Designsjefen til Accenture slutter og går til konkurrent: - Han er helt rå

Accenture Interactive må slippe enda en profil når sjefen for designbyrået Fjord slutter.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Teknologi- og designselskapet Itera henter toppsjefen til konkurrenten Accenture Interactive. Andre Nymoen pakker nemlig kofferten i Interactives designbyrå, Fjord Design, og tar turen til norske Itera som fremover vil satse enda mer på å levere tjenester innenfor det sterkt voksende området, digitale kundeopplevelser og strategisk design.

- Vi vil at våre kunder skal få tilgang til optimal rådgivning om kundeopplevelse og da trengte vi å forsterke oss på strategisk design. Her er André Nymoen helt rå, sier Ole Morten Damlien som leder avdelingen Digital Business and Experience.

Nymoen slutter til fordel for en jobb som Experience-sjef i Itera der han skal være med å bygge opp en satsing på digital forretningsutvikling, innovasjon og brukeropplevelser.

- Det som er spennende med Itera at her praktiseres flat struktur. Det er kort vei til ledelsen og jeg sitter daglig og diskuterer nye muligheter med ledergruppen og konsernsjefen (Arne Mjøs, red. anm), sier André Nymoen til Kampanje.

I motsetning til Accentures over 1.000 ansatte jobber det rundt halvparten i Itera. Selskapet er bygd rundt avdelinger som maskinlæring, brukeropplevelser, sikkerhet og dataanalyse og Digital Business and Experience som er avdelingen hvor Nymoen skal begynne å jobbe.

Les også: Digital designer skal lede Accentures nye byråsatsing i Norge

Flere Interactive-folk har sluttet

Det har vært skrevet mye om konsulenthusenes appetitt på kommunikasjonsfolk og oppdrag innenfor markedsførings og design, og særlig Accenture har vært spesielt sultne med både oppkjøp og ansettelser.

Selskapet har blant annet kjøpt det engelske reklamebyrået Kamarana og designselskapet Fjord, men flere og flere kommunikasjonsfolk ser ut til å forsvinne fra konsulentgiganten og neste ut er altså Nymoen.

Fra før av har Kampanje omtalt at både Kent Jordet, Vibeke Hauge og Christoffer Nøklebye har sluttet i Accenture.

- Hvorfor slutter du i Fjord?

- Det er flere grunner til det, jeg har lang erfaring og suksess med å bygge og etablere designmiljøer, så det er ingen tvil om at muligheten til å bygge videre på et sterkt respektert fagmiljø, med over 35 designere, samt være med på den reisen Itera har lagt ut på med sin vekststrategi spiller inn, sier Nymoen.

Da Nymoen startet i Fjord var han glad for «å bli en del av et internasjonalt designselskap med internasjonale kunder og et slagkraftig miljø». Fjord er også et internasjonalt selskap som i dag teller rundt 1.000 designere med over 30 kontorer i hele verden. Byrået ble i sin tid startet i London i 2001 og jobber i dag med å endre store internasjonale kunder som blant annet Apple, Disney, Maserati og H&M i Sverige.

- Reisen med Fjord har vært veldig lærerik med mange flinke folk, men det å kunne få være med på veksten innenfor både teknologi, design og strategi som en reell ende-til-ende til leverandør i Itera var viktig, sier han. 

Etter det kampanje kjenner til har Fjord Design vært et selskap som har operert litt utenfor Accenture og som i Norge teller i overkant av 20 ansatte.

- Fikk dere til det dere ønsket med Accenture Interactive?

- Som leder av Fjord, som var en del av Accenture Interactive, etablerte vi nye etterspurte leveranseområder og leverte flere gode signalprosjekter på innovasjon og design. Og utover dette har jeg ikke noe å legge til, sier han.

Det er en ekstrem case, hvor det var tre uker non stop og det skulle bare bli ferdig. Det var liv og død. Ole Morten Damlien, Itera

Var i samtaler med byråer

Stadig flere større kommunikasjonsbyråer har satset mye på teknologi som North Alliance og Try-huset som to av de store, og Nymoen sier at han var i samtaler med flere ulike selskaper og kommunikasjonsbyråer med tanke på å sette opp større satsinger innenfor design og innovasjon. At han likevel valgte Itera var mye på grunn av «selskapets sterke faglige posisjoner og gode samarbeidskultur».

- Andre er jo en stjerne, skyter Ole Morten Damlien inn.  

- Ha, ha… Ole Morten sier det. Men for meg koker det ned til hva det er som virkelig betyr noe for våre kunder og deres kunder, svarer Nymoen.

At det til slutt ble teknologiselskapet Itera, og ikke et byrå, skyldes ifølge Nymoen hvem som har de beste forutsetningene for å skape verdi for kunden.

- På en tid hvor mye kuttes inn til beinet, kommer du tilbake til verdiskapning i en eller annen form og da er det en del byråer som faller ut. Det ser vi nå med koronakrisen som smeller inn, og der mange permitteres,  så er det satsinge innenfor teknologi, innovasjon og design som står igjen og som skaleres opp, sier Nymoen.

Ole Morten Damlien sier Nymoen går inn i en helt ny rolle som sjef for Experience-området og får dermed ansvaret for en designgjeng på 35 svært kompetente fagpersoner i tillegg til å jobbe med satsingen av nye forretningsområder og skalering av selskapet.

- Vi er fullservice og jobber sammen med kundene for å utvikle produkter og tjenester. Det kan være rene satsinger på teknologi eller bare på innovasjon, brukeropplevelser og design eller summen av alt. Vi har hele riggen og er blitt gode på dette, sier Damlien. 

Står bak kontantstøtteløsningen

Itera hadde i 2018 en omsetning på snaue 420 millioner kroner og er spesielt store innenfor bank og finans. Damlien anslår at rundt halvparten av omsetningen er fra denne kundegruppen som Storebrand, If, Gjensidige og Santander. Damlien sier også behovet for å jobbe i raske prosesser frem mot løsning og lansering, er helt avgjørende i dagens marked.

- Jobben vi gjorde med nettsiden Kompenasjonsordning.no viser hvor ekstremt raskt det år.  Det er en ekstrem case, hvor det var tre uker non stop og det skulle bare bli ferdig. Det var liv og død, sier Damlien.

Kompensasjonsordning.no er regjeringens tilbud til alle de selskapene som er rammet av koronakrisen og som opplever større omsetningsfall. På nettsidene kan bedrifter søke om støtte til å dekke såkalte «uunngåelige kostnader» og totalt er hele 30.000 søknader behandlet og over én milliard kroner er skutt inn som krisehjelp til bedriftene.

- Hvordan har det gått med Itera i koronakrisen, har dere vært nødt til å bruke deres egen tjeneste?

- Nei, heldigvis. Vi har vært skånet foreløpig. Det er ikke fett, men vi har en veldig solid og robust kundeportefølje, sier Damlien.

Itera ble engasjert av Bits til å utvikle og forvalte en driftsløsning i Microsoft Azure, samt bidra med kompetanse og rådgivning for selve løsningen. Hovedaktørene bak kompensasjonsordning.no er Finans NorgeBitsDnBSkatteetaten og Digitaliseringsdirektoratet.

Itera ble grunnlagt i 1998 av Arne Mjøs og er ett av bransjens mest erfarne konsulentselskap. Selskapet er børsnotert og har en markedsverdi på nesten 900 millioner kroner.

Designsjefen til Accenture slutter og går til konkurrent: - Han er helt rå