Nå slipper TV 2 løs den nye logoen sin – kvitter seg samtidig med Sumo-navnet

- For oss som jobber i TV 2 er dagen i dag viktig, og dette føles ganske stort, sier TV 2-sjef Olav Sandnes.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Som Kampanje tidligere har skrevet brenner TV 2-sjef Olav Sandnes av mellom 25-30 millioner kroner på å pusse opp merkevaren sin for første gang etter at kanalen kom på lufta for snart 30 år siden, og mandag morgen starter jobben med å implementere det nye designet og den nye logoen. Først ut er den populære strømmetjenesten TV 2 Sumo, som skifter navn til TV 2 Play, og får med det både nytt design og nye farger, sammen med TV 2s hovedkanal og tv2.no.

- For oss som jobber i TV 2 er dagen i dag viktig, og dette føles ganske stort. Noen vil kanskje påstå at det er i overkant modig å endre en av Norges mest kjente logoer. Selv mener vi det er helt nødvendig, sier Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2 til Kampanje.

Når TV-seerne i dag enten skrur på TV 2 lineært eller på nett vil de ikke lenger bli møtt av det særegne totallet i rødt, gult, grønt og blått, som har fulgt kanalen i en årrekke, men et totall som er delt på midten. 

Les også: Vraker snart 30 år gammel logo – slik skal «nye» TV 2 se ut

Se den nye lanseringsfilmen til TV 2 her: 

- Må lenger frem i skoa

Den nye TV 2-profilen skal styrke mediehusets posisjon i møte med konkurransen fra globale aktører og bidra til å vinne kampen om folks tid.

- Før hadde vi en knapp på fjernkontrollen og var én mulighet blant ikke så veldig mange flere. Nå må vi lenger fram i skoa for å bli valgt av publikum. TV 2s største utfordring er å gjøre oss fortjent til folks tid. Hvis vi fortsatt skal være relevante må vi fylle den tiden med noe som betyr noe. Derfor må vi enda tettere på folk i hele landet med historier som engasjerer, som gleder, begeistrer, sjokkerer og forarger, sier Sandnes. 

Merkevareendringen betyr ikke bare en oppussing av logo og grafikk: Den nye profilen er et visuelt uttrykk for den veien mediehuset skal gå i årene som kommer med både ny økt satsing på det digitale og en omlegging av innholdsstrategien som Kampanje tidligere har omtalt.

- Hva har vært det mest krevende med tanke på å implementere den nye logoen og den nye grafisk profilen? 

- Det har vært imponerende å se hvordan TV 2-kolleger på tvers av mange ulike fagmiljøer har jobbet sammen for å utvikle og implementere endringen. Og det attpåtil fra hjemmekontor. Det å endre både det visuelle uttrykket og logo på en strømmetjeneste, TV-kanal og på tv2.no – samtidig - krever et solid samspill, hvor kreative og tekniske hoder må spille hverandre gode. Det har helt klart vært en krevende oppgave, som vi nå har landet godt, sier kommunikasjonsdirektør Sarah Willand til Kampanje.

Ny kampanje:

TV 2 ruller denne uken også ut en ny kampanje og starter å vise sine nye kanalsnutter som skal vise på kanalen. Her er en av plakatene.

Kvitter seg med Sumo-navnet

TV 2 er også i gang med å ruste opp strømmetjenesten sin med nytt navn, ny drakt og nye funksjoner.

- Når begynner det å vanke bøter på TV 2-ledere som ikke lærer seg at det heter Sumo lenger, men TV 2 Play? 

- Hehe, det tror jeg ikke blir nødvendig. Heldigvis opplever jeg at organisasjonen er veldig klar for å ta i bruk både TV 2 Play-navnet, og vår nye logo. Så er dagens lansering bare starten av implementeringen. I en periode fremover vil man treffe oss både med den gamle og den nye logoen. Det tar tid å endre profilen på hele TV 2, fortsetter hun.

Det nye navnet - TV 2 Play - er valgt fordi det ikke skal kreve ressurser å innarbeide. TV 2 viser også til at TV 2 i Danmark og TV4 i Sverige har valgt Play som navn på sine strømmetjenester.

- Hvordan skal dere måle at denne logoendringen og merkevare-endringen har gitt de ønskede resultatene?

- Vår nye merkevare er en del av en endring som vil prege hele TV 2 organisasjonen. De som følger oss, vil se at vi gradvis tar store og små skritt i en ny retning for TV 2.  Dommen fra seerne og brukerne får vi når vi ser hvordan og hvor mye de bruker oss – hvor mye av tiden deres vi gjør oss fortjent til, sier Willand. 

Den nye merkevareposisjonen til TV 2 handler om å være «tett på med historier som engasjerer». I dette ligger også den nye visjonen til TV 2.

Designsjefen i TV 2:

Til å hjelpe seg med arbeidet har TV 2s designsjef Marianne Eskeland hyret inn flere North Alliance-byråer som NoA Consulting og NoA Bold.

Klar med stor lanseringskampanje

I tillegg skal TV 2 i gang med en større lanseringskampanje der kanalen også skal benytte seg av eksterne markedskanaler i tillegg til egne kampanjer.

- Kampanjen skal bygge kjennskap til vår nye visuelle identitet og spiller på vårt nye designkonsept. De kreative uttakene forteller om hvordan TV 2 forener forskjellig typer innhold, ulike vinklinger og hvordan vi ser verden og samfunnet fra flere sider – og til sammen utgjør det TV 2 presenterer en ny helhet, sier leder for profil og design i TV 2, Marianne Eskeland

- Hva blir det viktigste budskapet i den eksterne kampanjen? 

- I denne omgang skal vi bygge kjennskapen til vår nye visuelle identitet. Til høsten lanserer vi også vårt nye kreative kommunikasjonskonsept som skal fylle vår nye posisjon med innhold – men det kan vi forteller mer om senere, sier Eskeland.

Eskeland sier kostnaden på markedsføringen av det nye visuelle uttrykket ligger inne i prislappen på 25-30 millioner kroner, som Kampanje tidligere har omtalt.

- Ferdigstilles ikke over natten

TV 2-sjef Olav Sandnes sier mange sikkert kommer til å savne den gamle logoen.

- I dag ser mange at vi har byttet logo, og TV 2s nye profil er med på å løfte oss inn i en ny tid. Noen vil sikkert savne det gamle totallet en stund, og lure på hvorfor en ny identitet var nødvendig. Men TV 2 står i en større endringsprosess enn som så, forteller sjefredaktøren.  

Han sier «endringene vil prege både programutvikling, publisering og produktutvikling.»

Selv om mye gjøres i dag, er jobben med å implentere den nye logoen og det nye grafiske uttrykket på langt nær ferdig. Øvrige kanaler, plattformer og materiell vil moderniseres fortløpende.

- Endringene av og i TV 2 er ikke noe som ferdigstilles over natten. De som følger oss, vil se at vi gradvis tar store og små skritt i en ny retning for TV 2. Vi gleder oss spesielt til sommerens fotball-EM, hvor seerne vil merke et helt nytt utrykk på sendingene og innholdet vårt. Det er mye spennende å se frem til, sier Olav T. Sandnes.

 

Nå slipper TV 2 løs den nye logoen sin – kvitter seg samtidig med Sumo-navnet