Støre-regjeringens kamp mot PR-bransjen begrenser seg ikke til å legge på røret når rådgiverne ringer fra First House og Geelmuyden Kiese og co, de vil også stanse alle innkjøp av PR-tjenester fra statlige virksomheter.
I budsjettet for 2022 har det gitt utslag i at de 20 største statlige innkjøperne av konsulenttjenester har fått et samlet kutt på 60 millioner kroner. Øverst på listen troner NTNU og Skatteetaten.
Kuttet kom overraskende på kommunikasjonssjef Siv Anniken Røv i NTNU da Kampanje snakket med henne i fjor høst.
- Jeg er ikke kjent med at NTNU bruker midler på PR-arbeid, men jeg kan ikke vite dette sikkert. Både sentralt på min avdeling og lokalt på fakultet og institutt sitter det kommunikasjonsrådgivere som blant annet bistår i forskningsformidling slik at forsker når ut med viktig innsikt i samfunnsdebatter og i andre formidlingskanaler som festivaler, fagkvelder, sosiale medier og så videre. På kommunikasjonsavdelingen bruker vi ikke PR-byrå, sa hun til Kampanje.
Det hun ikke fortalte var at NTNU bare noen uker tidligere hadde satt i gang en stor anbudskonkurranse som skulle resultere i åtte rammeavtaler i seks ulike kategorier av kommunikasjonstjenester, inkludert strategisk kommunikasjonsrådgivning, også kjent som PR.
Ifølge anbudet innebærer behovet for strategisk kommunikasjonsrådgivning blant annet innsikt- og analysearbeid for utvikling av kommunikasjonsstrategier og ulike planer, herundervkampanje- og tiltaksplaner for omdømme, PR, internkommunikasjon, eksternkommunikasjon og marked.