Ny Aller-topp slutter - gir seg som influencer-sjef etter 17 år i Adlink

Tore Nesheim slutter som daglig leder i Adlink.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Etter 17 år i Aller Medias influencerbyrå Adlink, de siste tolv som daglig leder, forlater Tore Nesheim mediekonsernet. Han har også eid ni prosent av selskapet, men kjøpes ut av Aller Media, som tar full kontroll.

Det bekrefter styreleder Bente Klemetsdal i Adlink overfor Kampanje.

- Vi beklager at Tore Nesheim har bestemt seg for å slutte i Adlink. Tore ønsker andre utfordringer i tiden fremover og det må vi bare akseptere, sier Bente Klemetsdal, som også er konserndirektør for salg og marked i Aller Media.

- Tore har gjort en strålende jobb for Adlink. Han er en av dem som virkelig har satt influencere på dagsorden – og ikke minst har han utviklet podkast både for Adlink og for hele bransjen. Nesheim har stor respekt og vi ønsker ham lykke til videre i sin karriere, legger hun til.

- Innebærer avgangen andre endringer for Adlink?

- I utgangspunktet ikke, bortsett fra at vi ser at Adlink har opplevd en opptur i den siste perioden, og vi ønsker å sette oss enda mer i førersetet på den utviklingen. Vi skal styrke oss på innhold og kommersiell utvikling, og har en ganske spennende plan, sier Klemetsdal.

- Alt har sin tid

Tore Nesheim startet sin karriere som Key Account Manager i Adlink i 2004. Det var hans første «skikkelige jobb», forteller han til Kampanje.

 - Jeg har hatt 17 fantastiske år i Adlink og Aller med helt rå kollegaer som sammen har skapt hverdagsmagi. Det har vært en reise med svært mange gode minner og oppnåelser, men alt har sin tid. Nå følte jeg for nye utfordringer, og derfor føltes det riktig å takke for meg. Jeg drar fra Adlink med stor respekt for både Aller Media og Adlink sine ansatte, samt alle de dyktige innholdskaperne vi jobber med, sier Nesheim.

- Har du en ny jobb som venter på deg?

- Jeg har alle dører åpne og skal bruke god tid til å tenke meg om. Jeg er 41 år nå, så det er på tide med nye utfordringer.

- Hvor mye får du for aksjene dine?

- Det er mellom to parter. Det kommenterer jeg ikke.

Nesheim jobber i Adlink til over sommeren. Hillevi Forsman konstitueres som ny daglig leder i Adlink inntil videre.

Møter sterk konkurranse

Adlink, eller Adblogg som er selskapets juridiske navn, hadde en omsetning på 17,4 millioner kroner i 2019 og et resultat før skatt på nesten 700.000 kroner.

Det jobber seks ansatte i Adlink, som holder til i Bergen. Der blir de værende, selv om Aller Media i tiden fremover skal «involvere» selskapets salgskapasitet ved hovedkontoret på Hasle i sterkere grad, ifølge Klemetsdal.

- Vi skal bruke det vi kaller «kraften i Aller», sier hun.

Styrelederen forteller at det skjer en rivende utvikling i markedet for influencere og podkast som mediekanal.

Samtidig er dette et område med sterk konkurranse, ikke minst fra Schibsted som har startet oppbyggingen av sitt eget influencerbyrå kalt Max Social.

- Hvordan er Adlink posisjonert i dette konkurransebildet?

- Adlink har vært et selskap vi har hatt i lang tid, og som har vært med på å bygge veldig mange spenennde profiler over tid. Vi har god suksess med influencersatsingen vår i Sverige, og vi ønsker å bygge dette området tettere opp mot vårt selskap. Det er absolutt et område vi ønsker å være en del av, sier Klemetsdal.

Tore Nesheim føyer seg inn i rekken av Aller-topper som har meldt sin avgang den siste tiden. Denne rekken inkluderer også Både konserndirektør for digital utvikling Stephan Granhaug, økonomidirektør Anette Nordskog og Ahead-sjef Henrik Hellenes.

Les mer: Sentrale toppledere forlater Aller Media

Varsler flere nyheter:

- Vi skal styrke oss på innhold og kommersiell utvikling, og har en ganske spennende plan, sier Bente Klemetsdal i Aller Media.

Ny Aller-topp slutter - gir seg som influencer-sjef etter 17 år i Adlink