40 millioner kroner: - Alltid en stor risiko