Torsdag ettermiddag kåret Markedsføringsforeningen i Oslo på Latter «Årets Markedsfører». Det skjedde på Latter under arrangementet «MFO Case» og vinneren av den gjeve prisen ble til slutt Thon Hotels.

Hotellkjeden vant prisen i konkurransen med blant annet Norwegian, DNB og Arkaden som alle var i finalen.

Det var juryleder Lars Erling Olsen, professor i markedsføring ved Handelshøyskolen BI, som delte ut prisen til Thon Hotels blant annet på grunn av det juryen kaller «ærlig» og «modig» tilnærming til markedsføringsfaget.

- Juryen har latt seg imponere av en ærlig og åpen tilnærming til markedsføringsfaget, der feil, mangler og bommerter i markedsføringen ikke er forsøkt skjult, men heller har vært forsøkt snudd til noe positivt. Noen ganger med stort hell, sa Olsen fra scenen. 

Det var markedssjef Hanne Hollstedt som tok i mot prisen og det er første gang Thon Hotels går til topps i konkurransen. 

- Tusen takk! Nå ble vi kjempeglad. Vi må takke alle de som har jobba så hardt i markedsavdelingen også vil jeg takke alle de kjempedyktige og gode samarbeidspartnerne i VG Partnerstudio, IUM og Ernö reklamebyrå og ikke minst de mange 1000 kollegaene som jobber og lever Thon Hotels hver dag, sier Hollstedt.

Blant grepene de tok i 2018 for å endre folks persepsjon av merkevaren Thon Hotels, var å invitere folk til å teste ut hotellrommene gratis – mot en anmeldelse av oppholdet. Anmeldelsene ble lagt ut på egne nettsider og ble også brukt i markedsføringen.

- Hva har dette gjort for merkevaren deres?

- Det har gjort masse for merkevaren vår, men det viktigste for oss er at vi har kunnet øke prisene i takt med å være modige på kommunikasjon, og har tatt igjen våre konkurrenter på pris.

- Juryen sier at dere har turt å feile, hva er det som har gått gærent?

- Det går litt gærent hele veien, men heldigvis er det små ting. Vi har hatt noen tekniske utfordringer, vi har nesten godkjent annonser så kjapt at vi ikke helt har forstått betydningen av dem. Det var så «close» at vi slapp gjennom en annonse hvor det stod at Thon Hotels er det beste hoteller for «Netflix and chill», som jo betyr det beste hotellet for «one night stands», og det hadde vi ikke lyst til å ha på, ler Hollstedt. 

Thon Hotels er navnet på hotellkjeden som er eid av Olav Thon Gruppen. Her kan du se intervjuet med vinnerne:


Her kan du lese hele juryens begrunnelse:

«Årets vinner har både vært systematisk og modig i sin markedsføring. Arbeidet har vært preget av god situasjonsforståelse og nøyaktig innsiktsinnhenting om kundene. Juryen har latt seg imponere av en ærlig og åpen tilnærming til markedsføringsfaget, der feil, mangler og bommerter i markedsføringen ikke er forsøkt skjult, men heller har vært forsøkt snudd til noe positivt. Noen ganger med stort hell.

Arbeidet har vært preget av en god helhetsforståelse, der man har startet å arbeide internt med produktet før man har vært moden for å lansere store eksterne konsepter. Årets vinner har ikke bare jobbet godt med kommunikasjon, og levert et helhetlig kommunikasjonskonsept. De har vært like opptatt av distribusjon, pris og ikke minst sitt eget produkt. I en heller tradisjonell organisasjon har man evnet å lytte til kunden, få de ansatte til å fungere som merkeambassadører og vridd fokus vekk fra kortsiktig salg til langsiktig merkevarebygging. Juryen er spesielt imponert over resultatene av endret strategi – både merkevaremessig, men enda mer på forretningssiden. I en digital moden bransje, har man lykkes med økning i omsetning hver måned i hele 2018 og de har lykkes med å vri prisen på produktet opp til samme nivå og høyere enn hovedkonkurrentene uten å tape volum. Vinneren av Årets Markedsfører 2018 er Thon Hotels.»

Thon Hotels har et samarbeid med Ernö reklamebyrå.

Les også: Thons hotell-snuoperasjon ga finaleplass i «Årets Markedsfører»

Slik forklarte markedssjef Hanne Hollstedt jobben hotellkjeden har gjort i 2018, og som ligger til grunn for seieren (artikkelen fortsetter etter videoen):

Sterke finalekandidater
I årets finale har Thon Hotels måttet bryne seg mot to giganter og én lilleputt; DNB, Norwegian og Arkaden Skien.

Faglig leder i juryen, professor Lars Erling Olsen ved Handelshøyskolen BI, bekrefter overfor Kampanje at det var fire sterke kandidater som var i finaleheatet i år.

- Juryen har lest og vurdert en rekke sterke kandidater. Årets fellesnevner er fokus på data og en sterk vilje til å dokumentere effekter, sier Olsen. 

Les også: Lilleputt kan kapre Årets Markedsfører-tittel: - Vi har gjort så mye gærent

Les også: Norwegian kan bli «Årets Markedsfører 2018»

Les også: DNB klar for finalen i «Årets Markedsfører» - kan vinne med gründer-satsing

Vi gjør oppmerksom på at Kampanje har vært representert i juryen.