Tidligere Discovery-topp har fått ny jobb i TV 2 – skal jobbe tett med Trygve Rønningen

BERGEN (Kampanje): Etter 21 år i TVNorge og Discovery melder Eivind Landsverk overgang til konkurrenten.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Tidligere programdirektør i Discovery, Eivind Landsverk, begynte i en stilling som rådgiver for TV 2s kanaldirektør Trygve Rønningen 1. mars. Det bekrefter Landsverk overfor Kampanje.

- Det å jobbe med Trygve er ikke nytt for meg, vi har jobbet sammen før. Jeg kom jo fra TV 2 til TVNorge i sin tid og jobbet med Trygve da han var på skjermen. Jeg hadde regi på «Nå eller aldri» så vi kjenner hverandre veldig godt og tenker veldig likt, sier Landsverk til Kampanje.

Han pakket sakene sine i Discovery i fjor vår etter 21 år i systemet, de siste årene med et nordisk ansvar som programdirektør for alle Discoverys nordiske kanaler. Da var planen å trappe ned på jobbingen. Deretter gikk han rett inn i en karantenetid.

- Etter å ha gått hjemme, trent, raket hagen, gått tur med bikkja og møtte kona mi ved kjøkkenbordet som satte hjemme og jobbet i pandemien, så tenkte jeg: Er jeg virkelig helt ferdig med å jobbe?

Svaret var nei og i desember i fjor møtte han sin tidligere kollega i TV 2 for en prat.

- Jeg kommer til å jobbe litt prosjektbasert med ulike elementer som Trygve har ansvar for, sier Landsverk.

- Hvordan er det å gå til til TV 2?

- Det som er gøy med å gå inn i TV 2s lokaler nå er at det første mennesket jeg møtte er en stylist som har vært der helt siden jeg forlot TV 2 i 1999. Så det er en veldig lojalitet hos mange av ansatte og det er gøy å møte alle disse igjen. Jeg er glad i TV 2 og mener TV 2 er en viktig medieaktør og hvis de kan ha bruk for min kompetanse og min erfaring, så skal jeg dele av den.

- Har mye erfaring med å se Norge med internasjonale briller

Trygve Rønningen mener Eivind Landsverk er den som har mest erfaring i den norske TV-bransjen.

- Med den kompetansen han har internasjonalt og i Norge, så synes jeg det ville være klokt å kunne jobbe med han for en periode nå når hans karantenetid er over i Discovery, sier TV 2s kanaldirektør til Kampanje.

Ifølge Rønningen vil Landsverk brukes «i bred vifte på rådgivning».

- Hva er det som har utløst dette behovet hos dere?

- Han kommer fra et internasjonalt selskap og har mye erfaring med å se Norge med internasjonale briller. Det er midt i det vi står i akkurat nå. Vi er i en global konkurranse og der er hans kunnskap verdifull.

- Betyr det at TV 2 har internasjonale ambisjoner?

- Nei, vi har ikke internasjonale ambisjoner, men vi har internasjonale konkurrenter.

Kjøper gode råd:

- Med den kompetansen han har internasjonalt og i Norge, så synes jeg det ville være klokt å kunne jobbe med han for en periode nå når hans karantenetid er over i Discovery, sier kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2. Foto; Eivor Eriksen

Discovery: - Konkurranse er bra

TV 2 har nylig oppjustert ambisjonene sine på TV-humor, et felt Eivind Landsverk kjenner godt fra sin tid i TVNorge. TV 2 hentet nylig også Rasmus Børja Øyen fra Discovery for å lede dette arbeidet.

- Jeg tror humor som sjanger er viktig for det norske folk, og TV 2 har et potensial der. Men jeg skal ikke jobbe dedikert med humor, understreker Landsverk.

Programdirektør Magnus Vatn i Warner Bros. Discovery ønsker konkurransen fra sin tidligere kollega velkommen.

- At Eivind har litt «juice» igjen og har lyst til å jobbe mer er bare fint, og det mener jeg. Konkurranse er bra, det skjerper oss. Eivind er flink, men det er vi også, sier han.

Kampanje møter både Magnus Vatn og Eivind Landsverk på gamle trakter i Grieghallen i Bergen, riktignok hver for seg. Bergens storstue huser denne uken både Nordiske Mediedager og TV-bransjens store festkveld Gullruten. Men sistnevnte styrer Eivind Landsverk unna.

- Jeg skal ikke på Gullruten. Jeg føler rett og slett at det blir feil. Men jeg synes det er veldig hyggelig å komme til Bergen. Det er som å komme hjem, sier han.

Tidligere Discovery-topp har fått ny jobb i TV 2 – skal jobbe tett med Trygve Rønningen