Sentepartileder og finansminister Trygve Slagsvold Vedum tar i bruk nye virkemidler for å få bukt med PR-bransjen. Nå har han gitt alle partiets 28 stortingsrepresentanter beskjed om å ikke ta telefonen hvis det ringer fra et PR-byrå. Det skriver Klassekampen.

- Jeg vil at folk skal oppleve det som en ulempe å bruke PR-bransjen om du for eksempel vil ha kontakt med finansministeren. Vi vil svekke markedsverdien til disse byråene, sier Vedum til avisen.

Han oppfordrer andre partiledere til å bli med på PR-nekten.

- Konsulentbransjen rundt politikken er i sterk vekst, og det er veldig mye penger der. Vi kan ikke forby denne bransjen, men dersom Senterpartiet, Arbeiderpartiet og Høyre hadde tatt disse grepene sammen, så ville påvirkningen fra bransjen ha blitt redusert, sier Vedum til Klassekampen.