Digitale investeringer spiser opp Ernö-overskuddet

- Vi holder koken, men vi må gjøre noen grep for å fornye oss, sier ny byråleder.

Publisert / Oppdater

Hilde Nyman
Hilde Nyman Journalist

I fjor konsentrerte reklamebyrået Ernö seg om å ruste seg for fremtiden og jakte byråleder. Det påvirket 2018-tallene.

Like over sommeren i fjor kunne Kampanje melde at den tidligere Publicis-toppen Stian Giskeødegård var ansatt som byråleder i det 13 år gamle reklamebyrået. Nå kan Giskeødegård legge frem sine første tall. I disse kommer det frem at omsetningen har holdt seg stabil, mens byråinntekten går noe ned. Giskeødegård forteller at det er flere årsaker til nedgangen.

- Noen digitale prosjekter ble dyrere enn opprinnelig planlagt, og marginene er under press. Det påvirker jo tallene, sier han til Kampanje.

Byråinntekten for Ernö endte på 24 millioner kroner, noe som er en nedgang fra 25,4 illioner i 2017. Omsetningen i byrået endte på 42 millioner kroner.

Vi holder koken, men vi må gjøre noen grep for å fornye oss. Stian Giskeødegård

Her er tallene for Ernö i 2018. Alle tall i MNOK

Ernö 2018 2017 Endring i %
Omsetning 42,1 42,4 -1
Byråinntekt 24,1 25,5 -5
Driftsresultat 0,6 3,9 -85
Resultat før skatt 0,6 3,5 -83
Vi skal lage gode jobber som gjør en god jobb for kunden, men vi må også vise oss frem og markedsføre oss. Stian Giskeødegård

Investerte i kompetanse

Resultatet endte på 627.000 kroner, noe som er nokså mye ned fra 2017, da byrået fikk hele 3,5 millioner kroner i resultat før skatt.

- Vi holder koken, men vi må gjøre noen grep for å fornye oss. Derfor brukte vi i 2018 også penger på å vri oss mot en sterkere, digital kompetanse, blant annet innen utvikling og performance. Dette er en investering vi er nødt til å ta for å tiltrekke oss kunder. Jeg vet at dette vil lønne seg, sier han.

Det ble ikke utbetalt utbytte for 2018.

- Det koster å investere, men vi har heldigvis eiere som er opptatt av langsiktig vekst. Eierne er opptatt av å bygge varige strukturer heller enn å tenke kortsiktig gevinst, sier han.

JOBBER MED KOMPETANSEHEVING:

Byråleder Stian Giskeødegård i Ernö forteller at byrået har lagt en plan for vekst. - Ja, Ernö skal vokse, og vi skal ha et tjenestetilbud som er konkurransedyktig, sier han. Foto: Eivor Eriksen

- Vi må tørre å ta plass

2018 var nok ikke det største newbiz-året, innrømmer Giskeødegård, selv om blant annet strømleverandøren Fortum kom inn på kundelisten. Blant fjorårets mest vellykkede arbeid, trekker han frem «Thon Tester», en kampanje som bidro til at Thon Hotels ble kåret til «Årets Markedsfører 2018».

Les også: Thon Hotels er «Årets Markedsfører»: - Ærlig og modig, sier juryen

Men byråets delaktighet i caset har ikke fått veldig mye oppmerksomhet.

- Vi må også være flinke til å være synlige, selv om stadig flere kunder får øynene opp for jobbene vi gjør. Vi skal lage gode jobber som gjør en god jobb for kunden, men vi må også vise oss frem og markedsføre oss. Da må vi tørre å ta plass og være synlige, mener han.

For byrået har nå lagt en plan for videre vekst, kan han avsløre.

- Ja, Ernö skal vokse, og vi skal ha et tjenestetilbud som er konkurransedyktig. Vi har lagt en plan, vel vitende om at verden endrer seg, og at ting ikke alltid kan planlegges. Vi skal være et reklame-kommunikasjonsbyrå for samtiden. Men vi skal være et byrå med sterke røtter i det kreative. Selv om det i bransjen lenge har vært et stort fokus på data og teknologi, blir dette nå stadig mer standardisert og regulert, slik at pendelen nå er i ferd med å svinge tilbake til fokus på ideer, kreativitet og konsept. Jeg har tro på at kreativitet vil få sin renessanse, sier han.

Likevel understreker han at dette ikke betyr at teknologi er viktig.

- Man kan ikke tenke som et reklamebyrå for fem år siden. Vi er nødt til å få troverdighet på kreativ kompetanse som er tilpasset en moderne tid. Det er ikke snakk om data og teknologi versus kreativitet, men å bruke det beste fra begge verdener. Digitalt kan ikke være en avdeling gjemt bak en dør innerst i gangen. Jobben handler om å få kreativitet og teknologi til å jobbe sammen, avslutter han.

Digitale investeringer spiser opp Ernö-overskuddet