SMFB kjøper seg inn i eventbyrå: - Jobber med noen av landets største selskaper

Reklamebyrået SMFB vil styrke seg på event.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Det skjer strukturelle endringer rundt SMFB for tiden etter at selskapet fikk inn en ny investor i 2020 og fusjonert med designerne i Frank. Nå kommer det mer på menyen når reklamesjefen Kristian Schønning-Kristiansen kjøper seg inn i eventbyrået Appetite for Production. Appetite er et fullservice eventbyrå som leverer digitale, hybride og fysiske eventer.

- Appetite har skapt seg et veldig interessant og godt, fortjent rykte og de opplever en voldsom magnetisme om dagen. De jobber blant annet med noen av landets største selskaper som Hydro, KPMG, Tine, IKEA og Det Norske Arbeiderpartiet, og har en ekstremt imponerende CV av kvalitetsfulle eventproduksjoner, sier Schøning-Kristiansen til Kampanje

Han sier kjøpet «handler om til enhver tid å tilpasse seg kundenes behov og å kunne tilby et helhetlig produkt» til kundene.  

- Først og fremst vil jeg si at menneskene i Appetite er vanvittig bra mennesker med noen gigantiske hjerter og nettverk. Så har vi fått oppleve at de er ekstremt arbeidsomme, service minded og genuint opptatt av å levere topp kvalitet i sine produksjoner. De elsker helt tydelig det de driver med, og det er en lidenskap vi i SMFB elsker. Dette smitter selvsagt også over på deres kunderelasjoner og er naturligvis noe vi i SMFB ønsker å være en del av, sier SMFB-sjefen Kristian Schøning-Kristiansen  

Les også: SMFB kjøper reklame- og designbyrået Frank – får ny investor på eiersiden

Kjøper en tredjedel av selskapet

SMFB går inn med 33,7 prosent av aksjene og blir dermed del av en eiergruppe som teller eventgründerne Erlend Syltevik, Thomas Nordvang-Harsheim og Marcus Håkonsen. Alle med mer enn 20 års erfaring fra eventbransjen. 

- For oss i Appetite var det en no-brainer å ta SMFB med på eiersiden. SMFB har alltid vært et byrå vi ser veldig opp til og vi gleder oss til å utvikle et strategisk samarbeide med dem der vi bredder hverandres tilbud til glede for våre felles kunder, sier Håkonsen. 

Han tror de to byråene «har et stort potensial i å utvikle en solid plattform for et sømløst samarbeid seg imellom».

- Vi er allerede i gang med arbeidet med å definere en tool box for hverandres kunder og sitter allerede samlet i lokalene på Torggata Bad, sier Håkonsen.

- Hvor mange mennesker er dere?

- Appetite gikk fra å være to stykker frem til april i 2021, da jeg kom inn som daglig leder til nå å telle fem stykker.  På grunn av sterk vekst er vi derfor nå på utkikk etter flere ansatte, sier Håkonsen.

Tror på dobling av omsetning

Appetite hadde i 2021 en omsetning på 27 millioner kroner og driftsresultatet nærmer seg tre millioner kroner, kan selskapet opplyse. Det er betydelig opp fra omsetning på seks millioner kroner i 2020.  Schønning-Kristiansen sier han er imponert over «hvordan Appetite har tilpasset seg markedet gjennom pandemien».

- De har utviklet nye, smarte tjenester, med et fokus på å drive en tight gruppe med produsenter som jobber effektivt sammen. Byrået er nå rigget for vekst, og pilene fortsetter å peke oppover.  Selskapet ligger an til å mer eller mindre doble omsetningen fra 2021 i 2022, sier Kristian Schøning-Kristiansen 

SMFB kjøper seg inn i eventbyrå: - Jobber med noen av landets største selskaper