Sentrale toppledere forlater Aller Media: - Skal ut av bransjen

Både konserndirektør for digital utvikling og økonomidirektør har sluttet i Aller Media på kort tid.

Publisert / Oppdater

Ragnhild Aarø Njie
Ragnhild Aarø Njie Journalist

Aller Media har mistet to av sine toppledere – konserndirektør for digital utvikling og innovasjon Stephan Granhaug og økonomidirektør Anette Nordskog – i løpet av kort tid. Det bekrefter de begge to overfor Kampanje.

- Jeg skal ut av bransjen og har fått ny jobb i Norsk Gjenvinning, sier Nordskog. 

Hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere. Les kommentarer fra Granhaug lenger ned i saken.

- Finansdirektør Anette Nordskog er tilbudt ny stilling som finansdirektør for et eksternt selskap som skal børsnoteres og vil slutte i Aller Media etter nærmere avtale. Vi vil starte prosess for å finne erstatter til Nordskog, sier konsernsjef i Aller Media, Dag Sørsdahl til Kampanje. 

Han forteller at Stephan Granhaug gikk over til andre prosjekter i Aller Media i oktober 2020, og begynte å jobbe for andre oppdragsgivere fra januar i år. 

- Granhaug har fortsatt engasjement for noen av Aller Medias datterselskap, som Roede AS og Publish Lab AS. Camilla Fuglem er konstituert i rollen konserndirektør for utvikling, utdyper han. 

Sørsdahl beskriver Granhaug og Nordskog som sentrale og svært viktige medarbeidere i Aller Media i en årrekke, og han sier at de har bidratt vesentlig til den posisjonen Aller Media nå har. 

- Det er helt naturlig at de ønsker seg nye muligheter og Aller Media er stolte over å ha dyktige ledere som velger nye veier og er ettertraktet hos andre arbeidsgivere, sier Sørsdahl. 

Vil tilbake i lederstolen:

- På sikt er det et mål å komme seg tilbake i en operativ lederrolle, men akkurat når det skjer avhenger av mange faktorer, sier Stephan Granhaug.

- Overlater stafettpinnen til nye krefter

Granhaug sier at det etter åtte år i Aller-konsernet – med fem og et halvt år av dem som konserndirektør – var på tide med et skifte.

- Vi var akkurat klare med det tredje store teknologiprosjektet i min periode. Først samlet vi alle titler fra Dagbladet, Sol.no og Aller over på samme tekniske plattform. Deretter flyttet vi hele rigget i sky. Så bygget vi vår egen dataplattform og personaliseringsmotor. Timingen for å overlate staffettpinnen til nye krefter var derfor god nå, sier Granhaug. 

Granhaug jobbet først tre år som leder for Sol.no da dette var et «joint venture» med Eniro, og deretter fem og et halv år i konsernledelsen etter at de hadde kjøpt opp hele Sol.no og Dagbladet. Han beskriver tiden sin hos Aller som lærerik, engasjerende og givende. 

- Da jeg var i Sol.no kjørte vi en skikkelig turnaround og fikk flere år med fantastisk vekst. I Aller Media har vi hatt strategiske rammevilkår til å balansere det langsiktige arbeidet med å styrke oss på viktige kapabiliteter, samtidig som vi har evnet å snu oss rundt når det var nødvendig, sier han. Vi begynte tidlig å jobbe med smidig metodikk og lanserte et innovasjonsprogram basert på lean startup for flere år siden, som blant annet resulterte i nye satsinger som kode24.no, Norges beste nettsted for utviklere, sier Granhaug. 

- Mål å komme meg tilbake i en operativ lederrolle

Videre forteller han at Aller Media fra tidligere hadde mange rene digitale nettsider og at Dagbladet i 2015 var kommet langt digitalt, men at det først var i denne perioden at det digitale virkelig ble første prioritet. 

- Aller Media hadde fra tidligere mange rene digitale nettsteder og Dagbladet var kommet langt digitalt i 2015, men det var først i denne perioden at digital virkelig er ble første prioritet. Den digitale veksten har vært formidabel, både i brukere og inntekter fra annonse, tv og abonnement. Samtidig har Aller Media klart å holde en veldig god kontroll på overgangen og beholdt sterke posisjoner i print. Selvfølgelig var det gøy å være med på denne reisen!

- Har du begynt i en ny stilling et annet sted? Hvis ikke - hvilke planer har du videre? 

- Jeg har relativ full ordrebok som aktiv i styrer, som rådgiver og som executive in residence på StartupLab, og det trives jeg med akkurat nå. På sikt er det et mål å komme seg tilbake i en operativ lederrolle, men akkurat når det skjer avhenger av mange faktorer. Det må være en teknologi- og utviklingskomponent inne i bildet, det må være kundeproblemer å løse, men det kan gjerne være utenfor mediebransjen, der jeg har jobbet med digital transformasjon i 20 år nå, avslutter Granhaug. 

 

Sentrale toppledere forlater Aller Media: - Skal ut av bransjen