Politiet avslutter PR-jakten – kutter antall byråer i nytt millionoppdrag

Se hvordan politiet rangerer de ulike PR-byråene på pris og kvalitet her.

Publisert / Oppdater

Ragnhild Aarø Njie
Ragnhild Aarø Njie Journalist

Nylig utlyste politiets fellestjenester (PFT) en anbudskonkurranse på tre kommunikasjonskontrakter til en samlet verdi av 15 millioner kroner. PFT har siden 2018 hatt rammeavtaler med fem byråer - Try, Geelmuyden Kiese, Gambit Hill & Knowlton og Burson Cohn & Wolfe. 

Nå kan Kampanje avsløre at Try Råd, Gambit Hill & Knowlton og Dinamo gikk av med seieren i årets anbudskonkurranse. 

- Det var disse tre som oppfylte tildelingskriteriene, pris og kvalitet, i det kunngjorte konkurransegrunnlaget best, sier Bente S. Klæstad, senior kommunikasjonsrådgiver i PFT til Kampanje. 

I utlysningsteksten heter det at anskaffelsen skal dekke to hovedområder: kommunikasjon- og rådgivningstjenester, i tillegg til innholdsrådgivning og innholdsproduksjon. Førstnevnte innebærer blant annet medierådgivning og medietrening, strategisk rådgiving og strategiutvikling, mens sistnevnte blant annet innebærer utvikling, rådgivning og gjennomføring og evaluering av kampanjer, i tillegg til digital innholdsproduksjon.

- Alle skal være totalleverandører. De er rangert ut fra tildelingskriteriene i anbudskonkurransen. Den leverandøren som er rangert som nummer 1, Try Råd AS, vil bli forelagt forespørsel om oppdrag først, sier Klæstad. 

Try hadde den laveste prisen og fikk også toppscore på kvalitet. Se oversikt lenger nede i saken.

- Det var relativt små og moderate forskjeller i pris mellom de fire tilbudene. Det var relativt små og moderate forskjeller mellom de tre som fikk kontrakt når det gjelder kvalitet. Leidar Norway AS scoret lavere på kvalitet, sier Klæstad videre. 

Vi valgte å ikke delta igjen da de la ut kontrakten på anbud. Marit Høvik Hartmann, Geelmuyden Kiese

Try Råd: - Glade for fornyet tillit

Sindre Beyer, daglig leder i Try Råd, sier til Kampanje at et blir veldig spennende for Try å fortsette å sammen jobbe med politiet. Han forteller også at Try Råd er veldig stolte over å ha vunnet den nye kontrakten, og at de gleder seg til et videre samarbeid. 

- Vi jobber med dem i dag og har hatt flere spennende prosjekter med dem. Så vi er veldig glade for å få fornyet tillit, sier Beyer. 

- Politiet representerer en av de viktigste tjenestene i samfunnet og vi gleder oss til å samarbeide med dem. Politiet er en veldig viktig kunde for oss. Først og fremst er det jo en veldig faglig spennende kunde fordi de har en så viktig rolle i samfunnet, legger han til. 

Hva Try Råd skal gjøre for politiet er imidlertid ikke avklart enda, ettersom denne delen av nye samarbeidet ikke har startet enda. 

- De har jo mange flinke folk som jobber der i dag, men vi skal sikkert bidra til å forsterke det de allerede jobber med og ha et blikk utenfra, sier Beyer. 

- I og med at dere skal jobbe med tre andre byråer, tror du det blir mye å gjøre? 

- Det er det for tidlig å si noe om, men vi er først og fremst opptatt av å få jobbe med spennende og viktige prosjekter.

- Ville dere gitt politiet råd om å samarbeide med en influenser som Martine Lunde, slik de har gjort i den nye TV 2-serien «Martine vil bli politi»? 

- Jeg synes det er ihvertfall er fint at Politiet kommuniserer på nye måter for å nå nye målgrupper. Og dette prosjektet er i den kategorien.

Inne med Politiet:

Try Råd-sjef Sindre Beyer står fortsatt på god fot med Politiet etter å ha levert best på både pris og kvalitet i en ny anbudskonkurranse.

GK: - Valgte å ikke delta igjen

Et av byråene som tidligere har jobbet med politiet, men som ikke deltok i anbudsrunden de utlyste i år, er Geelmuyden Kiese (GK). 

- Det stemmer at GK vant en rammeavtale i 2018, sammen med fire andre byråer, for Politiets Fellestjenester. Det har vært svært liten, og ingen aktivitet i 2020 og 2021, så dette har ikke vært noen aktiv kunde i Geelmuyden Kiese, sier Marit Høvik Hartmann, daglig leder og partner i Geelmuyden Kiese til Kampanje. 

- Vi valgte å ikke delta igjen da de la ut kontrakten på anbud, legger hun til.

Byrået Leidal deltok også i anbudskonkurransen, men nådde ikke opp. De ønsket ikke å kommentere saken. 

Les også: Designere «slår opp» med Tine etter nesten 30 år: - Har ikke lenger behov for våre tjenester

Her kan du hvordan Politiet Fellestjenester vektet de ulike PR-byråene i anbudskonkurransen. Try Råd til topps i Politiets anbudskonkurranse

Rangering Byrå Total score Pris* Kvalitet*
1. Try Råd  100 40 60
2. Gambit Hill & Knowlton  96,66 37,67 58,99
3. Dinamo 93,05 36,52 56,53
4. Leidar Norway 79,35 34,85 44,49

*Anbudskonkurransens total score er satt sammen av komponentene pris og kvalitet der pris teller 40 prosent og kvalitet 60 prosent. 

Politiet avslutter PR-jakten – kutter antall byråer i nytt millionoppdrag